Όχι μόνο με χαμομήλι: 5 υλικά για να ανοίξεις φυσικά τα μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Όχι μόνο με χαμομήλι: 5 υλικά για να ανοίξεις φυσικά τα μαλλιά
Courtesy of BOSS

Αν δεν είσαι έτοιμη για κάποια μόνιμη αλλαγή στα μαλλιά, αλλά θες να δοκιμάσεις να τα ανοίξεις, μπορείς. Πώς; Με 5 υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου.

Όταν έρχεται η άνοιξη και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε μια ανανέωση στα μαλλιά. Και όταν λέμε ανανέωση- εκτός από το κούρεμα- εννοούμε και το χρώμα. Τι επιλέγουμε συνήθως και τι μας προτείνουν οι hair experts; Ανταύγειες ή έναν-δυο τόνους πιο ανοιχτό χρώμα από αυτό που ήδη έχουμε.

Και είναι και λογικό. Βλέπεις, ο καιρός είναι στα καλύτερά του, ο ήλιος λάμπει, στη μόδα έρχονται στο προσκήνιο τα έντονα χρώματα, οπότε και στα μαλλιά αρμόζει ένα ξάνοιγμα. Αν έχεις μπει, λοιπόν, σε σκέψεις και θέλεις να το κάνεις, go for it. Μια ανανέωση στο look μάς φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Αν, από την άλλη, θέλεις αλλά διστάζεις, μπορείς να δοκιμάσεις μόνη σου να ανοίξεις ελαφρώς τα μαλλιά σου με φυσικά υλικά, που έχεις στην κουζίνα. Και δεν εννώ μόνο το χαμομήλι. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

See-through bangs είναι η νέα μεγάλη τάση στα μαλλιά και θα σε κάνει να πεις «ναι» στις αφέλειες

Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο όταν έρθει σε επαφή με τα μαλλιά, που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, απομακρύνει τη χρωστική ουσία από την τρίχα κάνοντάς τα να ανοίγουν. Για να πετύχεις, λοιπόν, φυσικές ανταύγειες, γέμισε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα με χυμό λεμονιού, ψέκασε τα μαλλιά σου το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι και that’s it. Αν είσαι όλη μέρα στους δρόμους και εκτεθειμένη στον ήλιο, η «δουλειά» σου θα γίνει πολύ γρήγορα.

lemoni.jpg

Μηλόξυδο

Αν αφεθεί αρκετή ώρα στα μαλλιά, το μηλόξυδο μπορεί να αφαιρέσει ελαφρώς το σκούρο χρώμα, ξανοίγοντάς τα. Για να έχεις σωστό και άμεσο αποτέλεσμα, κάνε τα εξής: ανακάτεψε 1 φλυτζάνι νερό με 2 κουταλιές μηλόξυδο και τον χυμό μισού λεμονιού. Ψέκασε τα μαλλιά σου και μείνε στον ήλιο για 15-20 λεπτά. Μετά, λούσου κανονικά.

Μέλι

Το μέλι περιέχει ένα ένζυμο, το οποίο ανοίγει τα μαλλιά καθώς παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου. Θα μου πεις… Μα καλά, αν απλώσω μέλι στα μαλλιά δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ. Και φυσικά δεν θα δράσεις έτσι. Θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών χρησιμοποιώντας μέλι μαζί με άλλα υλικά και συγκεκριμένα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

mallia_ksanoigma.jpg

Ανακάτεψε ¼ φλιτζανιού νερό, 1 κουταλάκι μέλι και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψέκασε σε νωπά μαλλιά, χτένισέ τα και πιάσε τα σε αλογοουρά. Μείνε έτσι στον ήλιο για μια ώρα και έπειτα λούσου κανονικά. Κάνε αυτήν τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

Αλάτι

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν περνάς χρόνο στην παραλία τα μαλλιά σου ανοίγουν πιο γρήγορα; Αυτό συμβαίνει, επειδή το αλάτι σε συνδυασμό με τον ήλιο έχουν μια φυσική λευκαντική δράση στην τρίχα. Όχι, προφανώς ακόμα δεν θα ξεκινήσεις τα μπάνια στη θάλασσα ειδικά αν είσαι κρυουλιάρα, αλλά μπορείς ανακατεύοντας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μία κουταλιά θαλασσινό αλάτι και ψεκάζοντας με αυτό τα μαλλιά σου, να δεις φυσικές ανταύγειες πολύ γρήγορα.

mallia.jpg

Μαγειρική σόδα

Αν θέλεις να ανοίξεις τις άκρες, η μαγειρική σόδα είναι η λύση. Ανακάτεψε σε 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό 1 κουταλιά μαγειρική σόδα και άπλωσε την πάστα που δημιούργησες στις άκρες των μαλλιών με ένα πινέλο. Κάθισε στον ήλιο για μισή ώρα και μετά λούσου.