Με αυτές τις 5 ασκήσεις θα αποκτήσεις κοιλιακούς «φέτες»

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Με αυτές τις 5 ασκήσεις θα αποκτήσεις κοιλιακούς «φέτες»

Βάλτες στο πρόγραμμα σου από αύριο κιόλας

Μπορεί ο Φεβρουάριος να έχει την Ημέρα των Ερωτευμένων (aka Αγ. Βαλεντίνου), έχει όμως και την ημέρα των «πεινασμένων» και των καλοφαγάδων. Και αν λατρεύεις το φαγητό δύσκολα θα πεις όχι σε μία παρεΐστικη συγκέντρωση για τσίκνισμα.

Τι γίνεται όμως όταν έχεις μπει σε πρόγραμμα διατροφής και έχεις ξεκινήσει και γυμναστήριο γιατί πλησιάζει και το καλοκαιράκι σιγά σιγά; Τρως φυσικά, αλλά με μέτρο και την επόμενη ημέρα χτυπιέσαι αλύπητα στο γυμναστήριο για να κάψεις ότι θερμίδα πήρες.

Στο μεταξύ επειδή κορμί χωρίς κοιλιακούς δεν γίνεται -και είναι και το πιο δύσκολο σημείο που πρέπει να φτιάξουμε- σου βρήκαμε πέντε ασκήσεις που σίγουρα δεν έκανες μέχρι σήμερα και πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στο πρόγραμμα σου εάν θες «φέτες» κοιλιακούς.

#1. Η γέφυρα (όχι του Ρίου)

Όπως το λέει από μόνη της και η ονομασία της πρόκειται για γέφυρα. Ξαπλώνεις στο στρωματάκι σου ανάσκελα, τοποθετώντας τα χέρια σου κατά μήκος των πλευρών σου. Λύγισε τα γόνατα σου και τοποθέτησε τα πόδια σου καλά έτσι ώστε να ακουμπούν στο πάτωμα. Πίεσε τα πόδια σου στο δάπεδο και «ανάγκασε» τους γλουτούς σου να σηκωθούν ψηλά, έτσι ώστε να είναι σε πλήρη έκταση και το σώμα σου να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους προς τα γόνατα. Κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Κάνε 10 επαναλήψεις.

*Εναλλακτικά μπορείς κάθε φορά που σηκώνεσαι να τεντώνεις εναλλάξ το πόδι σου.

GLUTE BRIDGE MARCH abs workout

#2. Η σανίδα (καμία σχέση με το surf)

Ξάπλωσε στο πλάι με τον αγκώνα σου λυγισμένο και ευθυγραμμισμένο κάτω από τον ώμο, και το αντιβράχιο κάθετο προς το σώμα. Βάλε το πόδι σου το ένα πάνω στο άλλο και λύγισε ελαφρώς τα γόνατα σου. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να στηριχτείς καλά στον αγκώνα σου και να σηκώνεσαι ελαφρά στα πόδια σου.

side plank exercise

#3. Bird dogs

Η ακόλουθη άσκηση είναι βασική στη yoga και δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να ακούγεται. Σκύψε στα τέσσερα με τα χέρια σου ευθυγραμμισμένα κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς σου. Επέκτεινε ένα χέρι κατ 'ευθείαν προς τα εμπρός και το αντίθετο πόδι ευθεία πίσω. Μείνε έτσι για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια άλλαξε χέρι και πόδι.

0b069130ea4f37e9534178c42c90b4ee

#4. Push ups

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς push ups αλλά έπρεπε να της δώσουμε μια ονομασία. Φέρε το στρωματάκι σου και μείνε μπρούμυτα στηριζόμενη στους αγκώνες σου και στις μύτες των ποδιών σου. Ουσιαστικά ανεβοκατεβαίνεις στηριζόμενη στα χέρια σου, τα οποία μία τα έχεις τεντωμένα, μία λυγισμένα στους αγκώνες. Πέντε επαναλήψεις σε κάθε πλευρά είναι αρκετές.

tg5cgi20160229173518

#5. Περπατώντας στα «4»

Πριν βιαστείς να σκεφτείς το οτιδήποτε να σου πούμε ότι δεν εννοούμε να μπουσουλήσεις. Σκέψου απλά πως περπατάει στα 4 της πόδα μία αρκούδα, σαν να σέρνεται –γι’αυτό έχει πάρει το όνομα της από εκεί (aka bear crawls)-. Ξεκίνα στηριζόμενη στα τέσσερα σε όρθια στάση και στις μύτες των ποδιών σου.
Περπάτα κατά μήκος του δωματίου ή ανα δεν έχεις πολύ χώρο απλά κάνε τέσσερα βήματα. Στη συνέχεια επέστρεψε εκεί όπου ξεκίνησες με την όπισθεν όμως. Επανέλαβε συνολικά για 30 δευτερόλεπτα.