Νέα μαμά στην παραλία: Οδηγός επιβίωσης για χαρούμενες διακοπές

Νέα μαμά στην παραλία: Οδηγός επιβίωσης για χαρούμενες διακοπές

Κάθε γυναίκα και κυρίως κάθε νέα μητέρα γνωρίζει καλά ότι το δέρμα χρειάζεται φροντίδα και πολλή αγάπη. Τώρα, μάλιστα, που ήρθε το Καλοκαίρι, πρέπει να φροντίζουμε ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα, αφού είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Αν είσαι νέα μανούλα, όπως εγώ, τότε σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη με το φαινόμενο του… συγκάματος και φυσικά, θα έχεις δει πολλές φορές τα μπουτάκια και τα χεράκια του μωρού ερεθισμένα. Πώς μπορείς, λοιπόν, να ανακουφίσεις το μικρό σου και να αποφύγεις το κλάμα κατά την αλλαγή της πάνας και τη δυσφορία στις διακοπές;

Για να μην «πελαγώσεις», αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία μου από τις πρώτες, ολιγοήμερες διακοπές με το μωράκι μου για το 2017. Εγώ δεν πήγα «διαβασμένη», αλλά εσύ μπορείς να απολαύσεις τη θάλασσα και τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις φουλ «εξοπλισμένη»! Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω SOS καλοκαιρινά tips και θα καταλάβεις:

Πουθενά χωρίς το φαρμακείο σου

Ακόμη και αν σκοπεύεις να επισκεφτείς κάποιο τουριστικό θέρετρο για ένα Σαββατοκύριακο, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα φαρμακείο με όλα τα απαραίτητα! Οι διακοπές με το μωρό επιφυλάσσουν αρκετά απρόοπτα, ικανά να καταστρέψουν τις διακοπές σου. Αμμωνία, εντομοαπωθητικά προϊόντα, παυσίπονα, ένα αντισηπτικό προϊόν και φυσικά μια κρέμα για τους ερεθισμούς και την αλλαγή της πάνας είναι «must».

nea mama part2

Προστασία, ανακούφιση και «αντίο» συγκάματα και ερεθισμοί!

Η δεύτερη και άκρως σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μια προστατευτική και καταπραϋντική κρέμα για το δερματάκι του μωρού σου. Μην το αφήσεις για την τελευταία στιγμή, όπως εγώ που έτρεχα μες στον ήλιο για να βρω ανοιχτό φαρμακείο στο νησί!

Κι όμως, ένα απλό σύγκαμα έγινε η αιτία να φύγω πανικόβλητη από την παραλία με ένα μωρό που έκλαιγε σπαρακτικά στην αγκαλιά μου. Ευτυχώς, η ταλαιπωρία δεν κράτησε πολύ χάρη στην πρόταση της φαρμακοποιού.

Πήρα την Novaquasol Cherie*, μια κρέμα σε εύχρηστη μορφή spray, ιδανική για την καθημερινή φροντίδα του βρεφικού δέρματος σε κάθε αλλαγή πάνας, η οποία προστατεύει το δέρμα από το σύγκαμα, τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς. Η φαρμακοποιός μου τη συνέστησε διότι -μεταξύ άλλων- περιέχει λακτοφερίνη, μια ουσία που είναι ευρέως γνωστή για αντιμικροβιακές, αντιφλογιστικές και επουλωτικές της ιδιότητες.

nea mama part3

Παραλία, μαγιό και… αλλαγή πάνας

Και αφού αναφερόμαστε σε συγκάματα και ερεθισμούς, καλό είναι να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να αφήνεις το μωρό σου χωρίς μαγιό ή πάνα στην παραλία. Η άμμος «κρύβει» πολλά μικρόβια, ενώ μπορεί να ερεθίσει το δέρμα του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, για να αποφύγεις το σύγκαμα, σκούπισε καλά το μωρό σου μετά το μπάνιο και εφάρμοσε σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα την κρεμούλα του. Καλό είναι να έχεις, επίσης, μαζί σου ένα δεύτερο μαγιό για να αλλάζεις το μωρό.

nm4

Φροντίδα και για εσένα

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάς να περιποιείσαι και τη δική σου επιδερμίδα. Το Καλοκαίρι είναι επικίνδυνο και για το δέρμα των ενηλίκων και το σίγουρο είναι ότι από την τσάντα θαλάσσης δεν πρέπει να λείπει ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

nm5

Αν δεν προσέξεις, η ζέστη και οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού μπορούν να προκαλέσουν, εκτός από εγκαύματα, ερεθισμούς και κοκκινίλες στην επιδερμίδα σου όπως πχ στην περιοχή κάτω από το στήθος ή στις μασχάλες κοκ. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω χρησιμοποιώ την Novaquasol Cherie που πήρα για το μωρό μου. Ναι απευθύνεται και στους ενήλικες και μάλιστα, θα σε βοηθήσει να κάνεις οικονομία αφού είναι αρκετή για περίπου 225 εφαρμογές.

Πρόσεξε τις βλαβερές ουσίες

Ό,τι κι αν επιλέξεις να πάρεις, φρόντισε να μην βάλεις στην επιδερμίδα του μωρού βλαβερές χημικές ουσίες. Διάβασε προσεκτικά την ετικέτα πίσω από το κάθε προϊόν και κράτησε σίγουρα μακριά τα parabens. Για παράδειγμα, προστατευτική και καταπραϋντική κρέμα για το σύγκαμα και τους ερεθισμούς που πήρα εγώ, δεν περιέχει προωθητικά αέρια, parabens, silicones, λανολίνη, minerals oils, αλλεργιογόνα ή συστατικά ζωικής προέλευσης.

Ετοίμασε, λοιπόν, από τώρα το καλοκαιρινό σου φαρμακείο και απόλαυσε τις διακοπές με το μωράκι σου. Κάθε νέα μαμά έχει άγχος, ωστόσο, η ψυχραιμία είναι το βασικό εργαλείο για την επίλυση κάθε προβλήματος. Βρες από το τώρα τα κατάλληλα προϊόντα και μην αφήσεις έναν ερεθισμό και την… αλλαγή της πάνας να χαλάσουν τις βουτιές σου!

nm6

*Τη NOVAQUASOL Chérie θα τη βρεις σε όλα τα φαρμακεία σε συσκευασία των 125 ml. Μπορείς να τη ζητήσεις από το φαρμακοποιό σου και να απολαύσεις χαρούμενες στιγμές με το μωρό σου!