Ακμή στο σώμα; Τι πρέπει να κάνεις για να την καταπολεμήσεις

Ακμή στο σώμα; Τι πρέπει να κάνεις για να την καταπολεμήσεις

H ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά με τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς

Η ακμή είναι μια πάθηση των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος και του πόρου μέσω του οποίου το σμήγμα διοχετεύεται στην επιφάνεια του δέρματος χάρη στο propiobacterium acnes, το μικρόβιο που έχει θεωρηθεί "ένοχο". Οι αδένες αυτοί υπάρχουν κυρίως στο πρόσωπο. Επειδή η ακμή συνοδεύεται και από αυξημένη παραγωγή λίπους στον οργανισμό, παρατηρείται συχνά και έντονη λιπαρότητα της επιδερμίδας.

Βασική αρχή για να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό και να περιορίσεις τη συγκέντρωση σμήγματος είναι ο καθημερινός καθαρισμός. Επίλεξε ένα προϊόν σε όποια μορφή επιθυμείς. Κυκλοφορούν σε τζελ, αφρό ή ακόμα και γαλάκτωμα. Έτσι απομακρύνεις τη σκόνη, διώχνεις τη λιπαρότητα καθώς οι πόροι "ανοίγουν" και καθαρίζονται σε βάθος. Απαραίτητο είναι να κάνεις τουλάχιστον μια φορά στις δυο εβδομάδες φυτικό πήλινγκ με μια φορά στις δυο εβδομάδες φυτικό πήλινγκ σκοπό να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας αναζωογονώντας την αισθητά. Πολύ αποτελεσματικές είναι επίσης οι μάσκες από άργιλο. Μετά τον καθαρισμό δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια λοσιόν που βοηθά την καταστολή των δερματικών ερεθισμών στις προβληματικές περιοχές. Τελευταίο εύρημα που βελτιώνει την κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι τα τοπικά τζελ άμεσης δράσης. Καταστέλλουν την εσωτερική φλεγμονή και μειώνουν το δερματικό ερεθισμό. Τέλος είναι πιο ασφαλές η απαραίτητη ενυδατική σου κρέμα να έχει αντιοξειδωτική δράση ώστε να ενισχύει την άμυνα του δέρματος.

Τι πρέπει να ξέρεις για την αντιμερώπισή της
Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών παρουσιάζουν σημάδια ακμής στο σώμα τους στην ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών. Oι πιο συνηθισμένες περιοχές είναι το στήθος και η πλάτη. Πώς θα το αντιμετωπίσεις αν σου συμβεί; Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα.
1. Πραγματοποίησε βαθύ καθαρισμό με προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ.

2. Με τη βοήθεια του evoclin. Πρόκειται για μια καινούργια μορφή αντιβιοτικού πολύ δραστικού για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και συνήθως το βρίσκουμε σε μορφή αφρού.

3. Με ειδικές θεραπείες laser, των οποίων τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου δύο χρόνια.

4. Απόφυγε τις κρέμες σώματος με λιπαρή υφή. Προτίμησε εκείνες που έχουν πιο ελαφριά σύνθεση.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 10 ενδείξεις που σημαίνουν πρόβλημα στα νεφρά