Ο αφρός ξυρίσματος είναι το τέλειο καθαριστικό για τον καθρέφτη του μπάνιου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο αφρός ξυρίσματος είναι το τέλειο καθαριστικό για τον καθρέφτη του μπάνιου

Ο σύντροφός σου αποφάσισε να αφήσει μακριά τα γένια του και σας περίσσεψε ο αφρός ξυρίσματος; Μην ανησυχείς μπορείς να τον κάνεις το νέο σου «όπλο» απέναντι στις βρωμιές.

Σίγουρα ο σύντροφός σου χρησιμοποιεί κάποιες φορές αφρό κατά τη διάρκεια του ξυρίσματός του για να προστατεύει το δέρμα του, όπως κι εσύ μπορεί άλλωστε να χρησιμοποιείς αυτή τη μέθοδο όταν κάνεις τα beaute σου.

Αυτό που δεν ήξερες είναι πως ο αφρός ξυρίσματος είναι ιδανικός για να καθαρίσεις κάποιες γωνιές ή πράγματα στο σπίτι σου που δεν περίμενες.

Η Chantel Mila στο Tik Tok δείχνει τρεις τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αφρό ξυρίσματος και να κάνεις «θαύματα».

Πρώτον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αφρό ξυρίσματος για να κάνεις τους καθρέφτες του σπιτιού σου να αστράφτουν. Χρησιμοποίησε τον αφρό βάζοντάς τον σε μια πετσέτα για να αποφύγεις τις γρατζουνιές και δες τον καθρέφτη σου να είναι πιο καθαρός από ποτέ. Παράλληλα, αν καθαρίσεις τον καθρέφτη του μπάνιου σου με αφρό ξυρίσματος μπορείς να επίσης να ελαχιστοποιήσεις τους υδρατμούς (την «ομίχλη») που τον καλύπτουν μετά από ένα καυτό ντους που έκανες.

1693400803507-254151136-pexels-monstera-6621227.jpg

Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αφρό ξυρίσματος για να καθαρίσεις πολύ καλά οποιαδήποτε επιφάνεια έχεις από ανοξείδωτο ατσάλι (για παράδειγμα την πρόσοψη της κουζίνας ή του ψυγείου) και με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις μακριά και για μεγαλύτερη διάρκεια τις δαχτυλιές στις συγκεκριμένες επιφάνειες.

pexels-karolina-grabowska-4239031.jpg

Τέλος, η Chantel Mila προτείνει τον αφρό ξυρίσματος για να γυαλίσεις και τα κοσμήματά σου. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σου και τρίψε τα κολιέ, τα βραχιόλια ή τα δαχτυλίδια σου. Μόλις καλυφθούν πλήρως με αφρό ξυρίσματος, μπορείς να ξεπλύνεις κάθε κομμάτι με νερό. Έτσι, τα αγαπημένα σου αξεσουάρ θα φαίνονται ξανά σαν καινούρια.

pexels-solodsha-8105118-(1).jpg

Χρησιμοποιώντας τον αφρό ξυρίσματος σαν καθαριστικό ελαχιστοποιείς τα προϊόντα που έχεις στο συρτάρι με τα καθαριστικά σου, προστατεύοντας παράλληλα και την υγεία σου αλλά και το περιβάλλον, αφού αποφεύγεις αρκετά προϊόντα που έχουν τοξικές ουσίες, όπως είναι για παράδειγμα το καθαριστικό σπρέι για τα τζάμια. Και βέβαια, με αυτόν τον τρόπο κάνεις και μια μικρή οικονομία όσον αφορά τα χρήματα που ξοδεύεις για το νοικοκυριό σου.

marea-wellness-nAuqgAVAhQ4-unsplash.jpg