Η ρουτίνα ομορφιάς της Marilyn Monroe στα 50’s ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της

Μαρία Ροδίτη
Η ρουτίνα ομορφιάς της Marilyn Monroe στα 50’s ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της

Η Marilyn Monroe ήταν beauty addict και είχε μυστικά ομορφιάς που τότε ίσως οι περισσότερες γυναίκες να μην είχαν ανακαλύψει.

Με την ταινία Blonde να βρίσκεται εδώ και καιρό στις επιλογές του κοινού στο Netflix, η Marilyn Monroe- την οποία υποδύεται η Ana de Armas- έχει γίνει αυτήν την περίοδο πιο επίκαιρη από ποτέ. Βλέποντας τα πλάνα, άλλωστε, από το trailer όλες θυμηθήκαμε την απύθμενη ομορφιάς της star που όρισε τη δεκαετία του ’50, της γυναίκας που έκανε «σημαία» της το κόκκινο κραγιόν.

Και ακριβώς επειδή η Marilyn Monroe ήταν beauty icon – και θα παραμένει για πάντα- αποφασίσαμε σήμερα να σου γνωστοποιήσουμε ή να σου θυμίσουμε, σε περίπτωση που σου διαφεύγει, τη ρουτίνα ομορφιάς της θεάς Marilyn. Μια ρουτίνα που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και για τις λίγες προσλαμβάνουσες που τότε υπήρχαν γύρω από τον κόσμο της ομορφιάς.

Monroecore: Το πιο μεγάλο beauty trend του φθινοπώρου είναι εμπνευσμένο από τη Marilyn Monroe

Πώς φρόντιζε η Marilyn Monroe την επιδερμίδα της

Ένα πράγμα που σίγουρα διαβάζεις συνέχεια από εμένα αλλά και από άλλες beauty editors σε έντυπα και digital περιοδικά είναι η αναγκαιότητα του αντηλιακού. Σου έχω πει αρκετές φορές ότι οι ακτίνες UV επηρεάζουν την επιδερμίδα, προωθούν την πρόωρη γήρανση και αφυδατώνουν το δέρμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, το αντηλιακό είναι must κάθε μέρα, με συννεφιά και ήλιο, χειμώνα και καλοκαίρι.

beauty_mystika_monroe.jpg

Στα 50’s, οπότε και μεσουράνησε η Marilyn Monroe, αυτή η αντίληψη και η γνώση δεν ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη. Εκείνη, ωστόσο, χρησιμοποιούσε ανελλιπώς αντηλιακό στην καθημερινότητά της, γιατί… δεν ήθελε να μαυρίσει πολύ. «Προσωπικά είμαι αντίθετη στο βαθύ μαύρισμα, γιατί μου αρέσει να νιώθω ξανθιά παντού», έλεγε και ξαναέλεγε.

Η Marilyn ήταν επίσης τακτική πελάτισσα στο ιατρείο του δερματολόγου Erno Laszlo. Εκείνος ήταν διάσημος για την αυστηρή προσέγγισή του στον καθαρισμό, ο οποίος απαιτούσε 30 σταγόνες ζεστού νερού στο πρόσωπο. Εκτός αυτού, η star λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το έλαιο καθαρισμού Phelityl στο ντεμακιγιάζ κάτι το οποίο ο facialist Nichola Joss έχει επεξηγήσει: «Το λάδι προσελκύει το λάδι, επομένως το υπερβολικό σμήγμα και το μακιγιάζ διαλύονται καλύτερα με ένα καθαριστικό πλούσιο σε έλαια. Το λάδι καθαρισμού είναι επίσης καλό για το ξηρό δέρμα, το οποίο φέρεται να είχε η Marilyn».

Monroe Miller Wedding

AP Photo

Φυσικά, η Marilyn Monroe δεν ξεχνούσε ποτέ την ενυδάτωση του προσώπου της. Οι αγαπημένες της κρέμες; Η Nivea Creme και η Eight Hour Cream της Elizabeth Arden. Έκανε και κάτι ακόμα, όμως, που ήταν πολύ προοδευτικό για την εποχή της. Χρησιμοποιούσε παγάκια στο πρόσωπο για να ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να έχει πιο σφριγηλή, λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα.

Monroe Valens Post Offices

AP Photo/Matty Zimmerman, File

Τα make up tricks της και η αγάπη της στο glazed skin tip Hailey Bieber, εσύ;

Το glazed donut skin που αγαπήσαμε όλες χάρη στη Hailey Bieber έγινε γνωστό και viral τον τελευταίο καιρό. Μισό αιώνα πριν, βέβαια, η Marilyn… το γνώριζε ήδη. Αντί, όμως, να βάζει αστραφτερό highlighter, η superstar χρησιμοποιούσε βαζελίνη στην επιδερμίδα της – πριν απλώσει το foundation- για να λάμπει το πρόσωπό της στην κάμερα.

Η Marilyn είχε ακόμα ένα beauty trick! Συνδύαζε τη σκιά ματιών με λευκό eyeliner στο κάτω βλέφαρο, για να επιμηκύνει την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και το βλέμμα να φαίνεται πιο λαμπερό.

Όσο για τα χείλη; Δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ το κόκκινο κραγιόν, αλλά προτού το βάλει έφτιαχνε το περίγραμμα με κόκκινο μολύβι χειλιών.