Πώς θα αποθηκεύσεις το φρέσκο κρεμμύδι για να παραμείνει φρέσκο

Πώς θα αποθηκεύσεις το φρέσκο κρεμμύδι για να παραμείνει φρέσκο

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι πολύ πιο απλός απ' όσο νομίζεις.

Το φρέσκο κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα λαχανικά που δίνει extra γεύση και άρωμα σε κάθε πιάτο. Στην Ελλάδα θα το δεις και ως πρασουλίδα και το χρησιμοποιούμε σε αρκετές αλμυρές συνταγές.

Εντυπωσιακό είναι πως πολλές από εμάς δεν γνωρίζουν το σωστό τρόπο αποθήκευσης με αποτέλεσμα το προϊόν να χαλάει λίγες ημέρες μετά την αγορά του.

Ο τρόπος συντήρησής του δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και ο μαϊντανός. Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις φρέσκο κρεμμύδι, δώσε έμφαση στη διαλογή του με τον εξής τρόπο: Παρατήρησε καλά τον βολβό και τη μέση του κοτσανιού, όπου ο βολβός διακλαδίζεται σε πράσινους μίσχους. Ο βολβός πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τις ρίζες και το κοτσάνι καθαρό και στεγνό.

Πώς να αποθηκεύσεις το φρέσκο κρεμμύδι για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του

1) Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις αναλλοίωτα τα φρέσκα κρεμμύδια είναι να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο σε όρθια θέση μέσα σε ένα ψηλό δοχείο με ελάχιστο νερό. Σκέπασε καλά με ένα σακουλάκι.

2) Ένας άλλος τρόπος αποθήκευσης είναι μέσα σε μια χάρτινη σακούλα την οποία θα τοποθετήσεις ψηλά στο ψυγείο.

Πώς θα διώξεις την υγρασία με κάρβουνο + 2 ακόμη χρήσεις που αγνοείς

Πώς θα καταψύξεις τα φρέσκα κρεμμύδια

Πλύνε και στέγνωσε τα κρεμμύδια με χαρτί κουζίνας ή με μια υφασμάτινη πετσέτα.
Κόψε τα κοτσάνια σε τρίτα, αλλά φρόντισε να μην κόψεις τη ρίζα. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας του κρεμμυδιού.

Τοποθέτησε τα κομμένα κρεμμύδια σε μια στρώση. Τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη.
Μόλις παγώσουν τοποθέτησέ τα σε μια σακούλα κατάψυξης. Αφαίρεσε όλο τον αέρα, σφράγισε καλά και στη συνέχεια, βάλε μια ετικέτα με ημερομηνία πάνω στη σακούλα. Μην καταναλώσεις τα κρεμμύδια αν βρίσκονται στην κατάψυξη για περισσότερους από έξι μήνες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com