Cuff bracelets: Το πιο elegant κόσμημα θα φορεθεί ανατρεπτικά αυτή την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Cuff bracelets: Το πιο elegant κόσμημα θα φορεθεί ανατρεπτικά αυτή την άνοιξη
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Πώς ένα μικρό styling trick μπορεί να μεταμορφώσει το στυλ σας. 

Ένα κόσμημα με μεγάλη ιστορία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Coco Chanel και όταν συνεργάστηκε με τον θρυλικό Duke Fulco di Verdura, παρουσιάζοντας τα cuff bracelets σε ένα statement piece με έναν σταυρό, studs και πολύτιμους λίθους. Μετά από κάποιες δεκαετίες, πιο συγκεκριμένα στα 70s, το cuff bracelet έγινε ένα στοιχείο της σύγχρονης αισθητικής μέσα από το iconic πλέον σχέδιο της Elsa Peretti για την Tiffany & Co. . To Bone Cuff bracelet είναι ένα δείγμα υψηλού σχεδιασμού, αριστοτεχνικής κατασκευής και μοναδικού design, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κερδίζει το fashion crowd σε όλες τις ηλικίες.

cuff_bracelet-(4).jpg

Αν ρίξεις μάλιστα μια ματιά στα street style looks των fashion weeks που προηγήθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, θα διαπιστώσεις ότι το 2024 θα είναι μάλλον η χρονιά που θα επιστρέψουν δυναμικά στους δρόμους της πόλης, αφού μετά τα cuff earings είδαμε και τα cuff bracelets να συνδυάζονται με πολλά και διαφορετικά outfits, που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Οδηγός αγοράς: 10 ανάλαφρα πουκάμισα που θα φέρουν την άνοιξη

cuff_bracelet-(5).jpg

Τα cuff bracelets θα γίνουν το hot αξεσουάρ της άνοιξης.

Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο τα σύνολά μας γίνονται πιο ανάλαφρα. Τα χοντρά jackets και τα παλτό υποχωρούν, τα τεράστια πουλόβερ μπαίνουν στην άκρη, το ίδιο και οι ζακέτες και τα hoodies μας. Οπότε έχουμε περισσότερο χώρο για αξεσουάρ. Και τα cuff braceletes είναι αυτά που θα κάνουν με έναν τρόπο πιο edgy τα looks μας, αν ακολουθήσεις και εσύ ένα απλό styling trick των fashion insiders.

cuff_bracelet-(7).jpg

Πολλά, λοιπόν, από τα κορίτσια της μόδας, που κατέφθασαν στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες, σκέφτηκαν να φορέσουν τα cuff βραχιόλια τους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: πάνω από τα μανίκια τους. Είτε μιλάμε για ένα στεν, ελαστικό top, είτε για φαρδιά, ανάλαφρα μανίκια πουκαμίσων, είτε ακόμη και για τα χοντρά sleeves των ανοιξιάτικων sweaters, τα cuff bracelets θα φορεθούν πάνω τους και θα δημιουργήσουν ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

cuff_bracelet-(2).jpg

Εννοείται ότι τα πρώτα δείγματα της συγκεκριμένης τάσης δόθηκαν στα catwalks. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες των shows με το σχετικό reference.

Ελβίρα Παναγιωτοπούλου: Η Consultant Shoe Designer του Off-White δεν βασίζεται μόνο στο ταλέντο της

cuff_bracelet-(6).jpg

Catwalk inspo: