To μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την εποχική τριχόπτωση

Αυτά τα beauty tips θα σε βοηθήσουν να πας κόντρα στην απώλεια των μαλλιών σου. 

Έχεις κανονίσει να βγεις για βράδυ και ήρθε η ώρα να φτιάξεις τα μαλλιά σου. Εκεί που τα βουρτσίζεις λοιπόν, συνειδητοποιείς ότι χάνεις μαλλιά... Δεν πρέπει να πανικοβάλλεσαι, είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες μας. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές. Βέβαια, εκτός από την αλλαγή των εποχών σημαντικό ρόλο παίζει, η διατροφή. Οι τρίχες «τροφοδοτούνται» από αιμοφόρα αγγεία στη βάση του ωοθυλακίου, γι' αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσεις την υγιή τους ανάπτυξη. Χωρίς μια ισορροπημένη διατροφή και μία σωστή περιποίηση, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν αδύναμα και λεπτά, ή ακόμα και να προκληθεί τριχόπτωση.

377555722_1034721734547993_7160580907081014053_n.jpg

@camilamorrone

Επίσης, το άγχος και το στρες είναι μερικοί παράγοντες οι οποίοι συμβάλουν εξίσου στην απώλεια των μαλλιών. Έχει σημειωθεί, ότι καθημερινά πέφτουν 50 έως 100 τρίχες από το τριχωτό της κεφαλής, κάτι όμως που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά beauty tips τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις πιστά και να πας κόντρα στην εποχική τριχόπτωση.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Το υγιή τριχωτό της κεφαλής παραπέμπει σε υγιή μαλλιά. Το μασάζ με ειδικά προϊόντα μαλλιών, θα σε ανακουφίσει, θα σε χαλαρώσει και θα δυναμώσει την τρίχα. Με τις άκρες των δαχτύλων σου κάνε ελαφρύ μασάζ και αμέσως θα νιώσεις το τριχωτό της κεφαλής καθαρό και αναζωογονημένο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ξεπλένεις τα μαλλιά σου σωστά! Προσπάθησε, να μην μένουν υπολείμματα από τα προϊόντα στη ρίζα των μαλλιών.

Extra tip: Πρόσθεσε λίγη ζάχαρη στο σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Θα δημιουργήσεις ένα φυσικό scrub που θα κάνει απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθήσει τους θύλακες να αναπνέουν σωστά.

Μην το παρακάνεις με το styling

Τα θερμαντικά εργαλεία ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Φθείρουν την τρίχα και την κάνουν αδύναμη. Προσπάθησε αυτούς τους μήνες που παρατηρείς το φαινόμενο της τριχόπτωσης, να μην επιβαρύνεις επιπλέον τα μαλλιά σου. Επίσης, ένα refresh στο κούρεμα σου, θα δυναμώσει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά και υγιή.

Ο κακός χειρισμός των βρεγμένων μαλλιών

Η σωστή φροντίδα των μαλλιών είναι σημαντική από την ώρα που θα μπεις στο ντους, μέχρι την ώρα που θα στεγνώσεις τα μαλλιά. Το πώς θα χτενίσεις τα μαλλιά, το μασάζ, αλλά και το σκούπισμα μετά με την πετσέτα είναι μερικά βήματα που παίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών. Προσπάθησε να μην κάνεις απότομες και επιθετικές κινήσεις, γιατί θα έχει ως συνέπεια να σπάσουν οι τρίχες.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά shampoo που θα χαρίσουν υγεία και θρέψη στο τριχωτό της κεφαλής σου. Εμείς τα αγαπάμε όλα και τα εμπιστευόμαστε ξανά και ξανά...