5 οροί ενυδάτωσης για πιο plump και λαμπερή επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
5 οροί ενυδάτωσης για πιο plump και λαμπερή επιδερμίδα

Ο ορός ή αλλιώς το serum είναι must βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς κι εδώ θα βρεις τους πιο ενυδατικούς.

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το παν για να έχεις ένα όμορφο και λαμπερό πρόσωπο. Όσο κι αν κοιμάσαι, όσο και αν προστατεύεσαι από τον ήλιο, όσο καλά κι αν διατρέφεσαι, αν δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου δεν θα βλέπεις αποτέλεσμα στον καθρέφτη.

Κι όπου ενυδάτωση μη βλέπεις μόνο την κρέμα ημέρας σου, αλλά και το serum. Αυτό το μαγικό μπουκαλάκι που συνδυαστικά με μια ενυδατική κρέμα μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα πραγματικά. Γιατί; Θα τα μάθεις όλα παρακάτω μαζί με τον mini οδηγό αγοράς που ετοίμασα για εσένα.

Κρέμα ή serum με ρετινόλη; Τι είναι πιο αποτελεσματικό

Τι ακριβώς κάνει το serum

Το serum (aka ορός) είναι ένα πολύ λεπτόρρευστο προϊόν, το οποίο περιέχει δραστικά συστατικά σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι τα συστατικά του μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας. Αυτό, δηλαδή, που μια ενυδατική κρέμα μπορεί να κάνει μέσα σε έναν μήνα, για παράδειγμα, το serum ενυδάτωσης θα το κάνει σε πολύ λιγότερες ημέρες. Τέλειο;

serum_enydatwsis.jpg

Όπως όλα τα ωραία, όμως, έτσι και ο ορός έχει ένα βασικό μειονέκτημα- αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να τον χρησιμοποιείς μόνο του, όπως θα χρησιμοποιούσες την ενυδατική κρέμα. Το serum πρέπει να χρησιμοποιείται συνδυαστικά με κρέμα, διαφορετικά το μόνο που θα κάνει θα είναι να ξηράνει την επιδερμίδα σου. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

Shopping alert! Το top 5 των ενυδατικών serums που θα βρεις στην αγορά

alimonou_serum.jpg

The Serum by GoodLife by Gina

Vegan, χωρίς άρωμα, parabens και σιλικόνες, με συστατικά 99,69% φυσικής προέλευσης, το ΤΗΕ SERUM της Τζίνας Αλιμόνου προσφέρει 24ωρη περιποίηση σε πρόσωπο, λαιμό και décolleté. To «all in one» αυτό προϊόν απευθύνεται σε multitasking γυναίκες, που επιθυμούν να έχουν έναν σύγχρονο και ολιστικό τρόπο ζωής. Είναι συμβατό με όλους τους τύπους δέρματος και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, καθώς προσφέρει ισορροπημένη φροντίδα για το πρόσωπο καλύπτοντας το τρίπτυχο Ενυδάτωση – Θρέψη – Αντιγήρανση.

avene_oros.jpg

AVENE, HYDRANCE ΕΝΥΔΑΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ

Ενυδατώνει έντονα και ενισχύει το δέρμα, επαναφέροντας τη φυσική του ενυδάτωση και τον προστατευτικό φραγμό. Επίσης, προσφέρει καταπράυνση μακράς διάρκειας, ενώ βοηθά τις λεπτές γραμμές που προκαλούνται από την αφυδάτωση να λειανθούν.

clarins_serum.jpg

CLARINS, HYDRA ESSENTIEL BI-PHASE SERUM

Αναζωογονητικός διφασικός ορός ενυδάτωσης, που απευθύνεται κυρίως στις αφυδατωμένες επιδερμίδες και υπόσχεται άμεση βελτίωση της υφής τους και εκτυφλωτική λάμψη.

biotherm_serum.jpg

BIOTHERM, AQUA SUPER CONCENTRATE PURE

Συμπύκνωμα ενυδάτωσης, που ελέγχει την υπερβολική λιπαρότητα και συμβάλλει στη μείωση των στιγμάτων και της εμφάνισης των πόρων. Χαρίζει άμεση και πλούσια ενυδάτωση, ενώ εξισορροπεί την επιδερμίδα.

vichy_oros.jpg

VICHY, MINERAL 89

Eνισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού για να κάνει καθημερινά την επιδερμίδα πιο δυνατή απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις, όπως ρύπανση, άγχος και κούραση. Μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, τονωμένη και αποκτά λάμψη.