Τα φασόλια με ψωμί μπορεί να είναι το μυστικό όπλο για την απώλεια βάρους

Τα φασόλια με ψωμί μπορεί να είναι το μυστικό όπλο για την απώλεια βάρους
Pexels

Το φθηνό και εύκολο μεσημεριανό σνακ που είναι αρκετά υποτιμημένο και που ειλικρινά μπορεί να γίνει σύμμαχος σε όλα μα όλα! 

Σε πολλούς αρέσουν τα φασόλια με ψωμί, έτσι δεν είναι; Είναι το βασικό γεύμα των απανταχού φοιτητών, και ακόμη και αν δεν είσαι επί του παρόντος φοιτητής, είναι ένα φθηνό και εύκολο μεσημεριανό σνακ που ειλικρινά είναι αρκετά υποτιμημένο. Και τώρα υποστηρίζεται ότι όλοι θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από το να τρώμε πιο συχνά αυτό το ταπεινό γεύμα, καθώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε τη μέση μας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη στην Κίνα, όσοι έκαναν δίαιτα τρώγοντας 40 γραμμάρια ανθεκτικού αμύλου κάθε μέρα έχασαν περίπου 6 κιλά σε οκτώ εβδομάδες, και τα φασόλια τυχαίνει να είναι ένα από τα κύρια τρόφιμα που περιέχουν αυτό το είδος αμύλου.

Το ανθεκτικό άμυλο βρίσκεται επίσης στη βρώμη και στις πράσινες μπανάνες, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα ολικής άλεσης, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου ψωμιού - που σημαίνει ότι θεωρητικά, τα φασόλια με μαύρο ψωμί θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν μυστικό όπλο όταν πρόκειται να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Πώς να χάσεις το σπλαχνικό λίπος με την εύκολη καθημερινή συνήθεια «10 λεπτών» αμέσως μετά το δείπνο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η μελέτη -που διεξήχθη από ακαδημαϊκούς του Κλινικού Κέντρου Διαβήτη της Σαγκάης και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Metabolism -δεν εξέτασε συγκεκριμένα τα οφέλη των φασολιών ή του ψωμιού, αλλά αντίθετα επικεντρώθηκε μόνο στο ανθεκτικό άμυλο.

Η μελέτη εξέτασε 37 υπέρβαρους εθελοντές στους οποίους δόθηκαν τρία έτοιμα γεύματα κάθε μέρα για 16 εβδομάδες και τους ζητήθηκε να καταναλώνουν σκόνη αμύλου αναμεμειγμένη με 300 ml νερού δύο φορές την ημέρα. Στη μισή ομάδα δόθηκαν 40 γραμμάρια ανθεκτικού αμύλου σε σκόνη, ενώ στους άλλους μισούς συμμετέχοντες στη δίαιτα δόθηκε ένας λιγότερο ωφέλιμος τύπος.

Υπάρχει πάντα ένα βασικό προϊόν στην κουζίνα που μπορεί να μας βοηθήσει στο σώμα, στο δέρμα, παντού

Στο τέλος της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία σημαντική αλλαγή στο βάρος των μισών που έλαβαν το τυπικό άμυλο, ενώ όσοι έλαβαν το ανθεκτικό άμυλο έχασαν περίπου 6 κιλά, ενώ κάποιοι έχασαν ακόμα περισσότερα. Οι ερευνητές δήλωσαν: «Αποδεικνύουμε ότι το ανθεκτικό άμυλο μπορεί να διευκολύνει την απώλεια βάρους. Τα οφέλη σχετίζονται με αλλαγές στη σύνθεση του εντερικού μικροβιόκοσμου. Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένας τύπος υδατάνθρακα που δεν χωνεύεται από το λεπτό έντερό σας, αλλά περνά κατευθείαν στο παχύ έντερο, όπου ζυμώνεται και παρέχει τροφή για τα καλά βακτήρια του εντέρου». Είναι αυτή η αντίδραση που οι ερευνητές της μελέτης πιστεύουν ότι βοήθησε τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Επιπλέον, άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το ανθεκτικό άμυλο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως ακριβώς και οι φυτικές ίνες, οπότε το να τρως φασόλια με ψωμί ολικής άλεσης ή να φτιάχνεις τοστ με αυτά, μπορεί επίσης να σταματήσει το βραδινό σου τσιμπολόγημα.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς με μια απλή αλλαγή στη διατροφή

pexels-min-an-1638523.jpg