Θες λαμπερή επιδερμίδα; Με αυτές τις τροφές θα την αποκτήσεις!

Θες λαμπερή επιδερμίδα; Με αυτές τις τροφές θα την αποκτήσεις!

Ποιες τροφές πρέπει να εντάξεις στο καθημερινό διαιτολόγιό σου;

Σίγουρα γνωρίζεις ότι μια σωστή και υγιεινή διατροφή κάνει καλό στην υγεία σου, ωστόσο, ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά σου και να αποκτήσεις παράλληλα λαμπερή επιδερμίδα.

Άπλωνε κάθε μέρα στο πρόσωπό σου την ενυδατική κρέμα που σου ταιριάζει, αλλά μην ξεχνάς να βάζεις στο μενού σου τις παρακάτω «μαγικές» τροφές.

Ποιες είναι αυτές;

-Οι ντομάτες

Τρώγοντας ντομάτες ή πίνοντας τον χυμό τους μπορείς να καταπολεμήσεις την ακμή. Η αντισηπτική δράση της ντομάτας, η οποία περιέχει λυκοπένιο, θα βοηθήσει στον περιορισμό της παραγωγής σμήγματος.

-Το πράσινο τσάι

Έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος.

-Το αβοκάντο

Το πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Ε και D) και λιπαρά αβοκάντο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να κάνει... θαύματα για την επιδερμίδα σου, κυρίως αν είναι ξηρή. Αν θες να τονώσεις το δέρμα σου και να του δώσεις τη λάμψη που του λείπει, τότε πρέπει να βάλεις το αβοκάντο στη διατροφή σου.

-Τα καρότα

Η βιταμίνη Α που περιέχουν τα καρότα εμποδίζει την υπερβολική παραγωγή κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι πόροι σου να μην φράζουν τόσο εύκολα.

-Το σπανάκι

Αν το δέρμα σου έχει χάσει την ελαστικότητά του, τότε καλό θα είναι να αρχίσεις να τρως σπανάκι. Ακόμη και αν δεν το προτιμάς, μπορεί να κάνει θαύματα για τον οργανισμό σου και να «δουλέψει» για την ομορφιά σου. Καταναλώνοντας συχνά σπανάκι, το οποίο περιέχει βήτα-καροτένιο και λουτεΐνη, θα δεις σταδιακά την επιδερμίδα σου να μεταμορφώνεται και να γίνεται πιο λαμπερή!