Το ξύδι είναι το μυστικό για να καθαρίσεις το σφουγγάρι κουζίνας

Το ξύδι είναι το μυστικό για να καθαρίσεις το σφουγγάρι κουζίνας

Εσύ ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις σφουγγάρι; Όλοι οι τρόποι καθαρισμού που αξίζει να δοκιμάσεις.

Το σφουγγάρι κουζίνας είναι ένα από τα must-have στα ντουλάπια κάθε νοικοκυριού αφού καθαρίζει τα βρώμικα πιάτα, τους πάγκους, τους νεροχύτες και τις αγαπημένες σου κατσαρόλες.

Με την πάροδο του χρόνου, τα σφουγγάρια συσσωρεύουν βακτήρια, υπολείμματα τροφών και άλλα σωματίδια, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον κατάλληλα για καθάρισμα. Για να αποτρέψεις τη συσσώρευση μικροβίων είναι πολύ σημαντικό να τα πλένεις τακτικά και αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι.

Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να μεταφέρεις άθελά σου βακτήρια και μικρόβια στις εστίες της κουζίνας ή σε κάποιο μαγειρικό σκεύος.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το σφουγγάρι κουζίνας

«Φροντίστε να τα ξεπλένετε και να τα στύβετε καλά μετά από κάθε χρήση και να τα καθαρίζετε σε βάθος κάθε λίγες μέρες», λέει στο marthastewart.com η Kathy Cohoon, διευθύντρια franchise των Two Maids.

Χάλασε το φερμουάρ; Πώς θα το φτιάξεις σε λίγα λεπτά όπου κι αν είσαι

Εκτός από τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, θα πρέπει επίσης να αντικαθιστάς τα σφουγγάρια της κουζίνας σου όταν εμφανίσουν φθορά ή άσχημη μυρωδιά.

3 τρόποι καθαρισμού

1) Με ξύδι

Γέμισε ένα μπολ με ξύδι και άφησε το σφουγγάρι να μουλιάσει για πέντε λεπτά. Αφαίρεσέ το και ξέπλυνε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Στύψε πολύ καλά και άφησέ το να στεγνώσει.

2) Στον φούρνο μικροκυμάτων

Αφού καθαρίσεις καλά το σφουγγαράκι με νερό και σαπούνι, βούτηξέ το σε ένα μπολ με νερό και τοποθέτησέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά. Προσοχή: μη βάλεις ποτέ το σφουγγάρι στεγνό στον φούρνο.

3) Στο πλυντήριο πιάτων

Μια από τις ευκολότερες μεθόδους καθαρισμού είναι να πλύνεις το σφουγγάρι στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθέτησέ το σε ένα ράφι και άφησέ το να κάνει μια ολοκληρωμένη πλύση. Άφησέ το να στεγνώσει φυσικά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com