Τα αντίθετα ΟΝΤΩΣ έλκονται: 1 στα 5 ζευγάρια αποτελούνται από ταίρια που δεν έχουν τίποτα κοινό

Τα αντίθετα ΟΝΤΩΣ έλκονται: 1 στα 5 ζευγάρια αποτελούνται από ταίρια που δεν έχουν τίποτα κοινό

Οι ερευνητές το επιβεβαίωσαν. 

Ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα αντίθετα όντως έλκονται -καθώς ένα στα πέντε ζευγάρια παραδέχονται ότι δεν έχουν τίποτα κοινό. Μια μελέτη σε 2.000 ενήλικες που είναι σε σχέση διαπίστωσε ότι το 24% έχει εντελώς διαφορετικά χόμπι από το άλλο τους μισό. Και ένας στους έξι (14%) δηλώνει ότι το μουσικό του γούστο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από τον σύντροφό του.

Ενώ ένα επιπλέον 51% που έχουν μεγάλη σωματική διαφορά στην εμφάνιση, λένε ότι αυτό ήταν που «άναψε» αμέσως τη φωτιά της έλξης. Με την εμφάνιση, την αίσθηση του στυλ και την προφορά στον τρόπο ομιλίας να είναι οι διαφοροποιητικοί παράγοντες που τράβηξαν αρχικά τα βλέμματα - και τα αυτιά τους.

Όμως, από όλους τους ερωτηθέντες, το 51% λέει ότι αυτές οι αντίθετες σχέσεις λειτουργούν πραγματικά. Η μελέτη έγινε κατ' εντολή του Sky Atlantic, για να ξεκινήσει η νέα σειρά του «The Lovers» (Οι εραστές).

Τα είδη οικειότητας που ίσως δεν γνώριζες και πώς να την ενισχύσεις στη σχέση σου

Τα στοιχεία διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να συμφωνούν στο τι φαγητό τρώνε και σε ποιο μέρος προτιμούν να πάνε διακοπές, παρά σε πολλά άλλα θέματα, όπως το γούστο των ταινιών ή η δουλειά τους. Ωστόσο, με αντίθετα γούστα σε πολλούς τομείς της ζωής, το 11% παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να προγραμματίσει πράγματα που θα κάνει με τον σύντροφό του.

Λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) έχει συγκρουστεί με το έτερό τους ήμισυ όταν πρόκειται να πάρει αποφάσεις. Αλλά το ένα τέταρτο (24%) πιστεύει ότι τα ζευγάρια που έχουν αντίθετα ενδιαφέροντα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί, από εκείνα που δεν έχουν.

Πώς μπορεί να «σώσει» κάποιος τον εγκέφαλό του από τη γνωστική παρακμή;

Και το 73% πιστεύει ότι τα διαφορετικά ενδιαφέροντα μπορούν να οδηγήσουν σε πιο ενδιαφέρουσες και εμπλουτισμένες συζητήσεις σε μια σχέση. Περισσότερο από το ένα πέμπτο (22%) των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι έχουν κάνει συνειδητή προσπάθεια να αλλάξουν τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να ταιριάζουν με τον σύντροφό τους.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης τα πιο απίθανα ζευγάρια διασημοτήτων όλων των εποχών - με τον Michael Douglas και την Catherine Zeta-Jones να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Η σύμπραξη του δισεκατομμυριούχου Elon Musk με την art-pop star Grimes κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα, ακολουθούμενη από την περιπέτεια του Bill Murray με τη μουσικό Kelis, σύμφωνα με τα στοιχεία της OnePoll.

pexels-taryn-elliott-4390588.jpg