Γυναίκα που μεγαλώνει όμορφα μοιράστηκε τα tips της για τέλειο δέρμα και έγινε viral στο TikTok

Γυναίκα που μεγαλώνει όμορφα μοιράστηκε τα tips της για τέλειο δέρμα και έγινε viral στο TikTok
Pexels

59χρονη TikToker που μοιάζει 20 χρόνια νεότερη παρέδωσε κάποια μαθήματα στο δημοφιλές μέσο. 

Αν και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα όσα πρέπει να κάνουμε για νεανική όψη της επιδερμίδας, είναι λιγότερες οι αναφορές στα όσα πρέπει να αποφεύγουμε. Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολλά τα όσα πρέπει να αφαιρέσουμε από την καθημερινότητά μας και κυρίως από τη διατροφή μας, αν θέλουμε φρέσκια και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Ακόμη, οι guru της περιποίησης της επιδερμίδας, προτείνουν και ορισμένες ασκήσεις που πρέπει να αρχίσουμε αν θέλουμε να αποκτήσουμε «καταπληκτικό» δέρμα.

Σε γενικότερο πλαίσιο, οι λάτρεις της περιποίησης της επιδερμίδας κατακλυζόμαστε καθημερινά από σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μας λένε ποια προϊόντα πρέπει να αγοράσουμε και ποιες τεχνικές θα κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει αψεγάδιαστο. Όμως, καθώς οι τύποι του δέρματός μας μπορεί να διαφέρουν κατά πολύ, δεν λειτουργούν όλα για όλους - κάποιοι έχουν εμμονή με το υαλουρονικό οξύ, άλλοι ορκίζονται στις νυχτερινές μάσκες προσώπου και άλλοι βασίζονται στα εργαλεία καθαρισμού και τα face rollers.

Πώς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να ξυπνάει στην ώρα του κάθε μέρα -και να μην είσαι «πρωινό ζόμπι»

Αλλά η 59χρονη TikToker Gigi, ή αλλιώς @gigi___333 η οποία είναι ειδικός σε θέματα skincare, ισχυρίζεται πως όλοι μπορούν να αφαιρέσουν τέσσερα πράγματα από τη ζωή τους για να αποκτήσουν «πραγματικά υγιές δέρμα». Η Gigi παραδέχτηκε ότι κατά καιρούς το δέρμα της φαινόταν κουρασμένο και σαν να έχει γεράσει 15 χρόνια, αλλά η αποκοπή ορισμένων από τις παλιές της συνήθειες έκανε σημαντική διαφορά - κάτι που είναι εμφανές αν κρίνουμε από τη glowy επιδερμίδα της στο σχετικό βίντεο που μοιράστηκε στο προφίλ της στο TikTok.

Η Gigi είπε ότι το πρώτο πράγμα που μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μας είναι η κατανάλωση αλκοόλ. Η ίδια εξήγησε: «Είμαι ένα κλασικό κορίτσι της τεκίλας. Μου άρεσε πολύ να πίνω τεκίλα, αλλά αυτό προκάλεσε προβλήματα στη συνολική μου υγεία. Ειδικά αν είσαι κάποιος που έχει αυτοάνοσο νόσημα, διαταραχή του συνδετικού ιστού ή κάτι τέτοιο, το αλκοόλ πραγματικά επιβαρύνει το σώμα σου».

Δεύτερο πράγμα προς αποφυγή αν θέλεις τέλεια επιδερμίδα; Το άγχος. Η ειδικός στην περιποίηση του δέρματος δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να τονίσω αρκετά πόσο επιβλαβές είναι το στρες, που σπέρνει τον όλεθρο στο σώμα σας, επηρεάζοντας με τη σειρά του άσχημα το δέρμα σας. Είναι φρικτό. Δούλευα σε εταιρείες και όταν δούλευα 15 ώρες το 24ωρο –δεν είναι τόσο άσχημο αν το κάνεις μόνο μια φορά στο τόσο- αλλά σε μόνιμη βάση αυτό με έκανε να καταρρεύσω. Το πρώτο σημείο στο οποίο φάνηκε το υπερβολικό στρες και οι συνέπειές του, ήταν το δέρμα μου».

Δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καθώς πλησιάζουμε στην άνοιξη

Το τρίτο red flag για τέλεια επιδερμίδα, σύμφωνα με την Gigi, είναι η ζάχαρη. «Όταν τρώω ζάχαρη μέσα σε 24 ώρες, το δέρμα μου, ειδικά στο πρόσωπό μου, θα φαίνεται πρησμένο και ταλαιπωρημένο. Είναι τόσο τοξική. Είναι τόσο καλή αλλά και τόσο κακή».

Η Gigi προσέθεσε ότι πιστεύει πως η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για το δέρμα. «Πρέπει να κινείστε. Πρέπει να ανεβάζετε τους καρδιακούς σας παλμούς και να κάνετε το αίμα σας να κυκλοφορεί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν πραγματικά γρήγορο περίπατο και που ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς για λίγο. Επιστρέφοντας, αν κοιτάξετε το δέρμα σας, θα δείχνει πολύ πιο υγιές».

Ένας από τους ακολούθους της συμφώνησε μαζί της και σχολίασε: «Θα γίνω 34 φέτος και οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι πολύ νεότερη. Οι άνθρωποι ρωτούν τι χρησιμοποιώ. Λέω ότι δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν τρώω ζάχαρη. Κάνω διαλογισμό για 40 λεπτά καθημερινά». «Είμαι αγχωμένη και αυτό έχει επιπτώσεις στο δέρμα μου», τόνισε άλλη χρήστης.

pexels-vova-kras-3968083.jpg