Γιατί η σόδα πλύσεως δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του μπάνιου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γιατί η σόδα πλύσεως δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του μπάνιου

Η σόδα πλυσίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον βαθύ καθαρισμό του σπιτιού και την αφαίρεση σκληρών λεκέδων από τα ρούχα.

Η μαγειρική σόδα είναι αναμφίβολα ένα απαραίτητο συστατικό σε κάθε σπίτι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό καθαριστικό για το ντους, το νεροχύτη της κουζίνας, τα ρούχα, τις λιπαρές επιφάνειες και πολλά ακόμα.

Η σόδα πλύσεως, επίσης γνωστή ως ανθρακικό νάτριο, είναι μια λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται συνήθως για να ενισχύσει το απορρυπαντικό των ρούχων αλλά και για την προεπεξεργασία των λεκέδων.

Κι όμως ο νεροχύτης της κουζίνας δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσεις τα καθαριστικά

Ποια η διαφορά μεταξύ σόδας πλύσεως και μαγειρικής σόδας

Ενώ η μαγειρική σόδα και η σόδα πλύσης είναι και οι δύο ενώσεις νατρίου, έχουν διαφορετικές χημικές συνθέσεις, που σημαίνει ότι η αντιδραστικότητα και τα αλκαλικά τους επίπεδα είναι πολύ διαφορετικά.

Η σόδα πλύσεως έχει υψηλότερο επίπεδο pH και είναι πιο λειαντική από τη μαγειρική σόδα. Φρόντισε να φοράς γάντια όταν έρχεσαι σε επαφή με σόδα πλυσίματος και μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Πώς θα την χρησιμοποιήσεις

Πρόσθεσε ½ φλιτζάνι σόδα πλυσίματος απευθείας στον κάδο του πλυντηρίου. Στη συνέχεια ρίξε απορρυπαντικό και τα ρούχα.

Για να διώξεις επίμονους λεκέδες δοκίμασε το εξής: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη σόδα και το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Άπλωσε την πάστα στο λερωμένο σημείο και άφησέ το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Πλύνε ως συνήθως.

Για να επαναφέρεις τις λευκές πετσέτες σου στο αρχικό τους χρώμα, μούλιασέ τες σε διάλυμα σόδας πλυντηρίου. Άφησέ τες να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα και μετά ξέπλυνε καλά.

Η σόδα πλυντηρίου είναι η λύση έναντι στους επίμονους λεκέδες στο χαλί. Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα μπουκάλι ψεκασμού με διάλυμα καθαρισμού και να ψεκάσεις το λεκέ.

Πηγή κεντρικής: pexels.com