Trend report: Όλες οι τάσεις για το φθινόπωρο του 2023 που πρέπει να γνωρίζεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Trend report: Όλες οι τάσεις για το φθινόπωρο του 2023 που πρέπει να γνωρίζεις

Το μεγαλύτερο trend report της σεζόν είναι εδώ και έχει όλες τις κορυφαίες τάσεις του 2023.

Τα fashion weeks έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, με το Σεπτέμβριο να είναι σύμφωνα με τους ειδικούς της μόδας, η δική μας «πρωτοχρονιά». Το φθινόπωρο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη στυλιστική μετάβαση για όλους μας, αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι και περνώντας στη νέα σεζόν, με όλες τα trends και micro trends να διεκδικούν μια θέση στη γκαρνταρόμπα μας και τα καθημερινά μας σύνολα. Ποιες είναι όμως οι τάσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

Όπως κάθε νέα σεζόν, εμείς κάναμε τη μεγαλύτερη έρευνα στα νέα trends, που προτείνουν τα catwalks όλων των κορυφαίων σχεδιαστών και luxury brands και σου παρουσιάζουμε το μεγάλο trend report για το φθινόπωρο του 2023, με 15 τάσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

10 φρέσκοι τρόποι να φορέσεις το τζιν τον Σεπτέμβρη

Οι 15 κορυφαίες τάσεις του φθινοπώρου.

Vivid red

Είναι μια απόχρωση που είδαμε στα περισσότερα shows των σχεδιαστών. Και η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε ένα λαμπερό, κόκκινο σύνολο χωρίς να είναι απαραίτητα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Από το βαθύ μπορντό μέχρι το light κόκκινο της φράουλας, ολόκληρη η παλέτα του κόκκινου θα γεμίσει τα looks μας.

Hermes-F23-004.jpg

HERMES

Elie-Saab-F23-049.jpg

ELIE SAAB

Peplum

Είναι μια γραμμή που φορέσαμε και πάλι πριν τα 7-8 χρόνια. Είναι μια κλασική γραμμή, αρκετά κοντά στο σωματότυπο κλεψύδρα, που σφίγγει όμορφα γύρω από τη μέση και δημιουργεί ένα άνοιγμα με όγκο ακριβώς πάνω στους γοφούς. Ο πιο εύκολος τρόπος να το υιοθετήσεις είναι ένα top ή ένα γιλέκο με το sculptured αυτό shape. Έχει σίγουρα κάτι από avant garde.

Tory-Burch-F23-032.jpg

TORY BURCH

Maxwell-F23-012.jpg

BRANDON MAXWELL

Γραβάτα

Τη φορέσαμε και πέρυσι και θα συνεχίσει να μας απασχολεί σαν αξεσουάρ και φέτος. Οι στενές, μαύρες γραβάτες του Valentino μπορούν να μπουν στα βραδινά μας looks με mini φούστες και πουκάμισα με πολυτελή υφάσματα, ενώ οι πιο φαρδιές επιλογές είναι τέλειες για τα office looks μας.

Valentino-PO-F23-008.jpg

VALENTINO

GCDS-F23-005.jpg

GCDS

Gothic Romance

Προσωπικά είναι μία από τις αγαπημένες μου τάσεις και αυτό γιατί αφήνει τη φαντασία μας ελεύθερη. Ο ρομαντισμός κυριαρχεί στα dress trends των τελευταίων χρόνων και φέτος θα γίνει λίγο πιο σκοτεινός, με στοιχεία της goth κουλτούρας και των μαγικών παραμυθιών να μπαίνουν στη ντουλάπα μας. Δαντέλες, μαύρο βελούδο, κορδέλες και δραματικό μακιγιάζ είναι κάποια πρώτα στοιχεία.

Rodarte-F23-018.jpg

RODARTE

Rocha-F23-038.jpg

SIMONE ROCHA

Back to basics

Είναι ίσως η πιο αγαπημένη τάση που θα φορέσουμε φέτος, γιατί περιορίζεται σε basic κομμάτια, items που έχουμε όλες στη ντουλάπα μας και μας καλεί απλώς να κάνουμε ένα mix and match. Ας ποντάρουμε στις κομψές γραμμές και τα πολυτελή υλικά για ένα ξεχωριστό look. Tα outfits του οίκου Gucci είναι το απόλυτο inspo.

Tove-F23-009.jpg

TOVE

Gucci-F23-034.jpg

GUCCI

Πλεκτά

Δεν νοείται φθινόπωρο χωρίς τα πρώτα πλεκτά της σεζόν. Και εκτός από τα oversized πουλόβερ, που σίγουρα θα βάλουμε με τα πρώτα κρύα, το 2023 θα δούμε και πολλά knitted φορέματα και φούστες. Οι διάφορες τεχνικές θα μας δώσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πλέξεις, που θα μπουν και σε τσάντες αλλά και σε παπούτσια, ακολουθώντας το Y2K κύμα της εποχής.

Victoria-Beckham-F23-025.jpg

VICTORIA BECKHAM

Bottega-Veneta-F23-006.jpg

BOTTEGA VENETA

Artisanal print

Τα prints κάνουν τα ρούχα μας πιο ενδιαφέροντα και η αλήθεια είναι ότι οι αγαπημένοι μας σχεδιαστές έχουν πειραματιστεί τελευταία αρκετά. Με στοιχεία της pop art όπως ο Jonathan Anderson, αλλά και ιδιαίτερες αποτυπώσεις της φύσης, όπως τα prints της Stella McCartney, τα τυπώματα έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν πολύ ψηλά στα trends που απολαμβάνει η Gen Z.

JW-Anderson-F23-004.jpg

JW ANDERSON

Stella-Mccartney-F23-055.jpg

STELLA MCCARTNEY

No pants

Ίσως από τα πιο αμφιλεγόμενα trends της σεζόν. Η Emma Corrin εμφανίστηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ Βενετίας με ένα αντίστοιχο look της Miu Miu. Και επειδή ξέρω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί κάπως ακραίο για ένα all day city look, θα σου πω να αντικατατσήσεις το bottom με ένα πολύ κοντό σορτσάκι σε εφαρμοστή γραμμή.

Miu-Miu-F23-016.jpg

MIU MIU

Missoni-F23-032.jpg

MISSONI

Daniele Oberrauch / launchmetrics.com/spotlight

Navy on black

Είναι ένα χρωματικό combo που δεν έχουμε μέσα στα αγαπημένα μας, γιατί πάντα το θεωρούσαμε κάπως παράξενο και απαγορευτικό. Είναι, όμως μέσα στους συνδυασμούς που είδαμε στα catwalks της σεζόν και η αλήθεια είναι το μαύρο με το navy blue ταιριάζουν τέλεια.

Ferragamo-F23-047.jpg

FERRAGAMO

Gucci-F23-045.jpg

GUCCI

Working girl

Από τα trends που θα αξιοποιήσουμε όχι μόνο στα business looks του γραφείου αλλά και στις βραδινές μας εμφανίσεις. Αυστηρά σακάκια, tailored παντελόνια, 80s βάτες και pencil φούστες, αλλά και pointed γόβες μπαίνουν και πάλι στο προσκήνιο για να τα φορέσουμε με πουκάμισα και tank tops. To γιλέκο συνεχίζει να είναι ανάμεσα στα must items της χρονιάς.

Prada-F23-016.jpg

PRADA

Stella-Mccartney-F23-001.jpg

STELLA MCCARTNEY

Scoop necks

Ή αλλιώς σχήμα-κουτάλι. Είναι σίγουρα το πιο elegant σέξι στοιχείο του φθινοπωρινού dress code και τα tank tops αλλά και τα φορέματα του Maximilian Davis για τον οίκο Ferragamo είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική εκδοχή του.

Ferragamo-F23-056.jpg

FERRAGAMO

Saint-Laurent-F23-015a.jpg

SAINT LAURENT

Turtlenecks

Τα ζιβάγκο επιστρέφουν φέτος πλούσια, με μεγάλους γιακάδες και έντονα χρώματα. Βγάλε όλα τα παλιά σου turtlenecks και πάλι και φρόντισε να τα φορέσεις είτε σαν φόρεμα, είτε μαζί με τα wide leg παντελόνια σου είτε με maxi φούστες.

Plein-F23-040.jpg

PHILLIP PLEIN

Isidor Montag / launchmetrics.com/spotlight
Victoria-Beckham-F23-005.jpg

VICTORIA BECKHAM

Scarf dressing

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε τόσο έντονα τα κασκόλ και τις πασμίνες μας πάνω από πανωφόρια και παλτά. Ο οίκος Burberry μας έδειξε πιο κλασικά σχέδια με μεγάλα μάλλινα κασκόλ, ενώ ο Christian Dior προτείνει την puffy, καπιτονέ εκδοχή τους.

Burberry-F23-020.jpg

BURBERRY

Dior-F23-018.jpg

CHRISTIAN DIOR

Vivienne Westwood

Όταν είσαι ένα πραγματικό είδωλο της μόδας, όπως η Vivienne Westwood, είναι φυσικό, αμέσως μετά το θάνατό σου, να γίνεις η νέα τάση που θα σαρώσει την επόμενη σεζόν. Όλα τα statement σχέδια που δημιούργησε θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο φθινόπωρινο.

Miyake-F23-020.jpg

ISAY MIYAKE

Marc-Jacobs-PO-S23-001.jpg

MARC JACOBS

Hourglass (κλεψύδρα)

Από τους πιο feminine σωματότυπους, που αν και αρχικά σου φέρνει στο μυαλό τα shapes των 50s και 60s, θα δεις να παίρνει σύγχρονη μορφή σε structured σακάκια και εκπληκτικά φορέματα.

Jason-Wu-F23-018.jpg

JASON WU

Richard-Quinn-F23-034.jpg

RICHARD QUINN