Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Όλα τα tips για να είναι ευχάριστες οι διακοπές για τη γάτα σου

Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Όλα τα tips για να είναι ευχάριστες οι διακοπές για τη γάτα σου

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου για να τιμηθεί το δημοφιλές κατοικίδιο ζώο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας γιορτάζεται κάθε χρόνο, από το 2002, στις 8 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW) για να τιμηθεί το δημοφιλές κατοικίδιο ζώο που λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι γάτες είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα, παιχνιδιάρικα και ανεξάρτητα ζώα. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή κατοικιδίου αφού προσφέρουν συντροφιά, μειώνουν το άγχος, βελτιώνουν τη διάθεση και χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα συγκριτικά με άλλα ζώα.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2008 στο Πανεπιστήμιο της Minnesota οι ιδιοκτήτες γάτας είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή. Δεν είναι τυχαίο που ο χαρακτήρας της γάτας έχει μελετηθεί πολύ στην ψυχολογία αφού μπορεί να μας διδάξει βασικές αρχές της ζωής μόνο και μόνο με την συμπεριφορά της.

Μαμά γάτας για πρώτη φορά: Τα tips που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Όλα τα tips για να απολαύσεις το ταξίδι με τη γάτα σου

1) Επένδυσε σε ένα καλό κλουβί μεταφοράς γάτας

Για να είναι η γάτα σου άνετη και ασφαλής. Όταν οι γάτες φοβούνται, συχνά προσπαθούν να στριμωχτούν σε στενούς χώρους. Αυτό μπορεί να είναι κάτω από το κάθισμα ή κάτω από τα πεντάλ του αυτοκινήτου, και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε ενώ ταξιδεύουμε.

2) Μην αφήσεις ποτέ τη γάτα σου μόνη μέσα στο αυτοκίνητο

Αυτό ισχύει για όλα τα ζωντανά πλάσματα και φυσικά για τις αγαπημένες μας γάτες. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα είναι πάρα πολύ υψηλή και αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του κατοικιδίου σου, ακόμη και αν το αφήσεις μόνο του για ελάχιστα λεπτά.

3) Συμβουλεύσου τον κτηνίατρό σου

Αν η γάτα σου δείχνει αγχωμένη κατά τη διάρκεια των μεταφορών ή αν πραγματοποιείς το πρώτο ταξίδι μαζί της, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου. Είναι πολύ πιθανό να σου προτείνει αγωγή για το άγχος ή απλά να σου δώσει χρήσιμα tips.

4) Αγόρασε τα απαραίτητα items

Μαζί με τις βαλίτσες σου φτιάξε μια μικρή τσάντα με τα απαραίτητα για τον καθαρισμό της γάτας σου. Προμηθεύσου μπολάκια για φαγητό και νερό, καθαριστικά μαντηλάκια και μερικά παιχνίδια.

5) Μη ξεχάσεις την τουαλέτα της γάτας σου

Αυτό θα την βοηθήσει να αισθάνεται οικεία στον νέο χώρο και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα καθαριότητας.

6) Πάρε μαζί σου μερικές αγαπημένες της λιχουδιές

Εκτός από το φαγητό και το νερό τους, οι γάτες θέλουν πάντα τις αγαπημένες τους λιχουδιές. Πίστεψέ μας οι διακοπές θα γίνουν αυτομάτως πιο ευχάριστες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com