Το γλυκό ροδακινί είναι το χρώμα του 2024 κι αυτά είναι τα tips για να το ενσωματώσεις στον γάμο σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το γλυκό ροδακινί είναι το χρώμα του 2024 κι αυτά είναι τα tips για να το ενσωματώσεις στον γάμο σου

Πέρα από το νυφικό, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η διακόσμηση σε έναν γάμο. 

Κάθε χρόνο, οι ειδικοί στο Ινστιτούτο Χρωμάτων Pantone επιλέγουν μια απόχρωση που θα περιλαμβάνει και θα καθορίσει τους επόμενους 12 μήνες. Για το 2024—που σηματοδοτεί επίσης την 25η επέτειο αυτής της χρωματικής παράδοσης—η Pantone έχει βραβεύσει το Peach Fuzz ως το Pantone Color of the Year. Το Peach Fuzz ή αλλιώς το γλυκό ροδακινί ή PANTONE 13-1023, είναι μια ζεστή απόχρωση που βρίσκεται ανάμεσα στο ροζ και το πορτοκαλί.

«Το PANTONE 12-1023 Peach Fuzz αποτυπώνει την επιθυμία μας να γαλουχήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman σε μια δήλωση, συμπληρώνοντας πως «Είναι ένας βελούδινος απαλός τόνος ροδάκινου, του οποίου το πνεύμα αγκαλιάζει τα πάντα και εμπλουτίζει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή».

https://www.instagram.com/reel/C0jbjLYAiAB/

Οι ειδικοί της Pantone κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση, αφού μελέτησαν τις τάσεις στην πασαρέλα, στον εσωτερικό σχεδιασμό, στην ποπ κουλτούρα και στην ανθρώπινη ψυχολογία. Μάλιστα, η Eisman σημείωσε ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μια εποχή αναταραχής, όλοι λαχταρούμε ένα χρώμα που προκαλεί γαλήνη και οικειότητα.

Αν λοιπόν για σένα το 2024 είναι η χρονιά που θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο σου και θες να είναι εντός concept η διακόσμησή του, διάβασε τα tips που ακολουθούν για να χρησιμοποιήσεις με τον πιο σωστό τρόπο αυτή την ζεστή και απαλή απόχρωση.

Προσκλήσεις και κάρτες RSVP

Το πρώτο πράγμα σε έναν γάμο είναι οι προσκλήσεις. Αυτές είναι που δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους καλεσμένους για το ευτυχές γεγονός - ποιοι παντρεύονται, σε ποια εκκλησία, ποια ώρα, πού θα γίνει η δεξίωση. Παράλληλα, μέσα από την πρόσκληση οι καλεσμένοι παίρνουν μια μικρή ιδέα για το concept του γάμου. Χρησιμοποιώντας το ροδακινί ως φόντο αυτών των καρτών και των αντίστοιχων φακέλων τους, οι καλεσμένοι σου θα ενθουσιαστούν και σίγουρα θα περιμένουν με ανυπομονησία τον γάμο, δεδομένου ότι το Peach Fuzz είναι ένα χρώμα γεμάτο νοσταλγία. Αντίστοιχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το χρώμα και για τις κάρτες RSVP που θα υπάρχουν σε κάθε τραπέζι.

wilaneska_weddings_1702045781_3253318271938320395_63326770285.jpg

Αν έχεις παράνυφες διάλεξε φορέματα σε αυτή την απόχρωση

Μια άλλη ιδέα για να έχεις αυτό το γλυκό χρώμα στον γάμο σου είναι, αν έχεις επιλέξει να είναι οι φίλες σου παράνυφες - όπως γίνεται στους γάμους στο εξωτερικό - να φορέσουν φορέματα σε αυτήν την απόχρωση. Από την άλλη, μπορείς να μην επιλέξεις για τα φορέματα των παρανύφων σου μόνο το ροδακινί αλλά και τις συμπληρωματικές αποχρώσεις του, δηλαδή το μπεζ, το βερικοκί και το ροζ, ώστε να διαλέξει η καθεμία φίλη σου την απόχρωση που θέλει και να δημιουργηθεί έτσι μια όμορφη χρωματική παλέτα δίπλα σ' εσένα που θα είσαι ντυμένη στα λευκά.

Κράτα μια ανθοδέσμη με λουλούδια σε ροδακινί απόχρωση

Όποια εποχή κι αν επιλέξεις να γίνει ο γάμος σου, μπορείς να φροντίσεις ώστε η ανθοδέσμη που θα κρατάς να είναι γεμάτη με λουλούδια σε ροδακινί χρώμα ή είναι ένα μείγμα με ροδακινί λουλούδια (πχ. τριαντάφυλλα) και λουλούδια στις συμπληρωματικές αποχρώσεις που αναφέραμε πιο πάνω - σε ροζ ή κρεμ. Η συγκεκριμένη απόχρωση θα δώσει μια ρομαντική, απαλή και κομψή αίσθηση στο νυφικό look σου.

Μικρές ροδακινί πινελιές

Αυτό βέβαια, μπορείς να το κάνεις και στις υπόλοιπες συνθέσεις λουλουδιών που θα υπάρχουν, όπως για παράδειγμα στο προαύλιο και μέσα στην εκκλησία, στον χώρο της δεξίωσης ή στο κέντρο κάθε τραπεζιού. Ταυτόχρονα, μπορείς να προσθέσεις κι άλλες πινελιές στη διακόσμηση του χώρου της δεξίωσης που θα βρεθείτε μετά το μυστήριο, είτε με κάποια από τα σερβίτσια των καλεσμένων να είναι σε αυτή την ζεστή απόχρωση - σκέψου για παράδειγμα τα ποτήρια ή ακόμα και τις χαρτοπετσέτες - είτε προσθέτοντας μικρά ροδακινί διακοσμητικά όπως κάποια κεριά στο κέντρο του κάθε τραπεζιού.

Με όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις να προσθέσεις το γλυκό ροδακινί στον γάμο σου, το σίγουρο είναι πως θα ενισχύσει και με το παραπάνω τη ρομαντική διάθεση που θα υπάρχει.

Πηγή άρθρου: www.brides.com