Μήπως οι αναρτήσεις σου στα social media ευθύνονται που δεν βγαίνεις ραντεβού;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μήπως οι αναρτήσεις σου στα social media ευθύνονται που δεν βγαίνεις ραντεβού;

Παρότι το 30% όσων χρησιμοποιούν τα social media το κάνουν με σκοπό να γνωρίσουν κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου μόνο το 15% τελικά ζητάει από κάποιον να βγουν ραντεβού.

Οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - έχουμε τουλάχιστον έναν λογαριασμό σε κάποια από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με έρευνες το 30% όσων χρησιμοποιούν τα social media το κάνουν με σκοπό να γνωρίσουν κάποιο άτομο με σκοπό να βγουν κάποιο ραντεβού. Πώς θα σου φαινόταν όμως, αν σου πω ότι μόλις το 15% - το μισό δηλαδή - αυτού του ποσοστού φτάνει στο σημείο να ζητήσει από άτομο του άλλου φύλου να βγουν ραντεβού;

Κι όμως! Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ίσως ευθύνεται το περιεχόμενο και οι πληροφορίες του προφίλ του καθένα στα social media, για να μην επιλεγεί για κάποια πρόταση για «ραντεβού για δύο». Aν σου έχει τύχει λοιπόν, να έχεις μιλήσει στο chat με αρκετά άτομα του αντίθετου φύλου αλλά ακόμα να μην έχεις λάβει κάποια πρόταση για έξοδο ίσως πρέπει να ρίξεις μια ματιά και στα παρακάτω do's και dont's των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν την κατάσταση.

pexels-cottonbro-studio-4065867.jpg

Για αρχή ενημέρωσε την «κατάστασή» σου (το λεγόμενο status σου) σε όποια εφαρμογή χρησιμοποιείς, έτσι ώστε αν είσαι single και άρα διαθέσιμη για φλερτ να του δουν αυτοί που πρέπει. Υπάρχει πιθανότητα κάποιος από τους followers σου να τρέφει αισθήματα για σένα αλλά να μην γνωρίζει αν βρίσκεσαι σε σχέση ή όχι. Κάνοντας ένα μικρό update της κατάστασης της προσωπικής σου ζωής και κοινοποιώντας το status σου σίγουρα ξεκαθαρίζεις τα πράγματα.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέχεις σχετικά με τα social media σου είναι να μην δημοσιεύεις όλα όσα κάνεις μέσα στην μέρα, γιατί μπορεί να δώσει σε κάποιον το μήνυμα ότι έχεις «φουλ» πρόγραμμα και άρα σε περίπτωση που θέλει κάποιος να σου ζητήσει να βγείτε ραντεβού να «κομπλάρει» πιστεύοντας ότι θα αρνηθείς λόγω μη διαθέσιμου χρόνου. Ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει κάποιον να θεωρήσει πως σε ένα τόσο «γεμάτο» καθημερινό πρόγραμμα δεν «χωράει» ένας σύντροφος, οπότε κάνε σωστή διαχείριση των αναρτήσεών σου.

Είναι οκ, ωστόσο να δημοσιεύεις είτε τα εστιατόρια τα οποία σου αρέσει να πηγαίνεις είτε ένα αγαπημένο πιάτο που προτιμάς να τρως όταν βγαίνεις έξω - για παράδειγμα ένα λαχταριστώ burger - για να καταλάβει κάποιος που ενδιαφέρεται για σένα τι σου αρέσει και έτσι να είναι πιο εύκολο για εκείνον να βρει πού θα πάτε σε ένα ενδεχόμενο πρώτο ραντεβού.

Κάτι που κάνουν πολλοί βλέποντας το προφίλ - για παράδειγμα στο Instagram - κάποιου για τον οποίο ενδιαφέρονται, είναι να ψάξουν τις περισσότερες φωτογραφίες του προφίλ του για να δουν πέρα από το τι τύπος είναι, αν έχει φωτογραφίες με πρώην σχέσεις του. Αν κάποιος/α έχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα φωτογραφίες με πρώην αγαπημένους/ες ή με φίλους/ες του που είναι αγκαλιά, μπορεί για εκείνον να δηλώνει ότι έχει πολύ καλές σχέσεις ως φίλοι και μόνο, για κάποιον που δεν τον γνωρίζει όμως, ίσως σημαίνει ότι δεν είναι υπέρ των μακροχρόνιων σχέσεων κι άρα δεν χρειάζεται να κάνει τον κόπο να τον πλησιάσει. Οπότε έλεγξε τις φωτογραφίες που έχεις στο προφίλ σου και κάνε και μια εκκαθάριση αν χρειαστεί.

Αν από την άλλη ακολουθήσεις κάποιον που σου αρέσει στα social media προσπάθησε να δεις αν έχει προφίλ και σε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχεις κι εσύ ώστε να ψάξεις για κάτι κοινό, όπως για παράδειγμα κοινή σχολή που πήγατε ή κοινούς φίλους. Έτσι, μπορεί να σπάσει πιο εύκολα ο πάγος και να ξεκινήσετε πιο εύκολα μια συζήτηση.

Τέλος, προσπάθησε να μην καταδιώκεις το προφίλ κάποιου που σου αρέσει όλη την ώρα σαν σωστή «stalker» και να μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για την προσωπική του ζωή βλέποντας να έχει δημοσιεύσει κάποια φωτογραφία με άλλη γυναίκα. Μπορεί να πρόκειται για συγγενή ή για απλή φίλη. Δεν χρειάζονται «υστερίες» αλλά καλή και θετική διάθεση.