Όσο foundation κι αν βάλεις το κενό μέσα σου δεν θα καλυφθεί και η Pamela Anderson το απέδειξε

Τζένη Ντεμιράι
Όσο foundation κι αν βάλεις το κενό μέσα σου δεν θα καλυφθεί και η Pamela Anderson το απέδειξε
Invision

«Δεν προσπαθώ να είμαι το πιο όμορφο κορίτσι στο δωμάτιο», δήλωσε η  Pamela Anderson και μας έκανε να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα για τη σχέση που έχουμε με την εμφάνισή μας. 

Τι είναι αυτό που πραγματικά καθορίζει την ομορφιά μίας γυναίκας; Είναι το κομψό ντύσιμο; Το εντυπωσιακό μακιγιάζ; Το λαμπερό χαμόγελο; Τα περιποιημένα μαλλιά; Όλα μαζί;

Μάλλον τίποτα από όλα αυτά. Αφού η ουσιαστική ομορφιά πηγάζει, όντως, από μέσα μας και αυτό μπορεί να είναι μία κλισέ ατάκα, αλλά η Pamela Anderson την έκανε πράξη και μας απέδειξε ότι δεν μας κάνει το μακιγιάζ όμορφες, απλώς μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να νιώσουμε όμορφες!

Και μάντεψε; Η 56χρονη ηθοποιός και μοντέλο δεν αισθάνεται πια ότι έχει ανάγκη το μακιγιάζ για να νιώσει αυτοπεποίθηση. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε με την επιλογή της να εμφανιστεί αμακιγιάριστη στα Fashion Awards 2023, που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

«Δεν προσπαθώ να είμαι το πιο όμορφο κορίτσι στο δωμάτιο»

Το απόλυτο sex symbol των 90s περπάτησε στο κόκκινο χαλί, φορώντας ένα ολόλευκο σύνολο, αποτελούμενο από ένα wide-leg παντελόνι, ένα casual μπλουζάκι και ένα ζεστό blazer σε cream τόνο. Το look της ολοκληρώθηκε με ένα ζευγάρι μαύρα πέδιλα και ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια.

Britain Fashion Awards

Είχε τα μαλλιά της πιασμένα μία αρκετά χαλαρή χαμηλή αλογοουρά. Αυτό, όμως, που πραγματικά τράβηξε τα βλέμματα ήταν το πρόσωπό της, το οποίο ήταν εντελώς αμακιγιάριστο.

Η ίδια, μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στα βραβεία, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να παραβρεθεί αμακιγιάριστη στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, είπε «Δεν ξέρω, κάτι με κυρίευσε όσο ντυνόμουν με αυτά τα όμορφα ρούχα και σκέφτηκα: "Δεν θέλω να ανταγωνιστώ τα ρούχα. Δεν προσπαθώ να είμαι το πιο όμορφο κορίτσι στο δωμάτιο. Νιώθω ότι είναι απλά ελευθερία. Είναι μια απελευθέρωση».

Όταν πραγματικά τα έχεις βρει με τον εαυτό σου σταματάς να έχεις την ανάγκη να δείχνεις η πιο όμορφη γυναίκα στο δωμάτιο. Ξέρεις ποια είσαι. Και δεν χρειάζεσαι καμία ανούσια σύγκριση ή επιβεβαίωση για να καλύψει τα κενά σου.

Γιατί η Pamela Anderson σταμάτησε να βάφεται

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η σταρ του «Baywatch» εμφανίστηκε χωρίς μακιγιάζ, αφού από τότε που πέθανε η μακιγιέρ της, Alexis Vogel, από καρκίνο του μαστού, άλλαξε στάση.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Elle η Pamela Anderson είχε αναφερθεί στον λόγο για τον οποίο σταμάτησε να βάφεται.

«Ήταν η καλύτερη. Και από τότε, ένιωσα πως χωρίς την Alexis, είναι καλύτερο να μην ξαναφορέσω make up. Εκτός από φόρος τιμής στην αγαπημένη μου συνεργάτη, η επιλογή μου με κάνει να νιώθω πιο ελεύθερη, διασκεδαστική και επαναστάτρια από ποτέ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Pamela Anderson και είχε προσθέσει: «Παρατήρησα όλους αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν υπερβολές στο μακιγιάζ και τώρα, νιώθω πως πάω ενάντια σε όλη αυτή τη μόδα και κάνω το αντίθετο από αυτό που κάνουν όλοι. Νομίζω ότι όλοι αρχίζουμε να φαινόμαστε λίγο αστείοι, όταν μεγαλώνουμε. Και κάπως γελάω με τον εαυτό μου, όταν κοιτάζω στον καθρέφτη. Είναι ένα ταξίδι κι αυτό».

Δύο ακόμα αγαπημένες stars που έχουν πάει σε επίσημες εκδηλώσεις χωρίς μακιγιάζ

Amanda Seyfried

Η Amanda Seyfried είχε εμφανιστεί χωρίς μακιγιάζ στο 15ο ετήσιο γκαλά της USTA Opening Night. Μερικά χρόνια μετά την εκδήλωση, αποκάλυψε στο Marie Claire ότι «δεν είμαι το κορίτσι που βάφεται για να πάει στο Target. Είμαι πολύ άνετη με τον εαυτό μου, οπότε δεν αισθάνομαι την ανάγκη να καλύψω ή να κρύψω κάτι».

Amanda Seyfried

Shailene Woodley

Η Shailene Woodley πέρασε από αρκετά κόκκινα χαλιά χωρίς μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένης της προβολής του Red Lights στο Sunshine Landmark. Στο παρελθόν έχει αποκαλύψει, μάλιστα, ότι σπάνια φοράει μακιγιάζ στην καθημερινότητά της. «Θα κάνω το μακιγιάζ μου για εμφανίσεις και εκδηλώσεις», είχε πει. «Καθημερινά, όμως, δεν φοράω καθόλου μακιγιάζ».

2023 NYFF -