4 τρόποι να ενυδατώσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου χωρίς νερό!

Βιβή Αγγελάκη
4 τρόποι να ενυδατώσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου χωρίς νερό!

Πόσους από αυτούς ξέρεις;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το νερό, είναι πηγή ζωής και το πιο ζωτικό συστατικό του οργανισμού μας. Όμως, εκτός από το νερό, βρήκαμε άλλους 4 τρόπους να ενυδατωθούμε άμεσα, χωρίς βέβαια, αυτό να σημαίνει πως το αντικαθιστούν!

1) Πρόσεξε τι τρως...Φρούτα και λαχανικά

641


Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν νερό, αλλά ορισμένα από αυτά έχουν πιο υψηλή περιεκτικότητα . Εντάσσοντάς τα στη διατροφή σου θα βοηθήσεις στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου όλη την ημέρα! Οι «μαγικές» τροφές; Το αγγούρι, το σέλερι, η ντομάτα, το μπρόκολο, το σπανάκι, το γκρέιπφρουτ, το καρπούζι, τα βατόμουρα, οι φράουλες, το κουνουπίδι και το μαρούλι, που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και σε πολλές από αυτές πάνω από το 90% της σύστασής τους είναι νερό!

2) Παγωμένο τσάι και καφές

peach ice tea recipe


Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, δεν υπάρχει μεγάλη σύνδεση μεταξύ της ημερίσιας κατανάλωσης καφέ και της αφυδάτωσης. Το αντίθετο μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το παγωμένο τσάι, ο καφές και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη ενυδατώνουν και ωφελούν γενικότερα τον οργανισμό.

3) Νερό καρύδας

shutterstock 121977952


Το νερό καρύδας (μετά το λάδι καρύδας) είναι το επόμενο fitness και beauty trend. Πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα άλατα, το νερό καρύδας ανήκει στην κατηγορία των ισοτονικών υγρών, που σημαίνει ότι περιέχει την ακριβή αναλογία των ηλεκτρολυτών που έχουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Μπορείτε να το καταναλώσεις απευθείας ή να το προσθέσεις σε κάποιο χυμό ή ρόφημα.


4) Ενυδατική εξειδικευμένη φροντίδα

15416916 10157787545930570 735693963 n


Όσο αφορά την επιδερμίδα μας, η ενυδάτωση είναι το απαραίτητο βήμα αν θέλουμε να τη διατηρούμε υγιή και λαμπερή! Τι κάνεις, λοιπόν, ιδιαίτερα στην περίπτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας; Προτιμάς μία ενυδατική σύνθεση εξειδικευμένη στην ευαίσθητη επιδερμίδα σου, όπως η Sensibio Rich της Bioderma. Στην ουσία πρόκειται για μια θρεπτική καταπραϋντική περιποίηση που ενισχύει βιολογικά την αντίσταση του δέρματος στις επιθέσεις και αυξάνει το όριο ανοχής του ευαίσθητου δέρματος. Στην ίδια λογική, προτίμησε πιο εξειδικευμένα προϊόντα- σειρές, όπως η σειρά της Bioderma, Sensibio για ευαίσθητες επιδερμίδες, που καλύπτουν κάθε ανάγκη σου (από τον καθαρισμό, την ενυδάτωση και τη φροντίδα των ματιών)!