Προετοίμασε το σώμα σου για την παραλία

Προετοίμασε το σώμα σου για την παραλία

Υπάρχει τρόπος να χάσεις κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα; Δεν είναι ανάγκη να υποβάλεις τον οργανισμό σου σε στερήσεις. Αντίθετα, μπορείς να ακολουθήσεις μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που, σε συνδυασμό με τις παρακάτω συμβουλές, θα σε βοηθήσει να προετοιμάσεις το σώμα σου για την παραλία. Φόρα το μαγιό σου, το χαμόγελό σου και περπάτα στην καυτή άμμο με αυτοπεποίθηση!

Σταθερό ωράριο γευμάτων

Αν ο οργανισμός σου έχει συνηθίσει να καταναλώνει τα γεύματα την ίδια ώρα κάθε μέρα, τότε θα λειτουργεί πολύ καλύτερα. Συνεπώς, δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε, αλλά και πότε και πόσο τρώμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι ο δείκτης της ζυγαριάς δεν θα ανέβει. Οργάνωσε τη μέρα σου, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά σου μικρά και σταθερά γεύματα, που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να κάψει θερμίδες κατά τη διαδικασία της πέψης. Γίνε λοιπόν… Αγγλίδα στα ωράριά σου και μην παραλείπεις γεύματα, καθώς η πείνα μπορεί να νικήσει κάθε αυτοέλεγχο!

Βάλε το καστανό ρύζι στη ζωή σου!

Ακριβώς το παραπάνω ισχύει και στην εν λόγω περίπτωση: Μην τρως μόνο φρούτα και λαχανικά, αποκλείοντας τροφές που θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα σε αποτρέψουν από το να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Το καστανό ρύζι, λόγω των φυτικών ινών και της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, είναι ιδανική τροφή για να χάσεις βάρος. Θα εξαφανίσει κάθε αίσθηση πείνας, χωρίς να σου προσφέρει πολλές θερμίδες, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να δείχνεις υγιής και λαμπερή.

Τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ! Αποτελεί μία πλούσια πηγή μαγνησίου, και βιταμινών Β1 και Β6 που το καθιστούν ιδανική τροφή για όσους αθλούνται ή έχουν έντονη καθημερινότητα, καθώς τους παρέχει την απαραίτητη ενέργεια! Άλλωστε, το λένε και οι ειδικοί. Σύμφωνα με τον M.Sc. Κλινικό Διαιτολόγο Κωνσταντίνο Ξένο: «Το καστανό ρύζι είναι πλούσια πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου, ιχνοστοιχείων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούν μια διατροφή που δεν διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και δεν τα κάνει πιο επιρρεπή στις λοιμώξεις».

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε από γευστικές σαλάτες μέχρι γεμιστά, ριζότο, σούπες, υγιεινά γλυκά έως και εξωτικά πιάτα που θα κάνουν λίγο πιο καλοκαιρινή την καθημερινότητά σου! Στην ελληνική αγορά θα βρεις πλέον μία ολοκληρωμένη γκάμα καστανών ρυζιών από την Agrino για κάθε πιθανή μαγειρική χρήση!

Ενυδατώσου!

Πιες ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα και θα νιώσεις χορτάτη πολύ πιο γρήγορα! Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας επαρκώς ενυδατωμένος άνθρωπος, καταναλώνει έως 20% λιγότερη τροφή, σε σχέση με κάποιον αφυδατωμένο! Παράλληλα, μην ξεχνάς ότι έτσι θα αποφύγεις την κατακράτηση υγρών, στην οποία μπορεί να οφείλεται το «πρήξιμο» που αισθάνεσαι. Αποφεύγοντας το αλάτι, που περιέχεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα και καταναλώνοντας τροφές όπως το καστανό ρύζι που προαναφέραμε, θα αποκτήσεις την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι!

Απόβαλε το στρες

Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική, αλλά και τη σωματική μας υγεία. Το άγχος μπορεί να «μπλοκάρει» το μυαλό σου και να κάνει τον μεταβολισμό σου να υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χάσεις βάρος. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να αγχώνεσαι για εκείνα τα δύο κιλά και να σου γίνονται εμμονή. Χαλάρωσε, ξέχνα για λίγο τις δίαιτες, ενέδωσε σε έναν πειρασμό, χωρίς όμως να το παρακάνεις, και προσπάθησε να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες προς το καλύτερο.

Εντάξει, δεν χρειάζεται να πούμε ότι σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω πρέπει φυσικά να γυμνάζεσαι… Δεν είναι ανάγκη να «λιώσεις» στο γυμναστήριο. Μπορείς να αθληθείς, κάνοντας όλα όσα σε ευχαριστούν, όπως για παράδειγμα να κολυμπήσεις. Θα κάψεις περίπου 500 με 700 θερμίδες την ώρα, χωρίς καν να ιδρώσεις, ενώ θα γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σου!