Αν δεν είσαι καθόλου fan του γυμναστηρίου, δοκίμασε το «cozy cardio» που προτείνουν οι Tik Tokers

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αν δεν είσαι καθόλου fan του γυμναστηρίου, δοκίμασε το «cozy cardio» που προτείνουν οι Tik Tokers

Αν σου φαίνεται «εφιάλτης» το να πηγαίνεις σε ένα γυμναστήριο με δυνατή μουσική και πάρα πολύ κόσμο για να κρατηθείς σε «φόρμα», τότε η λύση είναι το «cozy cardio».

Ήρθε ο Σεπτέμβρης και έχεις ξεκινήσει ήδη να φτιάχνεις μια λίστα με πράγματα που θα ήθελες να κάνεις τη νέα σεζόν που ξεκινά, αφού ανήκεις στα άτομα, για τα οποία η περίοδος των διακοπών του καλοκαιριού - και όχι μόνο όταν μπαίνει η νέα χρονιά - είναι μια ευκαιρία για να θέσουν νέους στόχους;

Μήπως ένας από τους στόχους σου είναι να δώσεις λίγο παραπάνω έμφαση στην ευεξία του σώματός σου, αφιερώνοντας κάποιες ώρες από το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα για να κάνεις κάποιου είδους γυμναστική αλλά έχεις «πελαγώσει» γιατί η ιδέα του να ξεκινήσεις γυμναστήριο σου ακούγεται «τρομακτική», ειδικά όταν σκέφτεσαι την ουρά των ατόμων που θα περιμένει σε κάθε όργανο γυμναστικής και τη δυνατή - στα όρια του clubbing - μουσική;

Πάρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε την ανάγνωση γιατί οι Tik Tokers σου βρήκαν τη λύση και αυτή λέγεται «cozy cardio».

Τι είναι το «cozy cardio»;

Tο «cozy cardio club» έχει πάνω από 5,6 εκατομμύρια views στο Tik Tok και «ιδρύθηκε» από την TikToker Hope Zuckerbrow. Στην ουσία έχει να κάνει με το να είσαι όσο το δυνατόν πιο άνετα μπορείς ενώ γυμνάζεσαι στο σπίτι. Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε ανάβοντας ένα κερί, είτε κρατώντας χαμηλό τον φωτισμό του σπιτιού σου. Μια άλλη ιδέα είναι την ώρα που μπορεί να κάνεις «διάδρομο» στο σπίτι σου, να βάλεις να παίζει στην τηλεόραση η αγαπημένη σου σειρά ή μια κωμωδία.

Γενικά, για να κάνεις το «cozy cardio» χρειάζεται απλά να είσαι σπίτι σου ενώ δεν είναι καν απαραίτητο να βγάλεις τις πιτζάμες σου και να βάλεις τα αθλητικά σου ρούχα, σύμφωνα με την Tik Toker. Eίναι ουσιαστικά το όνειρο ενός της «τεμπέλας» ή του «τεμπέλη» που έγινε πραγματικότητα.

Η Zuckerbrow, όπως θα πρόσεξες στο video, στην δική της «άνετη» προπόνηση cardio συνήθως κάνει ένα περπάτημα 40 λεπτών πάνω σε ένα μικρό διάδρομο που έχει στο σαλόνι της. Αφού φορέσει ζεστές κάλτσες, φτιάξει έναν παγωμένο καφέ και βρει τα τηλεχειριστήριό της για να βλέπει την αγαπημένη της εκπομπή ξεκινά τη γυμναστική της, κάνοντας στην αρχή λίγο χαλαρό περπάτημα για προθέρμανση και στην συνέχεια πιο έντονο αυξομειώνοντας την ταχύτητα στον διάδρομο, χωρίς ωστόσο να ξεπερνάει τα όρια του jogging.

Αυτή είναι η γυμναστική που προτείνει η Tik Toker. Μια πιο ήπια version του διαδρόμου που κάνει κανείς στο γυμναστήριο με την cozy ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει, φορώντας άνετα ρούχα, έχοντας το αγαπημένο της ρόφημα από δίπλα και δημιουργώντας πιο ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Είναι καλή γυμναστική το «cozy cardio»;

Σύμφωνα με την Ellen Thompson, πιστοποιημένη personal trainer, το «cozy cardio» είναι ιδανικό για όποιον δυσκολεύεται να σηκωθεί και να κάνει γυμναστική το πρωί, καθώς και για όποιον βιώνει το «άγχος» του γυμναστηρίου.

Είναι προσιτό και βιώσιμο, όπως λέει, τα οποία είναι τα δύο κλειδιά για να απολαύσει κανείς πραγματικά την γυμναστική του. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι σύμφωνα με την Τhompson αντί για απλές κάλτσες που φοράει η Zuckerbrow στα video της, να φοράς καλύτερα τα αθλητικά σου παπούτσια καθώς απορροφούν στους κραδασμούς. Όμως, όπως λέει η personal trainer, η συγκεκριμένη γυμναστική βοηθάει στην καρδιαγγειακή λειτουργία του σώματος, γυμνάζοντας εξαιρετικά και τους μύες των ποδιών, ενώ είναι ένας πιο fun τρόπος για να αυξήσεις την άσκηση μέσα στη μέρα σου, ειδικά αν το επάγγελμα που κάνεις απαιτεί να κάθεσαι ώρες σε μια καρέκλα.

1693822224006-575291537-pexels-taryn-elliott-4231475.jpg

Πηγή άρθρου: www.bustle.com