Η αντιμετώπιση του στρες βρίσκεται στο ψυγείο & σε αυτά τα τρόφιμα μπορείς να στραφείς χωρίς ενοχές

Η αντιμετώπιση του στρες βρίσκεται στο ψυγείο & σε αυτά τα τρόφιμα μπορείς να στραφείς χωρίς ενοχές
Pexels

Ένας ακόμα λόγος να αγαπάμε όσο τίποτα το ψυγείο μας. 

Παρά το γεγονός ότι οι διατροφικές ανάγκες για άνδρες και γυναίκες είναι εξαιρετικά παρόμοιες, ένας ειδικός στα θέματα διατροφής λέει ότι οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο επιρρεπείς σε διακυμάνσεις του στρες και των ορμονικών επιπέδων.

Ωστόσο, αυτά τα πάνω- κάτω της διάθεσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατανάλωση αρκετών «υπερτροφών» υψηλής διατροφικής πυκνότητας. Γευστικές απολαύσεις όπως η μαύρη σοκολάτα και ο σολομός είναι ιδανικές για την υποστήριξη της χαμηλής διάθεσης και των αλλαγών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου, για πράδειγμα.

Ο Ashleigh Tosh, ειδικός σε θέματα διατροφής από το Prepped Pots είπε: «Υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που είναι πιο σημαντικά για το ένα φύλο από ότι στο άλλο για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα, οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας θα χρειαστούν περισσότερο σίδηρο λόγω της ποσότητας που χάνεται κατά την έμμηνο ρύση. Ομοίως, οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση μπορεί να επωφεληθούν από περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη D για να υποστηρίξουν την υγεία των οστών τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, συγκεντρώσαμε μια σειρά από υπερτροφές που οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να σκεφτούν σοβαρά να πάρουν για να επαναφέρουν όλα αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο σώμα τους σε διάφορα σημεία της ζωής τους». Αυτά είναι:

Είναι το παγόλουτρο καλό για σένα; Πώς να δημιουργήσεις ένα ασφαλές μπάνιο με παγάκια στο σπίτι

Σπανάκι

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι και το λάχανο είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) που παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των κυττάρων. Εξαιτίας αυτού, το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε γυναίκες που είναι έγκυες και σε εκείνες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες.

Σολομός

Ο σολομός είναι μια από τις καλύτερες υπερτροφές για τις γυναίκες, καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνη D και βοηθά στην υποστήριξη των υγιών οστών. Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν και πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από απώλεια οστικής μάζας. Τροφές με υψηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε σίγουρα αξίζει να τις αναπληρώσει με σολομό.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου χάρη στα υψηλά επίπεδα μαγνησίου της. Ο μαύρος αυτός πειρασμός είναι επίσης ένας εξαιρετικός ενισχυτής της διάθεσης και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες. Για να επωφεληθεί κανείς πραγματικά από τη μαύρη σοκολάτα, θα πρέπει να επιλέξει εκείνες που δεν έχουν ζάχαρη και δεν περιέχουν πρόσθετα.

Edamame

Τώρα αυτό μπορεί να είναι καινούργιο για κάποιους αλλά αυτά τα φασόλια είναι γεμάτα φυτικές ίνες και είναι ιδανικά για να βοηθήσουν τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται μακροπρόθεσμα για να δει κανείς τα οφέλη.

Τζίντζερ

Το φούσκωμα είναι ένα συνηθισμένο άβολο συναίσθημα που βιώνουν οι γυναίκες, ειδικά καθώς είναι σύμπτωμα προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για να νικήσει το φούσκωμα, ενώ προάγει επίσης την πέψη και βοηθά στη ναυτία.

pexels-andrea-piacquadio-3753034.jpg

Βιταμίνες - εύχρηστος οδηγός με μια ματιά και σε ποιες τροφές περιέχονται

Nτους το πρωί ή το βράδυ; Ένας γιατρός δίνει τη δική του απάντηση για το αιώνιο debate

A (Ρετινόλη): Υποστηρίζει την όραση, το δέρμα, τα οστά και τα δόντια, το ανοσοποιητικό και την αναπαραγωγή. Βρίσκεται σε: μάνγκο, καρότα, κολοκύθα βουτύρου, κολοκύθα, μπρόκολο και μοσχαρίσιο συκώτι.

Β1 (Θειαμίνη): Υποστηρίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό και τη λειτουργία των νεύρων. Βρίσκεται σε: καρπούζι, ντομάτα, σπανάκι, γάλα σόγιας, άπαχο ζαμπόν, χοιρινές μπριζόλες και ηλιόσπορο.

Β2 (ριβοφλαβίνη): Υποστηρίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό, τη φυσιολογική όραση και την υγεία του δέρματος. Βρίσκεται σε: σπανάκι, μπρόκολο, μανιτάρια, γάλα, αυγό, συκώτι, στρείδια και μύδια.

Β3 (Νιασίνη): Υποστηρίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό, την υγεία του δέρματος, το νευρικό σύστημα και το πεπτικό σύστημα. Βρίσκεται σε: σπανάκι, πατάτες, ντομάτες, άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, στήθος κοτόπουλου, γαρίδες, τόνο (κονσέρβα σε νερό) και συκώτι.

Β12: Χρησιμοποιείται στη σύνθεση νέων κυττάρων, βοηθά στη διάσπαση των λιπαρών οξέων και των αμινοξέων, υποστηρίζει τη συντήρηση των νευρικών κυττάρων. Βρίσκεται σε: γάλα, κρέατα, πουλερικά, ψάρια, αυγά και οστρακοειδή.

Β6 (Πυριδοξίνη): Μεταβολισμός αμινοξέων και λιπαρών οξέων, παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Βρίσκεται σε: μπανάνα, καρπούζι, ντομάτα, πατάτες, μπρόκολο, σπανάκι, στήθος κοτόπουλου και λευκό ρύζι.

C (Ασκορβικό Οξύ): Χρησιμοποιείται στη σύνθεση νέων κυττάρων, βοηθά στη διάσπαση των λιπαρών οξέων και των αμινοξέων, υποστηρίζει τη συντήρηση των νευρικών κυττάρων. Βρίσκεται σε: μάνγκο, πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φράουλες, ακτινίδιο, σπανάκι, μπρόκολο, κόκκινες πιπεριές, ντομάτα.

D: Προωθεί την ανοργανοποίηση των οστών. Βρίσκεται σε: γάλα, κρόκο αυγού, συκώτι, λιπαρά ψάρια και ηλιακό φως.

Ε: Αντιοξειδωτικό, ρύθμιση των αντιδράσεων οξείδωσης, υποστηρίζει τη σταθεροποίηση της κυτταρικής μεμβράνης. Βρίσκεται σε: αβοκάντο, μπακαλιάρο, γαρίδες, τόφου, σιτάρι και ηλιόσπορο.

Κ: Σύνθεση πρωτεϊνών πήξης του αίματος, ρυθμίζει το ασβέστιο του αίματος. Βρίσκεται σε: σπανάκι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και συκώτι.

Φολικό οξύ: Υποστηρίζει τη σύνθεση DNA και το σχηματισμό νέων κυττάρων. Βρίσκεται σε: ντομάτα, μπρόκολο, σπανάκι, σπαράγγια, μπάμιες, πράσινα φασόλια και μαυρομάτικα.

Βιοτίνη: Ενεργειακός μεταβολισμός, σύνθεση λίπους, μεταβολισμός αμινοξέων, σύνθεση γλυκογόνου. Βρίσκεται σε: Μια ευρέως διαδεδομένη ποικιλία τροφίμων.

Παντοθενικό Οξύ: Υποστηρίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό. Βρίσκεται σε: μια ευρέως διαδεδομένη ποικιλία τροφίμων.