Πώς θα κάνεις το μπαλκόνι σου το hot spot της γειτονιάς! (photos)

Κατερίνα Ιωακείμ
Πώς θα κάνεις το μπαλκόνι σου το hot spot της γειτονιάς! (photos)

Ζούμε και στο μπαλκόνι μας! Ιδέες, αλλαγές και αγορές για την άνοιξη. Και όλοι θα θέλουν να σου χτυπήσουν το κουδούνι.

Οι πρώτες ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης μας έβγαλαν στο μπαλκόνι, την αυλή και την βεράντα για να χαρούμε τον ήλιο, το αναζωογονητικό αεράκι και την επικοινωνία με τους γείτονες που είχαν επίσης βγει από το σπίτι.

Κι επειδή οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν και οι επιλογές μας για απόδραση από «τους τέσσερις τοίχους» δεν θα είναι πολλές (λόγω του Covid-19), το μπαλκόνι μας μπορεί να γίνει ο μικρός μας παράδεισος για τους επόμενους μήνες.

Με μικρές «διορθωτικές κινήσεις» το μπαλκόνι σου μπορεί μάλιστα να γίνει το… hot spot της γειτονιάς, τόπος συνάντησης (με μέτρο φυσικά) και… to know us better location για τους νέους σου φίλους από την απέναντι πολυκατοικία.

Ξεκίνα σήμερα κιόλας να αλλάζεις το μπαλκόνι σου τοποθετώντας γλάστρες... παντού! Μικρές, μεγάλες, κρεμμαστές, σε χρωματιστά κασπό ή σε πήλινες ζαρντινιέρες, οι γλάστρες θα δώσουν φρεσκάδα στον χώρο σου και αν θέλεις να ασχοληθείς λίγο με την κηπουρική θα σου δώσουν φρέσκα βότανα και φρούτα για το τραπέζι σου!

Βάλε τη μουσική να παίζει σε ρυθμούς καλοκαιριού και συνεχίζουμε να τα αλλάζουμε όλα...



Ένας μικρός κήπος άλλωστε δίνει πάντα αφορμή για συζήτηση με τους γειτόνους που... όλο και κάτι θέλουν να φυτέψουν κι αυτοί.

Το επόμενο βήμα θα είναι μια μεγάλη ομπρέλα (λευκή με κίτρινες ρίγες θα σου πρότεινα εγώ) που θα προστατέψει την παρέα από τον ήλιο αλλά και... από τα αδιάκριτα βλέμματα, δίνοντας παράλληλα στον χώρο μια νότα καλοκαριού και ξεγνοιασιάς.

Στη συνέχεια διάλεξε καρέκλες, πολυθρόνες, πουφ, σκαμπό ή μεγάλες μαξιλάρες με τρία κριτήρια: Καλοκαιρινά, χαρούμενα χρώματα, αδιάβροχα υλικά και πάνω από όλα αναπαυτικά μαξιλάρια! Υπάρχει περίπτωση να περάσουμε πολύ χρόνο στο μπαλκόνικαι φέτος.

Όταν τα ετοιμάσεις όλα και είσαι έτοιμη να βγεις με το βιβλίο σου να χαρείς το νέο σου μπαλκόνι ή να καλέσεις τη φίλη σου για ένα καφεδάκι και συζήτηση μην ξεχάσεις τα κεράκια σιτρονέλας! Όσο ωραία ατμόσφαιρα κι αν έχεις δημιουργήσει, αν σε κυνηγούν συνέχεια τα κουνούπια θα εκνευριστείς.

Θα χρειαστείς μερικά πράγματα ακόμα... Δες τις προτάσεις που ετοιμάσαμε για σένα και... καλό μας καλοκαίρι!