Οι 5 τάσεις στα κοσμήματα που θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι 5 τάσεις στα κοσμήματα που θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες

Κρίκοι, λουλούδια και ζώα μπαίνουν στις τάσεις των κοσμημάτων του χειμώνα.

Ρίχνοντας μια ματιά στις συλλογές που είδαμε στα fashion weeks των προηγούμενων μηνών, θα διαπιστώσεις ότι τα κοσμήματα έχουν πάρει έναν νέο, κεντρικό ρόλο και έχουν γίνει πολύ πιο δημιουργικά και statement.

kosmimata-(6).jpg

Aν και μιλάμε βέβαια για συλλογές που αναφέρονται στην επερχόμενη άνοιξη και το καλοκαίρι, τα κοσμήματα είναι από εκείνα τα στοιχεία στα οποία μπορούμε από τώρα να εντάξουμε όλες τις νέες τάσεις.

kosmimata-(2).jpg

Daytime sequins: Μήπως να ξεκινήσουμε να φοράμε παγιέτες το πρωί; Όλα τα tips για να τις απογειώσεις

Τα 5 κορυφαία trends κοσμημάτων που αξίζει να δοκιμάσεις.

Τριαντάφυλλα

Ξεκινήσαμε να τα βλέπουμε πρώτα σε διάφορα ρούχα και αξεσουάρ στην υφασμάτινη εκδοχή τους. Μπήκαν σε κάποιες ζώνες και μπουτονιέρες για να καταλήξουν να γίνουν και μία από τις κυρίαρχες τάσεις στα κοσμήματα. Μικρά και μεγαλύτερα τριαντάφυλλα έχουν μπει σε κολιέ, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια και θα μας κάνουν να ανθίσουμε.

Chanel-S24-069a.jpg

Chanel

Palomo-Spain-clp-S24-009.jpg

Palomo Spain

Animal planet

Το ζωικό βασίλειο μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα αγαπημένο θέμα για τους δημιουργούς κοσμημάτων σχεδόν διαχρονικά. Μόνο που το 2023/2024 θα τα δούμε λίγο περισσότερο και αρκετά πιο έντονα από ότι συνήθως. Αν λάβουμε υπόψη μας τα κουλουριασμένα φίδια στο λαιμό των μοντέλων στο FW show του Y Project, τότε μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Y-Project-S24-039a.jpg

Y Project

Blumarine-S24-003a.jpg

Blumarine

Inside out

Οι κρίκοι είναι μια σταθερή αξία στο κεφάλαιο κοσμήματα. Δεν φεύγουν από την επικαιρότητα και έχουν τη μαγική ιδιότητα να βάζουν παντού μια νότα διακριτικής πολυτέλειας. Για τη νέα σεζόν θα δούμε τους κρίκους να μπλέκονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ιδιότυπες αλυσίδες με μικρά και μεγαλύτερα σχέδια, αλλά και διαφορετικά μεταξύ τους μέταλλα και υλικά.

Sacai-S24-004a.jpg

Sacai

Kiko-Kostadinov-S24-001a.jpg

Kiko Kostadinov

Daniele Oberrauch

Bohemian vibes

Κοχύλια, χάντρες, δερμάτινα σχοινάκια και πολλά ακόμη φυσικά υλικά θα μπουν στα κοσμήματα της σεζόν και θα μας δώσουν μια bohemian διάθεση. Ακόμη και μέσα στο χειμώνα. Γιατί δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι για να είσαι boho.

Marant-S24-001a.jpg

Isabel Marant

Burberry-clp-S24-017.jpg

Burberry

Isidore Montag

Cuff aesthetic

Tα cuffs είναι από τα αγαπημένα μας items τα τελευταία χρόνια, αλλά τα είδαμε κυρίως με τη μορφή των σκουλαρικιών. Ε, λοιπόν τη σεζόν που έρχεται θα τα δεις και σε βραχιόλια που θα μας θυμίσουν τη θρυλική δημιουργία της Elsa Peretti για τον οίκο Tiffany & Co.

Loewe-clp-S24-051.jpg

Loewe

Tom-Ford-clp-S24-064.jpg

Tom Ford

Launchmetrics.com/spotlight