Βούρτσισμα των δοντιών για απαλλαγή λίπους από την κοιλιά & ακόμα 9 εγκεκριμένα tips απώλειας βάρους

Βούρτσισμα των δοντιών για απαλλαγή λίπους από την κοιλιά & ακόμα 9 εγκεκριμένα tips απώλειας βάρους
Pexels

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά με την πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις μοντέρνες δίαιτες που είναι διαθέσιμες - αλλά εδώ είναι 10 απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε αυτά τα ενοχλητικά κιλά

Καλοκαιράκι, πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό μπανάκι και πολλοί είναι εκείνοι που googl-άρουν συνεχώς το tag «απώλεια βάρους». Ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει το σώμα του και τα κιλά με τα οποία νιώθει άνετα και είναι απολύτως σεβαστό να θέλει να νιώθει όμορφα με την εικόνα του. Το πολυ-googl-αρισμένο «πώς θα χάσω τα περιττά κιλά» τρεντάρει όσο ποτέ το καλοκαίρι και μάλιστα μαζί με δύο ακόμα λέξεις «κλειδιά» που δεν είναι άλλες από το «χωρίς κόπο».

Γιατί το να τρως το φαγητό σου με τη «σωστή» σειρά έχει σημασία

Σαφέστατα, και θα πρέπει να τονιστεί ξανά, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πεινάει και να παραλείπει τα γεύματά του. Σίγουρα το project χάνω κιλά δεν είναι εύκολο ωστόσο πάντα υπάρχουν οι αγαπημένοι ειδικοί και διατροφολόγοι προκειμένου να μας καθοδηγήσουν στην πιο υγιή λύση. Με το εξατομικευμένο πλάνο να είναι δεδομένο πως θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ακολουθούν κάποια tips που προκύπτουν σύμφωνα με όλα όσα έχουν πει κατά καιρούς οι ειδικοί.

Τι άλλο θα πρέπει να εντάξεις, λοιπόν, στη ρουτίνα σου εκτός από το πολύ νερό, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή;

Ακολουθούν κάποια tips παρακάτω:

pexels-anna-shvets-4587855.jpg

Μην τρως τα γεύματά σου πολύ ζεστά

Αντί να τρως το γεύμα σου ζεστό στον ατμό, περίμενε να κρυώσει πρώτα το πιάτο σου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κρύοι υδατάνθρακες έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Ο personal trainer Nick Mitchell, ο ιδρυτής της Ultimate Performance, δήλωσε: «Τα τρόφιμα με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, επειδή σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορούν επίσης να σταματήσουν την απότομη άνοδο και πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που έχουν ως αποτέλεσμα πόνους πείνας, που μπορεί να οδηγήσουν σε επιδρομή στο ντουλάπι, υπερφαγία και αύξηση βάρους».

Κοιμήσου γυμνή

Αντί να φορέσεις το top με το σορτσάκι σου ή τελοσπάντων ό, τι φοράς για να κοιμηθείς, οι ειδικοί προτείνουν να κοιμάσαι γυμνή. Σύμφωνα με έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματός μας, κάτι που επιτρέπει στον μεταβολισμό μας να επιταχύνει -και με τη σειρά του να καίει θερμίδες πιο γρήγορα.

Πώς να κάνεις detox στις διακοπές

Μην παραλείπεις γεύματα

Όπως όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε από τους ειδικούς, έτσι και ο Nick Mitchell προειδοποιεί ότι η παράλειψη γευμάτων ή η κατανάλωση μικρών μερίδων δεν θα σε βοηθήσει στους στόχους απώλειας βάρους.

«Αν αφήσετε τον εαυτό σας να πεινάει, κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά αν έχετε μια πολύ απαιτητική δουλειά, τότε η ιδέα να φάτε junk food είναι η πιο εύκολη λύση σε σχέση με μια υγιεινή σαλάτα. Τόσοι πολλοί από εμάς κάνουμε κακές διατροφικές επιλογές όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πεινάει. Και οι κακές επιλογές τροφίμων οδηγούν σε αύξηση βάρους. Ο κανόνας μου για την απώλεια βάρους είναι να μην βλάπτεις τον εαυτό σου και να φροντίζεις να τρως κάτι θρεπτικό κάθε τρεις με τέσσερις ώρες».

Απόφυγε τη μυρωδιά του φαγητού

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να λαχταρά φαγητό αφού περάσεις μπροστά από ένα αρτοποιείο; Αυτό συμβαίνει επειδή η μυρωδιά του φαγητού μπορεί να τονώσει την όρεξή σου και να αυξήσει την πείνα, τονίζει ο Abbas Kanani, από το Chemist Click Online Pharmacy.

Ο ειδικός υγείας είπε χαρακτηριστικά: «Όταν συναντάμε ευχάριστες μυρωδιές φαγητού, ενεργοποιείται η απελευθέρωση σάλιου και πεπτικών ενζύμων εν αναμονή του φαγητού. Η μυρωδιά μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, κάνοντάς μας να λαχταράμε περισσότερο την κατανάλωση φαγητού και και όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει βεβαίως σε αύξηση βάρους».

Το τρικ με το βούρτσισμα των δοντιών

Μόλις οδηγηθείς στο ντουλάπι με τα μπισκότα ή ανοίξεις αυτό το δελεαστικό πακέτο πατατάκια, μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσεις να καταναλώνεις αυτά τα ανθυγιεινά σνακ.

Αλλά το βούρτσισμα των δοντιών ή το μάσημα τσίχλας μπορεί να σταματήσει αυτές τις ενοχλητικές λιγούρες. Ο Nick Mitchell εξήγησε: «Η μέντα είναι εξαιρετική στην καταστολή της λαχτάρας και ο εγκέφαλός σας μπορεί επίσης να συσχετίσει τη γεύση της μέντας με το βούρτσισμα των δοντιών σας στο τέλος της ημέρας, καταπνίγοντας έτσι την επιθυμία σας για φαγητό».

Φάε αργά

Όταν αρχίζει η πείνα, είναι πολύ εύκολο να καταναλώσεις γρήγορα το γεύμα σου ως μέθοδο για να καλύψεις το κενό. Αλλά στην πραγματικότητα χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να λάβει ο εγκέφαλός μας σήματα από το στομάχι μας ότι έχουμε φάει αρκετά.

Ο Abbas αναφέρει: «Με το να τρώτε αργά, αφήνετε αυτά τα σήματα να φτάσουν στον εγκέφαλό σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερφαγίας. Το αργό μάσημα διασπά επίσης την τροφή σε μικρότερα κομμάτια, διευκολύνοντας το σώμα σας να αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά».

Πώς να απολαύσεις το παγωτό χωρίς να σκέφτεσαι μήπως παχύνεις

Άρωμα βανίλιας

Ερευνητές από το Νοσοκομείο St George στο Λονδίνο ανακάλυψαν ότι το άρωμα της βανίλιας μπορεί να μειώσει την όρεξη ενός ατόμου για φαγητό.

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, καθώς η βανίλια βρίσκεται συχνά σε παγωτά και σνακ με ζάχαρη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να απολαύσεις αυτή τη μπάρα σοκολάτας, ψέκασε το δωμάτιο με ένα σπρέι με βάση τη βανίλια ή άναψε ένα κερί με άρωμα βανίλιας στο σπίτι.

Φάε με το αντίθετο χέρι

Το να κρατάς τα μαχαιροπίρουνά σου με το αντίθετο χέρι μπορεί να σε βοηθήσει να επιβραδύνεις την ταχύτητα που τρως.

Σύμφωνα με τον αθλητικό διατροφολόγο Jess Hillard, από το Warrior, χρησιμοποιώντας το μη κυρίαρχο χέρι σου σημαίνει ότι στην πραγματικότητα θα πιστέψεις ότι κινείται περισσότερο, δίνοντάς σου επίγνωση του τι κάνεις. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποτρέψεις την αλόγιστη κατανάλωση φαγητού.

Ξεγέλασε τον εγκέφαλό σου

Τα χρωματικά κόλπα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των ενοχλητικών γευστικών επιθυμιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε χρώμα μπορεί να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση μπλε πιάτων, μπλε μαχαιροπίρουνων ή ακόμα και μπλε σουπλά.

Ο διατροφολόγος Daniel Herman από το Bio-Synergy λέει ότι μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μικρότερα πιάτα για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου ώστε να αισθάνεται πλήρης. «Αυτό μπορεί να κάνει τις μερίδες σας να φαίνονται μεγαλύτερες, βοηθώντας σας να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο παράγοντας της έλλειψης θρεπτικών συστατικών

Ο διατροφολόγος Rob Hobson τόνισε ότι το σώμα λαχταρά συγκεκριμένα τρόφιμα όταν του λείπουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Έτσι, συνιστά τη λήψη πολυβιταμινών για να γεφυρωθούν τυχόν κενά στις διατροφικές ελλείψεις

Ο Hobson λέει χαρακτηριστικά: «Η διασφάλιση ότι το σώμα σας παίρνει τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η ενοχλητική λαχτάρα για φαγητό. Για παράδειγμα, η λαχτάρα για κόκκινο κρέας μπορεί να σημαίνει ότι σας λείπει ο σίδηρος».