Εβδομάδα Μόδας Κοπεγχάγης: Οι 4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στα catwalks

Ναταλία Κατσακιώρη
Εβδομάδα Μόδας Κοπεγχάγης: Οι 4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στα catwalks
Photo Credit: Launchmetrics.com/spotlight

Το fashion week της Κοπεγχάγης ολοκληρώθηκε εχθές και εμείς έχουμε ήδη βρει τα 4 trends που αξίζουν την προσοχή σου.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης είναι πάντα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Αυγούστου μας. Μία μικρή και σύντομη εβδομάδα μόδας που έχει, όμως, πάντα να μας δείξει πολλά, γιατί οι Σκανδιναβικοί οίκοι μόδας έχουν ταυτιστεί με το signature design του ευρωπαϊκού βορά, που λατρεύει το minimal, το χρώμα, τα φυσικά υλικά και την καινοτομία. Όλα μαζί δημιουργούν ένα απίστευτο combination που έχει κάνει την Copenhagen Fashion Week μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στον κόσμο.

Vibskov-S24-027.jpg

Henrik Vibskov

Ο οίκος Ganni έφερε το AI και τη βιωσιμότητα στο ίδιο catwalk στην νέα του SS24 συλλογή

Saks-Potts-S24-062.jpg

Saks Potts

Launchmetrics.com/spotlight

Τα 4 κουρφαία trends που μπορείς να φορέσεις από τώρα.

Vinyl: Γενικά οι Σκανδιναβοί αγαπούν τα ιδιαίτερα, τεχνικά υλικά που συνδυάζουν με τα αγαπημένα τους βαμβακερά και όλα τα υπόλοιπα φυσικά υφάσματα που τόσο λατρεύουν. Το vinyl, λοιπόν, είναι μια μάλλον τολμηρή επιλογή από τη Stine Goya που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου τύπου δημιουργίες. Πρέπει πάντως να παραδεχτούμε ότι βρήκε τον πιο minimal και classy τρόπο να το εντάξει στη συλλογή της.

Stine-Goya-S24-011.jpg

Stine Goya

launchmetrics.com/spotlight

Tailoring: Το new age κοστούμι είναι εδώ. Με ιδιαίτερα υφάσματα, ρευστές γραμμές και προσεγμένα details, τα σκανδιναβικά brands φαίνεται πως θέλουν να μπουν στον κόσμο του tailored made blazer, γιατί τα πάντα ξεκινούν με ένα σακάκι. Οπότε πάρε ένα σακάκι λίγο πιο ιδιαίτερο, λίγο πιο μοναδικό.

1691739811905-962851844-Ganni-S24-061.jpg

Ganni

launchmetrics.com/spotlight

Καπιτονέ: Είναι από τα αγαπημένα πανωφόρια των Σκανδιναβών, οι οποίοι έχουν κάνει το durvet coat πραγματική επιστήμη. Η Helmstedt, μία από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάστριες από τη Δανία, που το κοινό λατρεύει για τα ονειρικά της μοτίβα και τα cloudy πανωφόρια της, παρουσίασε και πάλι σακάκια σε καπιτονέ και εμείς σίγουρα θα έχουμε υπόψη μας τη συγκεκριμένη τάση για το φθινόπωρο που έρχεται.

Helmstedt-S24-002.jpg

Helmstedt

Launchmetrics.com/spotlight

Belt bag: Είναι ένα trend που φορέσαμε με μανία πριν από λίγα χρόνια, και το brand Saks Potts το επαναφέρει και πάλι, δημιουργώντας belt bags από διάφανο πλαστικό και βάζοντας μικρά τσαντάκια πάνω σε ζώνες αλλά και σε αλυσίδες. Προσωπικά θα βγάλω με μεγάλη χαρά και πάλι τις belt bags μου από τη ντουλάπα μου.

Saks-Potts-S24-013.jpg

Saks Potts

Launchmetrics.com/spotlight