Τρία tips για τη φροντίδα του μωρού που κάθε νέα μαμά πρέπει να ξέρει

Τρία tips για τη φροντίδα του μωρού που κάθε νέα μαμά πρέπει να ξέρει

Οι δυσκολίες που μια νέα μαμά αντιμετωπίζει είναι πολλές και το σίγουρο είναι ότι έχει πολλά ερωτήματα και συνεπώς, πολλές επιλογές να κάνει ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του μωρού της.

Ένα από τα πιο «καυτά» διλήμματα αφορά στα προϊόντα που καλείται να χρησιμοποιεί για το παιδί της. Οι μητέρες μας ίσως δεν βασανίζονταν από αυτό το ζήτημα, ωστόσο, εμείς έχουμε στη διάθεσή μας έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών που μας βοηθά να ενημερωνόμαστε και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις.

Τις βιολογικές κρέμες του παιδιού σου τις πήρες, τι γίνεται, όμως, με τα ρούχα του; Αλήθεια, πώς πλένεις το μπιμπερό και τα πιατάκια του; Δυστυχώς, υπάρχουν παντού βλαβερές ουσίες για αυτό αξίζει να προσέξεις να τις κρατάς μακριά από την οικογένειά σου.

Το πλύσιμο των ρούχων

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να διαλέξεις το σωστό απορρυπαντικό για τα ρούχα του μωρού. Μην πλένεις τα φορμάκια του με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς για τα ρούχα ολόκληρης της οικογένειας αλλά βρες ένα προϊόν που θα προστατέψει την ευαίσθητη επιδερμίδα του. Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και φρόντισε να είναι υποαλλεργικά και να περιέχουν φυτικά συστατικά ή εκχυλίσματα από βιολογικά βότανα, όπως για παράδειγμα χαμομήλι.

Μια πραγματικά καλή επιλογή είναι το Εύρηκα Baby, ένα απαλό απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα και όχι μόνο. Κι όμως, το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα ρούχα ολόκληρης της οικογένειας. Εμείς το δοκιμάσαμε και είδαμε ότι καθαρίζει αποτελεσματικά απομακρύνοντας όλους τους δύσκολους λεκέδες. Τι περιέχει; Εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι 100% και φυτικό πράσινο σαπούνι. Ό,τι ψάχναμε, δηλαδή.

Το υγρό πιάτων το σωστό

Από τα ρούχα πάμε στο υγρό πιάτων και συγκεκριμένα, στο… baby υγρό πιάτων. Αν θεωρείς ότι πρέπει να πλένεις τα σκεύη του μωρού σου με ένα κοινό υγρό, τότε κάνεις λάθος.

Μέχρι και την ηλικία των 12 μηνών το μωρό δεν έχει τη δική του μικροβιακή προστασία για αυτό και είναι ευαίσθητο και εκτεθειμένο σε παθογόνα μικρόβια. Αν τρομάζεις στη σκέψη της γαστρεντερίτιδας, τότε φρόντισε να είναι προσεκτικά αποστειρωμένο και πλυμένο οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την τροφή του μωρού.

Σαν νέες μανούλες κι εμείς, κάναμε την έρευνά μας και είδαμε ότι και σε αυτή την περίπτωση, το Εύρηκα έχει το προϊόν που θέλουμε και μπορούμε να εμπιστευτούμε. Το Εύρηκα Baby υγρό πιάτων καθαρίζει αποτελεσματικά καθώς περιέχει πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι, ενώ είναι ειδικά μελετημένο για όλα τα σκευή του μωρού.

evrika2

Οργανικά ρούχα; Γιατί όχι;

Τέλος, έχουμε μία ακόμη πρόταση να σου κάνουμε η οποία αφορά και πάλι στα ρούχα του μικρού σου. Καλό θα ήταν αν μέχρι την ηλικία του ενός έτους -τουλάχιστον- επέλεγες οργανικά ρούχα για το μωρό σου. Θεωρούνται πιο καλά από τα συμβατικά βαμβακερά -πολλά από τα οποία περιέχουν χημικές ουσίες- εξαιτίας του ευαίσθητου δέρματος των παιδιών και αποτελούν μια καλή επιλογή για μωράκια που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.

evrika3

Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι τα μωράκια έχουν ξεχωριστές ανάγκες σε πολλούς τομείς. Αν θέλεις να μάθεις μερικά ακόμη υπέροχα baby tips για τη φροντίδα του μωρού σου και των ρούχων του, επισκέψου το νέο eurekababy.gr! Από την ημέρα που το ανακαλύψαμε, εμείς… «κολλήσαμε»!