Αυτά τα tips οργάνωσης θα κάνουν τη βιβλιοθήκη σου και πρακτική και instagramική

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αυτά τα tips οργάνωσης θα κάνουν τη βιβλιοθήκη σου και πρακτική και instagramική

Aν έχεις βαρεθεί να βλέπεις μια ακατάστατη «στίβα» με βιβλία στη βιβλιοθήκη σου ή στα ράφια του τοίχου σου, ο Σεπτέμβρης είναι ο καταλληλότερος μήνας να την οργανώσεις.

Το να καταφέρεις να τοποθετήσεις τα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης σου ή στα ράφια που μπορεί να έχεις στον τοίχο του δωματίου σου ή του σαλονιού σου, μπορεί κάποιες φορές να είναι «μπελάς».

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις όχι μόνο για να τα τακτοποιήσεις με έναν τρόπο που θα σε βοηθήσει να τα βρίσκεις πιο εύκολα αλλά και με τρόπο που θα κάνει τη γωνιά αυτή του σπιτιού σου πιο ελκυστική.

Σύμφωνα, λοιπόν με τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Chiara de Rege αυτά είναι τα tips που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τη βιβλιοθήκη των ονείρων σου:

Για αρχή αποφάσισε αν θέλεις να τοποθετήσεις τα βιβλία σου με βάση το χρώμα ή το θέμα τους. Αν έχεις, βέβαια πάρα πολλά βιβλία μπορείς να τα τακτοποιήσεις και με τους δύο τρόπους. Στη συνέχεια, έχε στο μυαλό σου πως το 70% του κάθε ραφιού σου θα είναι «αφιερωμένο» στα βιβλία σου, ενώ το υπόλοιπο 30% θα είναι για να τοποθετήσεις διάφορα μικρά διακοσμητικά ή κάποια κορνίζα ή κάποιο μικρό βάζο με λουλούδια.

Προσοχή όμως, γιατί όπως αναφέρει η Chiara de Rege το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα είναι να τοποθετούν στο 30% του ραφιού τους μόνο μία κορνίζα - για παράδειγμα - κάτι που κάνει την όλη διακόσμηση του ραφιού να μοιάζει τυχαία. Γι' αυτόν τον λόγο καλύτερα να φτιάχνεις μια μικρή ομάδα από αντικείμενα που θα τοποθετείς στο 30% του ραφιού σου, πέρα από τα βιβλία που θα καταλαμβάνουν τον υπόλοιπο χώρο. Μπορείς να βάλεις για παράδειγμα στο ένα ράφι 2-3 φωτογραφίες σημαντικές για σένα και σε κάποιο άλλο 2-3 γλαστράκια ή κάποια κεραμικά.

Σίγουρα όμως, μην βάλεις μόνο ένα διακοσμητικό και φρόντισε να «παίξεις» με τα διαφορετικά μεγέθη των αντικειμένων που θα επιλέξεις, για να καταφέρεις να δώσεις το απαραίτητο «βάθος» βλέποντάς τα από μακριά.

ioann-mark-kuznietsov-P6uqpNyXcI4-unsplash.jpg

Γενικότερα, όπως συμβουλεύει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Chiara de Rege το σημαντικό είναι να μην φοβάσαι να αφήσεις τη βιβλιοθήκη σου ή τα ράφια σου με τα βιβλία - αφού τα έχεις τοποθετήσει με τους παραπάνω τρόπους - να γίνουν λίγο ακατάστατα. Δεν πειράζει δηλαδή ένα βιβλίο να έχει πέσει λίγο πιο πρόχειρα πάνω σε άλλα ούτε είναι πρόβλημα αν έχεις αφήσει τα κλειδιά σου εκεί. Όλα αυτά αφορούν την προσωπικότητά σου, και μια υπέροχη βιβλιοθήκη θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό—γεμάτη «προσωπικότητα».

pexels-rfstudio-3819712.jpg