Πώς θα έχεις δροσερό το σπίτι χώρις κλιματιστικό με eco- friendly τρόπο

Πώς θα έχεις δροσερό το σπίτι χώρις κλιματιστικό με eco- friendly τρόπο

Όλα τα tips για να κάνεις πιο κρύο τον χώρο σου χωρίς κλιματιστικό ή ανεμιστήρα.

Αντιμέτωπη με νέο κύμα καύσωνα είναι από σήμερα η χώρα μας με τον υδράργυρο να φτάνει καθημερινά στα ύψη. Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα επικρατήσουν στην χώρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες για περίπου μία εβδομάδα.

Η ζέστη κάνει την ζωή μας λίγο πιο δύσκολη αφού μειώνει αισθητά την παραγωγικότητα και επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Κακά τα ψέματα, η ζωή στην πρωτεύουσα εν μέσω καλοκαιριού απαιτεί κλιματιστικό υπάρχουν ωστόσο μερικοί ανορθόδοξοι τρόποι για να δροσιστείς και να μειώσεις την θερμοκρασία στον χώρο σου.

Μπορεί το κλιματιστικό να αποτελεί την πιο εύκολη λύση για να δροσιστείς αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο οικονομικό και οικολογικό. Τα κλιματιστικά μπορεί να βλάψουν το περιβάλλον και την υγεία μας (αν δεν συντηρούνται σωστά) καθώς απελευθερώνουν διοξειδίο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Πώς θα κάνεις πιο δροσερό το σπίτι με eco τρόπους

1) Κλείσε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις την θερμοκρασία στον χώρο σου. Η χρήση σκοτεινών κουρτινών ή κουρτινών συσκότισης θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του δωματίου ειδικά τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το 50% τoυ πληθυσμού που σκέφτεται να αποκτήσει παιδιά

2) Διώξε την υγρασία

Φρόντισε να μην έχεις βρεγμένα ρούχα μέσα στο σπίτι και μην ποτίζεις τα φυτά την ημέρα. Όταν κάνεις ντους κλείνε την πόρτα ώστε η υγρασία και οι υδρατμοί να μην περνάνε στο υπόλοιπο σπίτι.

3) Άνοιξε τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες τη νύχτα

Φρόντισε να ανοίγεις καλά τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες στο σπίτι για να δημιουργήσεις ρεύμα που θα σε δροσίσει. Προσπάθησε να αερίζεις το σπίτι τις απογευματινές ώρες ή πολύ νωρίς το πρωί.

4) Ρύθμισε τη θερμοκρασία του σώματός σου με φυσικό τρόπο

Όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός, επίλεξε ελαφριά και δροσερά ρούχα (και σεντόνια) από βαμβάκι και απόφυγε υλικά όπως ο πολυεστέρας. Οι φυσικές ίνες θα απορροφήσουν την υγρασία και θα σε δροσίσουν, μειώνοντας τον ιδρώτα.

Κάνε ένα ζεστό ντους. Το κρύο ντους μπορεί να προσφέρει μια σύντομη αίσθηση δροσιάς η θερμότητα θα διατηρηθεί στην πραγματικότητα μέσα στο σώμα. Μετά από ένα χλιαρό ντους, το σώμα θα προσπαθήσει να κρυώσει και να επιταχύνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, γεγονός που προάγει την απώλεια θερμότητας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com