Φτιάξε μόνη σου τα πιο όμορφα κρεμαστά ράφια για το σαλόνι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε μόνη σου τα πιο όμορφα κρεμαστά ράφια για το σαλόνι σου

Αν λατρεύεις τις diy κατασκευές, τότε αυτό είναι για σένα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να διακοσμείς το σπίτι σου μόνη σου, με αντικείμενα και πράγματα που είτε έχεις διαλέξει εσύ, είτε τα έχεις φτιάξει μόνη σου. Εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα αποθήκευσης και δεν θέλεις να αγοράσεις κάτι που θα σου πιάνει περισσότερο χώρο και θα σε κλείνει, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ράφια.

Ή ακόμη καλύτερα κρεμαστά ράφια, τα οποία θα έχουν τη δική σου πινελιά. Είναι αρκετά εύκολο και θα χρειαστείς ελάχιστα πράγματα, όπως 2-3 (ανάλογα πόσα θα φτιάξεις) ξύλινες σανίδες, σχοινί, μεταλλικούς κρίκους, ψαλίδι κι ένα τρυπάνι.

Για να κρεμάσεις το πρώτο σου ράφι, κόψε δύο κομμάτια σχοινιού στο επιθυμητό μήκος, θυμηθείτε να αφήσετε χώρο για τους κόμπους στο τέλος. Διπλώστε τα δύο τεμάχια στο μισό και τοποθετήστε το διπλωμένο άκρο κάτω από το μεταλλικό κρίκο.

Shelves5

Τράβηξε το διπλωμένο άκρο πάνω από το μεταλλικό κρίκο και στη συνέχεια, τράβηξε το υπόλοιπο προς τα επάνω και μέσα από το σχοινί. Τέντωσε το για να δημιουργήσεις τον κόμπο γύρω από το μεταλλικό κρίκο.

Shelves4

Κάνε 4 τρύπες στην ξύλινη σανίδα σου και πέρασε τις τέσσερις άκρες του σχοινιού όπως στη φωτογραφία, κάνοντας στο τέλος έναν κόμπο για να είναι σταθερό και κόψε το σχοινί που περισσεύει (δεν θέλεις να κρέμεται). Βρες το κατάλληλο σημείο για τα ράφια σου και κρέμασε τα, τοποθετώντας επάνω ότι εσύ θέλεις.

Shelves6
Shelves7

Θυμήσου να μην είναι πολύ βαρύ το αντικείμενο, καθώς υπάρχει πιθανότητα να σπάσει το σχοινί. Εάν θέλεις να κρεμάσεις κάτι πιο βαρύ, χρησιμοποίησε ένα πιο χοντρό σχοινί. Μπορείς επίσης εάν θέλεις να διακοσμήσεις το σχοινί γύρω γύρω με τα αγαπημένα σου λαμπάκια.

Shelves8

photo credits:whydontyoumakeme.com