Πώς να αποκτήσετε λαμπερό χαμόγελο!

Πώς να αποκτήσετε λαμπερό χαμόγελο!

Το χαμόγελό μας αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της εικόνας που βγάζουμε προς τα έξω και είναι πολύ σημαντικό καθώς γίνεται αισθητό πριν ακόμα πούμε έστω μια λέξη. Αν τα δόντια έχουν κηλίδες χρωστικών ή έχουν κιτρινίσει με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν σίγουρα μια αρνητική εντύπωση στους ανθρώπους γύρω μας, ακόμη και αν εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε.


Εκτός όμως από την αισθητική του πράγματος τα κιτρινισμένα δόντια δίνουν την αίσθηση ενός μη υγιούς στόματος. Η πρόοδος στην Αισθητική Οδοντιατρική δίνει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών λεύκανσης, κατάλληλων για την κάθε περίπτωση. Ο οδοντίατρος είναι ο αρμόδιος να καθορίσει ποιος από τους τύπους λεύκανσης είναι κατάλληλος για κάθε στόμα.


Η αισθητική λεύκανση μπορεί να αποκαταστήσει ένα χαμόγελο που μας φέρνει σε δύσκολη θέση


Η αισθητική λεύκανση είναι μία από τις παρεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση, διότι είναι εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη, αποτελεσματική και οικονομική.Υπάρχουν πολλοί τρόποι λεύκανσης που πραγματοποιούνται είτε στο οδοντιατρείο (σε μια ώρα) είτε στο σπίτι, είτε συνδυαστικά.


Το τι ενδείκνυται καθορίζει ο οδοντίατρος μετά τον κλινικό ελεγχο του στόματος. Το χρονικό πλαίσιο της κάθε μεθόδου ποικίλλει ανάλογα με το περιστατικό καθώς και τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται. Ανάλογα με την μέθοδο διαμορφώνεται και η τιμή.


Tο πιο αστραφτερό αποτέλεσμα!


Το αποτέλεσμα κάθε θεραπευτικης μεθόδου είναι ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο που μας βοηθά να εκπέμπουμε ζωντάνια και ευρωστία. Τα λευκότερα δόντια έχουν ως αποτέλεσμα ένα νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Οι φίλοι μας ίσως προσέξουν ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω μας, δεν θα ξέρουν όμως τι!


Γιατί αυξάνουν τα ποσοστά λεύκανσης τις τελευταίες δεκαετίες;


Από το 1977 και μετά οι οδοντίατροι έχουν παρατηρήσει μια αύξηση της τάξεως των 300% του συνόλου των ασθενών που αποζητούν λευκότερα δόντια. Κι αυτό διότι ο σύγχρονος άνθρωπος ασχολείται περισσότερο με την αισθητική γενικά, πράγμα που του δημιούργησε την ανάγκη να ασχοληθεί περισσότερο και με τα δόντια του.


Κατά συνέπεια, όλοι μας φροντίζουμε τα δόντια μας περισσσότερο. Βλέποντας λοιπόν γύρω μας όλο και περισσότερα λευκά και όμορφα δόντια, ο μέσος όρος χρώματος των δοντιών έχει πλέον αλλάξει.


Ακόμη, ο σύγχρονος άνθρωπος εκτίθεται συχνότερα σε συνήθειες που επηρεάζουν δυσμενώς το χαμόγελο του. Τέτοιες είναι η χρήση παντώς είδους καπνού, το κόκκινο κρασί,ο χυμός συγκεκριμένων φρούτων, αναψυκτικά όπως η coca-cola και ροφήματα όπως ο καφές , το τσάι κ.α.


*Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες την κα Ιωάννα Καζάκου, Οδοντίατρος, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr