Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τον φούρνο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τον φούρνο

Ο σωστός τρόπος για να διώξεις λίπη και οσμές από τον φούρνο μετά το ψήσιμο της Τσικνοπέμπτης.

Τσικνοπέμπτη σήμερα και το κρέας έχει την τιμητική του, με την πλειοψηφία να «τσικνίζει» σε αυλές και μπαλκόνια.

Το ψήσιμο στο σπίτι με φίλους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αν δεν έχεις ψησταριά ή ειδική συσκευή για barbeque δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέσαι.

12 ευφάνταστοι τρόποι για να στεγνώσεις γρήγορα τα ρούχα χωρίς στεγνωτήριο

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με λιχουδιές στον φούρνο

Ο φούρνος είναι η λύση που έψαχνες για να ψήσεις κοτόπουλο, μπριζόλες, μπιφτέκια και ό,τι άλλο θες να απολαύσεις εσύ και η παρέα σου. Στο τέλος της βραδιάς υπάρχει ένα task το οποίο όλοι θέλουν να αποφύγουν: το καθάρισμα.

Δυστυχώς όσο σχολαστικές κι αν είμαστε με την καθαριότητα, ο φούρνος τείνει να λερώνεται συχνά και απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο και κόπο για να καθαριστεί αποτελεσματικά.

grill6.jpg

Εμείς είμαστε πάντα εδώ για σένα, γι' αυτό σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά χρήσιμα tips που θα κάνουν το καθάρισμα του φούρνου πιο απλό από ποτέ.

4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις με υγρό πιάτων - εκτός από τα πιάτα

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τον φούρνο

Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζεις τον φούρνο σου το λιγότερο μια φορά κάθε τρεις μήνες ή και πιο συχνά όταν αυτό απαιτείται.

Τρόποι καθαρισμού: α) με ειδικό καθαριστικό σπρέι για λίπη που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ

β) με DIY καθαριστικό

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Η σόδα αντιδρά με το όξινο ξύδι κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει. Μόλις το κάνει, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να ανακατέψεις και να σχηματίσεις μια πάστα.

Πέρασε ολόκληρο το εσωτερικό του φούρνου σου με την πάστα. Άφησέ την να δράσει για 2 έως 3 ώρες, σκούπισε καλά με ένα πανάκι και ετοιμάσου να δεις το φούρνο σου πιο καθαρό από ποτέ.

Για την γυάλινη πόρτα του φούρνο δοκίμασε το εξής: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα και νερό για να φτιάξεις μια παχιά πάστα. Άπλωσέ την στη γυάλινη επιφάνεια και άφησέ την να δράσει για 20 λεπτά. Σκούπισε απαλά με ένα πανί από μικροΐνες, ξέπλυνε και σκούπισε με χαρτί κουζίνας ή ένα πανάκι.

Πηγή κεντρικής: pexels.com