Knee high κάλτσες: Πώς έγιναν το πιο hot αξεσουάρ του φθινοπώρου και όλοι οι τρόποι να τις φορέσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Knee high κάλτσες: Πώς έγιναν το πιο hot αξεσουάρ του φθινοπώρου και όλοι οι τρόποι να τις φορέσεις
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Back to school αλλά με sexy διάθεση.

Κατά καιρούς έρχονται στο προσκήνιο πολλά και διάφορα micro trends, που τα βλέπουμε κυρίως στο street style των μεγάλων μητροπόλεων της μόδας. Οπότε το υλικό είναι αρκετό, τώρα που τελείωσαν και επίσημα τα fashion weeks και εμείς μπορούμε να επιμείνουμε στα επιμέρους στοιχεία, που είδαμε στους δρόμους του Παρισιού, του Μιλάνου και του Λονδίνου. Και αυτή η έμπνευση ήρθε πάνω στην ώρα, που τη χρειαζόμασταν, μιας και η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου μας βρίσκει συνήθως κάπως μπερδεμένες, να μην θέλουμε να δεχτούμε την αλλαγή της θερμοκρασίας και να παλεύουμε με τις άστατες καιρικές συνθήκες.

knee_high_socks-(11).jpg

Ρίχνοντας, λοιπόν, μια ματιά στο feed μου, ένα ήταν το αξεσουάρ που φορέθηκε μέσα στο Σεπτέμβριο με μανία από τα fashion girls. Και αυτές είναι οι knee high κάλτσες. Τα καλτάκια και οι κοντές αθλητικές κάλτσες είναι ήδη ένα απαραίτητο στοιχείο των casual chic αλλά και athleisure outfits, εδώ και περίπου ένα με δύο χρόνια. Αλλά τώρα το μήκος του άλλαξε, φέρνοντας τις κάλτσες μέχρι το γόνατο στην κορυφή των φθινοπωρινών τάσεων.

Οδηγός αγοράς: Οι μαύρες shoulder bags του φθινοπώρου χωράνε όλα τα απαραίτητα

knee_high_socks-(6).jpg

Knee high socks: Είναι τελικά για όλες;

Η απάντηση είναι ναι, ξεκάθαρα και απόλυτα ειλικρινά. Οι κάλτσες μέχρι το γόνατο δεν κόβουν τα πόδια, ούτε προσθέτουν όγκο στις γάμπες μας, όπως πίστευαν παλιότερα. Αντίθετα μπορούν να δώσουν στυλ και να σμιλεύσουν τα πόδια, αφού μπορείς εσύ να τις ρυθμίσεις όπως σου ταιριάζουν -λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Οι αποχρώσεις που παίζουν αυτή τη στιγμή περισσότερο είναι το μαύρο και το λευκό, χωρίς να λείπουν και κάποια flashes με έντονο κόκκινο ή pastels.

To ζήτημα του styling είναι και εδώ το πιο σημαντικό κομμάτι για να έχει επιτυχία ένα look με ψηλές κάλτσες. Οι preppy αναφορές είναι φυσικά ξεκάθαρες με όλα τα στοιχεία μια σχολικής στολής να είναι ευπρόσδεκτα, βάζοντας όμως συχνά και κάποιες vintage 60s αναφορές, που θα κάνουν τα σύνολά σου πιο ενδιαφέροντα. Επίσης, πολλές είναι οι γυναίκες που προτιμάνε να φορέσουν knee high κάλτσες μέσα από τις μπότες ή τα μποτάκια τους, που είναι και ένας πιο safe τρόπος να υιοθετήσεις την τάση. Προσωπικά θα σου έλεγα να το τολμήσεις και να πειραματιστείς με ένα ημιδιάφανο, μαύρο ζευγάρι, ένα mini φόρεμα και ένα ζευγάρι loafers. Και σιγά-σιγά θα τις λατρέψεις.

knee_high_socks-(2).jpg