Το νούμερο 1 πράγμα που πρέπει να κάνεις μία ώρα πριν τον ύπνο εν μέσω καύσωνα για να δροσιστείς

Το νούμερο 1 πράγμα που πρέπει να κάνεις μία ώρα πριν τον ύπνο εν μέσω καύσωνα για να δροσιστείς
Pexels

Εάν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς με τη ζέστη, ένας ειδικός στον ύπνο έχει την τέλεια πρόταση για να σε δροσίσει.

Μπορεί ο καιρός να είναι «μελαγχολικός» σε πολλές περιοχές στη χώρα μας με την καλοκαιρινή βροχή να έχει γίνει πλέον συνήθεια, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες είναι γεγονός και το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την ώρα που η λέξη καύσωνας είναι αυτή που όλοι φοβόμαστε, θα πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε για τις δυσάρεστες συνέπειες που αυτός θα φέρει, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο -φυσικά- και της νύχτας.

Ας συμφωνήσουμε ότι όλα είναι OK όταν έχει 30 και άνω βαθμούς και πίνουμε το κοκτέιλ μας ή είμαστε στις διακοπές μας. Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στο day to day την ώρα που στην καθημερινότητά μας έχουμε άπειρες υποχρεώσεις που μας κάνουνε να ιδρώνουμε. Μάλιστα, ο καύσωνας είναι και εκείνος που κάνει τον ύπνο ένα δύσκολο project το οποίο υπονομεύει όλη την ξεκούρασή μας.

Μουσικά φεστιβάλ, ταξίδια, μουσεία: Πώς να πας το socializing στο επόμενο level

pexels-andrea-piacquadio-3807626.jpg

Την ώρα που τα κλιματιστικά για πολλούς δεν είναι μία καλή ιδέα τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στους παραδοσιακούς ανεμιστήρες που τεχνικά βέβαια δεν δροσίζουν το δωμάτιο.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια έξυπνα tips για να κοιμηθείς ποιοτικά με το νούμερο ένα να είναι το κόλπο με το νερό.

Τι είναι η «ροή ευγνωμοσύνης» και πώς να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σκέψεις

Η Δρ Hana Patel, ειδικός στον ύπνο στο Time4Sleep, συνιστά να βάλεις ένα δοχείο θερμός στο κρεβάτι σου μια ώρα πριν τον ύπνο, το οποίο θα σε βοηθήσει να νιώθεις δροσερή. Ενώ μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να παγώσουν το μπουκάλι ζεστού νερού στην κατάψυξη για να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο δροσερό, η ειδικός συνιστά να χρησιμοποιήσουμε κρύο νερό σε δοχείο θερμός, προκειμένου να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας χαμηλά.

Η ειδικός, είπε χαρακτηριστικά: «Αντί να παγώνεις ένα μπουκάλι ζεστού νερού, καθώς αυτό θα μπορούσε να βλάψει το υλικό του μπουκαλιού, γέμισε ένα δοχείο θερμός με κρύο νερό και ακούμπησέ το στα «σημεία ψύξης» του σώματός όπως γόνατα, αστραγάλους, καρπούς, λαιμό, βουβωνική χώρα και αγκώνες.

Πώς η συμπόνια θα μπορούσε να είναι η θεραπεία για το χρόνιο στρες

Τι άλλο πρέπει να κάνεις; 5 απλά tips:

  • Μόλις πέσεις στο κρεβάτι, υπάρχουν διάφορες στάσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος σε στάση αστερία, με τα πόδια και τα χέρια έξω, είναι η τέλεια απάντηση στον καύσωνα.
  • Βάλε ένα ταψί γεμάτο παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε να κρυώσει ο αέρας.
  • Ξέπλυνε τα πόδια και τους καρπούς σου με κρύο νερό πριν πας στο κρεβάτι.

  • Βάλε μία νωπή μπλούζα στο ψυγείο για 45 λεπτά πριν πας για ύπνο και ακούμπησέ τη στο μέτωπό σου την ώρα που ξαπλώνεις.

  • Κάνε ντους με δροσερό νερό, αλλά όχι με κρύο, επειδή το σώμα σου θα αντιδράσει στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, διατηρώντας έτσι τη θερμότητά του.

Αυτός είναι ο τρόπος για να καταφέρεις να έχεις μια πιο ήρεμη ζωή σύμφωνα με τους Tik Tokers

pexels-alesia-kozik-6151643.jpg