Κανένα μαύρο! Το μπλε είναι το νέο χρώμα της άνοιξης και έχουμε 3 τρόπους να το φορέσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Κανένα μαύρο! Το μπλε είναι το νέο χρώμα της άνοιξης και έχουμε 3 τρόπους να το φορέσεις
Photo Credit: Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Οι αποχρώσεις του μπλε θα μας ταξιδέψουν τη νέα σεζόν.

Τα color trends είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο νομίζεις και επηρεάζουν πολύ περισσότερο το ντύσιμό σου από όσο πιστεύεις. Γιατί σύμφωνα με τα χρώματα που παρουσιάζονται κάθε φορά στα catwalks των fashion weeks κινούνται και οι νέες συλλογές όλων των αγαπημένων μας brands. Όπως λοιπόν μέσα στο χειμώνα είδες παντού το burgundy και το olive green, την άνοιξη ο απόλυτος πρωταγωνιστής θα είναι το μπλε. Σε όλες του τις αποχρώσεις.

Day clutch: Είναι η τάση στις τσάντες που θα αντικαταστήσει την κλασική office bag σου

blue_color-(2).jpg

Ξεκινάμε με το blue noir και προσωπικό μου αγαπημένο, που έχει κάνει δυναμικό come back. Μας αρέσει γιατί είναι η πιο κομψή εκδοχή του μπλε, σε αντίθεση με την electric απόχρωση που έρχεται να απογειώσει το edginess. Υπάρχει πάντα το καλοκαιρινό aqua και το γλυκό pastel baby blue, ενώ φέτος είδαμε στο street style και το χλωμό μπλε του Fendi, που φλερτάρει με το touch του γκρι. Μην ξεχνάμε βέβαια και το πιο επίκαιρο μπλε από όλα, το blue denim.

Milano-str-F23-0759.jpg

Kαι αφού ξεκάθαρα σε έχω πείσει για το πόσο θέλεις να βάλεις μπλε την άνοιξη, αντικαθιστώντας τον βασιλιά των basics -aka το μαύρο- τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε και πώς να το φορέσουμε.

3 τρόποι να φορέσεις το μπλε την άνοιξη.

Colorblocking

Προφανώς και αξίζει να συνδυάσεις το μπλε με κάποια άλλη έντονη απόχρωση, όπως το κίτρινο και το πράσινο που είναι χρώματα συγγενικά και κάνουν το τέλειο matching με το μπλε. Μην ξεχνάς βέβαια και το μπλε με μαύρο, ένα απαγορευμένο μέχρι παλιότερα combo που ανέδειξαν και πάλι τα catwalks.

Total blue

Ένα εξ ολοκλήρου μπλε outfit έχει νόημα μόνο αν μπλέξουμε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε στο ίδιο σύνολο. Το ίδιο ισχύει και για τις υφές των υφασμάτων που θα επιλέξουμε για το συγκεκριμένο look.

blue_color-(11).jpg

Accessorizing

Δέχομαι το να μην είσαι μεγάλη fan του μπλε και να μην είναι ένα χρώμα που έχεις στη ντουλάπα σου. Η λύση για σένα είναι τα αξεσουάρ. Μία shoulder bag σε σχήμα baguette, ένα ζευγάρι sneakers, κοσμήματα ή απλώς ένα jockey καπέλο κάτω από τον ήλιο στην απόχρωση του μπλε electric θα σε κάνει να υιοθετήσεις την τάση με τους δικούς σου όρους.

Κατερίνα Καινούργιου: Βρήκε την τέλεια πρόταση για το ανοιξιάτικο στυλ στο γραφείο

blue_color-(5).jpg