Για να μην χαλάς τη διατροφή σου κάθε φορά που τρως έξω, αυτές τις αλλαγές πρέπει να κάνεις

Μαρία Ροδίτη
Για να μην χαλάς τη διατροφή σου κάθε φορά που τρως έξω, αυτές τις αλλαγές πρέπει να κάνεις
Instagram: @sivanayla

Αν είσαι σε πρόγραμμα διατροφής δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις για ένα φαγητό. Αρκεί να δώσεις σημασία σε μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.

Υπάρχουν ορισμένες περίοδοι στη ζωή μας που είναι πιο… δύσκολες. Για παράδειγμα, όταν μπαίνουμε σε διατροφή, όταν θέλουμε να χάσουμε αυτά τα 2-3 κιλάκια που μας εκνευρίζουν. Αν είσαι σε τέτοια φάση και έχεις επισκεφθεί τον διατροφολόγο σου, λογικά σκέφτεσαι πως δεν θα μπορείς με άνεση να βγαίνεις με τον σύντροφό σου και τις φίλες σου για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο. Ότι θα καταπιέζεσαι, θα ακυρώνεις τα ραντεβού σας και δεν θα μπορείς να απολαύσεις ένα τέλειο brunch ή ένα γευστικό δείπνο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Και για φαγητό έξω μπορείς να πας, και τη φόρμα σου δεν θα χαλάσεις και θα απολαύσεις το κους κους με τις φίλες σου. Αρκεί να ακολουθήσεις, βέβαια, τα παρακάτω tips. Και να είσαι σίγουρη πως ο διατροφολόγος σου δεν θα καταλάβει ότι ίσως και να ξέφυγες λίγο.

Η διατροφή που ακολουθούν οι γυναίκες ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας τους & φαίνονται νεότερες

Τα μυστικά για να διατηρείσαι fit αλλά να απολαμβάνεις την έξοδό σου σε εστιατόριο

Κάνε την έρευνά σου

https://www.instagram.com/p/CjNmYFIONq_

Είτε πρόκειται για Κυριακάτικο brunch, είτε για date με το νέο σου φλερτ, πριν το ραντεβού τσέκαρε το μενού του εστιατορίου. Έτσι, θα έχεις μια ιδέα για το τι θα παραγγείλεις και δεν θα προτιμήσεις τις πρώτες επιλογές που θα δεις μπροστά σου στον κατάλογο.

Μην πας στο εστιατόριο πεινασμένη

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις και να χαλάσεις τη διατροφή σου είναι να πας πεινασμένη στο εστιατόριο. Κι αυτό, γιατί θα πέσεις με τα μούτρα στα ψωμιά που φέρνουν στην αρχή και σε όλα τα ορεκτικά, θα φας και το φαγητό σου και θα… φουσκώσεις. Φρόντισε, λοιπόν, πριν βγεις να έχεις φάει ένα υγιεινό σνακ για να μπορέσεις να απολαύσεις την έξοδό σου.

Μη διστάζεις να κάνεις ερωτήσεις

Μπορείς να ρωτήσεις ευγενικά πόσο μεγάλες είναι οι μερίδες, αλλά και τι είδους λάδια και υλικά χρησιμοποιούνται στα πιάτα, ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ξεφύγεις από τη διατροφή σου.

Κάνε τα λαχανικά… οδηγό σου

https://www.instagram.com/p/CbDtnu7FEhZ

Αν δεν θέλεις να ξεφύγεις από τη διατροφή σου και είσαι σε αυστηρό πρόγραμμα, αλλά θέλεις να δεις τις κολλητές σου και να απολαύσετε ένα δείπνο, ακολούθησε τον ασφαλή κανόνα των λαχανικών. Επίλεξε μια σαλάτα, πίτσα, τάκος ή μπέργκερ λαχανικών. Έτσι δεν θα έχεις να ανησυχείς για τίποτα.

Ζήτησε το dressing να είναι στο πλάι

Το dressing μιας σαλάτας είναι γεμάτο ζάχαρη και αλάτι. Μπορείς, λοιπόν, να ζητήσεις να τοποθετηθεί στο πλάι του πιάτου σου, ώστε να ελέγξεις την ποσότητα και να βάλεις εσύ όσο θέλεις. Μπορείς, επίσης, να ζητήσεις πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως πέστο, γουακαμόλε, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι.

Άκουσε το σώμα σου και μη… γοητευτείς από μια large μερίδα

Πολλές φορές βλέποντας μια τεράστια μερίδα, που είναι και λαχταριστή, θέλουμε να τη φάμε όλη. Κι ας μην μπορούμε. Κι ας έχουμε σκάσει. Όχι! Άκουσε το σώμα σου και φάε όσο πραγματικά θέλεις.

https://www.instagram.com/p/CianB_1pJ8D

Πιες περισσότερο νερό

Πιες αρκετό νερό με το που καθίσεις στο τραπέζι. Έτσι δεν θα πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό και θα μπορείς πιο εύκολα να ελέγξεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις.