Το χαμόγελό σου, το συναίσθημά σου: Τρία χρήσιμα tips για την υγεία των δοντιών σου

Το χαμόγελό σου, το συναίσθημά σου: Τρία χρήσιμα tips για την υγεία των δοντιών σου

Τα τρία «βήματα» φροντίδας της στοματικής υγιεινής σου, θα σου δείξουν πώς να διατηρήσεις το χαμόγελό σου υγιές!

Το χαμόγελό μας είναι η εικόνα μας. Αυτό που λάμπει στις φωτογραφίες που ανεβάζουμε με τις φίλες μας, αυτό που σχηματίζεται ασυναίσθητα στο πρόσωπό μας όταν βλέπουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο ή όταν βλέπουμε την αγαπημένη μας ρομαντική κομεντί. Με δυο λόγια, το χαμόγελο μας είμαστε εμείς και τα συναισθήματά μας. Το φροντίζουμε όμως, όσο χρειάζεται;

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου, ήρθε σαν «από μηχανής θεός», για να μας υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τη στοματική μας υγεία και την υγιεινή των δοντιών μας. Και αυτό, διότι οι πιο σημαντικές στιγμές μας είναι εκείνες, τις οποίες καθορίζει το μεγαλύτερο μας χαμόγελο, που γίνεται ακόμη πιο λαμπερό όταν είμαστε πραγματικά ευτυχισμένες.

Και η αλήθεια είναι, πως δεν χρειάζεται να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για να έχουμε καθημερινά ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Αρκεί να φροντίζουμε για τη στοματική μας υγιεινή, βουρτσίζοντας τακτικά και σωστά τα δόντια μας, πάντα με τη βοήθεια της αγαπημένης μας AIM. Πίστεψέ μας, μόνο έτσι θα αποκτήσεις και εσύ το πιο λαμπερό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελο.

Και αν δεν είσαι σίγουρη, για το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, αυτά τα τρία «βήματα» φροντίδας της στοματικής υγιεινής σου, θα σου δείξουν πώς να διατηρήσεις το χαμόγελό σου υγιές!

Πες «ναι» στην πιο δροσερή γεύση της πρωινής και βραδινής σου ρουτίνας

Το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κάνεις μέσα στην ημέρα σου είναι το βούρτσισμα των δοντιών σου, έτσι δεν είναι; Και αυτό, διότι αυτή η μικρή και καθημερινή «ιεροτελεστία», σου προσφέρει την ανακούφιση και την ευχάριστη αίσθηση καθαριότητας που χρειάζεσαι, πριν και μετά από μια απαιτητική ημέρα.

Αρκεί λοιπόν, να βουρτσίζεις τα δόντια σου με την φθοριούχα οδοντόκρεμα AIM White Now Time Correct και πολύ γρήγορα θα αποκτήσεις το πιο λευκό σου χαμόγελο.

Και για εσένα, που θέλεις να είσαι βέβαιη για το πιο υγιές χαμόγελο, φρόντισε να πλύνεις τα δόντια σου καλά -σχεδόν 20 με 30 λεπτά μετά το γεύμα σου- με την αγαπημένη σου οδοντόκρεμα και πίστεψέ μας, όλα τα υπολείμματα φαγητού θα εξαφανιστούν στη στιγμή. Διότι, με τη σειρά White Now της ΑΙΜ θα αποκτήσεις 3x λευκότερα δόντια άμεσα.

Φρόντισε για την οδοντόβουρτσά σου μιας και είναι μέρος της περιποίησής σου

Το «κλειδί» για ένα όμορφο χαμόγελο είναι η κατάλληλη οδοντόβουρτσα. Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά η οδοντόβουρτσα είναι ένα από τα βασικά tools της καθημερινής σου περιποίησης. Δηλαδή, όπως φροντίζεις να πλένεις και να αντικαθιστάς -όταν χρειάζεται- τα αγαπημένα σου makeup brushes, έτσι πρέπει να αλλάζεις και την οδοντόβουρτσά σου μετά από κάποιο διάστημα.

Συγκεκριμένα, αλλάζοντας την κάθε 2 έως 3 μήνες, διασφαλίζεις τον πιο αποτελεσματικό καθαρισμό των δοντιών και των ούλων σου, ενώ επιλέγοντας την κατάλληλη οδοντόβουρτσα με βάση την στοματική σου κοιλότητα, αποφεύγεις ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Η σειρά Sensisoft της ΑΙΜ λοιπόν, προσφέρει ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι, διότι με τον κωδικό Charcoal θα έχεις στον καθρέφτη του μπάνιου σου την οδοντόβουρτσα με τις πιο λεπτές άκρες και την ανατομική λαβή, που σου επιτρέπουν τον απόλυτο καθαρισμό ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

oral_health_milaei_telika_ylika

Εμπιστεύσου τους «ειδικούς» για να έχεις καθημερινά το πιο ακαταμάχητο χαμόγελο

Κι όμως, ήρθε η ώρα να πας σε αυτό το ραντεβού στον οδοντίατρο που το έχεις ακυρώσει ήδη τρεις φορές. Άλλωστε, μέσα σου γνωρίζεις ότι είναι απλά ένα τυπικό ραντεβού για έλεγχο και τίποτα άλλο. Μήπως λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να σταματήσεις να φοβάσαι;

Πίστεψέ μας, αν πηγαίνεις στον οδοντίατρό σου τακτικά, δύο φορές τον χρόνο για το καθιερωμένο check up και τον απαραίτητο καθαρισμό, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τυχόν προβλήματα, αφού θα τα έχει ελέγξει και προλάβει ήδη όλα, ο γιατρός σου.

Αν θες να γνωρίσεις ακόμη περισσότερα για την στοματική σου υγεία, δεν μένει παρά μόνο να δεις το παρακάτω βίντεο της ΑΙΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, όπου η Πρέσβειρα της ΑΙΜ, Δούκισσα Νομικού, συνομιλεί με την Οδοντίατρο Λίνα Μαρτζέλου και μας εξηγεί όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να υιοθετήσουμε τις κατάλληλες στοματικές συνήθειες.

https://www.instagram.com/reel/C4vmu2xt3-y/

Και επειδή, είτε έχεις παιδί, είτε είσαι θεία ή νονά, σίγουρα γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η στοματική υγεία των παιδιών, τι θα έλεγες να δώσεις στους μικρούς σου φίλους ένα σημαντικό μάθημα, που θα τα συντροφεύει για μία ζωή.

Ναι καλά κατάλαβες, διότι ως ειδικός της στοματικής υγιεινής, πλέον μπορείς να μάθεις στα παιδιά να φροντίζουν τη στοματική τους υγεία, για να έχουν και μελλοντικά στην ενήλικη ζωή τους υγιή ούλα και δόντια.

Και επειδή, κάθε task που σχετίζεται με παιδιά, απαιτεί και τους κατάλληλους συμμάχους, μάθε πως η AIM προσφέρει εξειδικευμένα προϊόντα, όπως οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες, για παιδιά από την ηλικία των 2 ετών. Μάλιστα, εκτός από τα προϊόντα, επειδή για τα παιδιά είναι σημαντική η διάδραση για να αποκτήσουν τις σωστές συνήθειες, η ΑΙΜ δημιούργησε διασκεδαστικά βίντεο και δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν στο σπίτι με τους γονείς τους, αλλά και ένα ημερολόγιο βουρτσίσματος. Και έτσι, τα παιδιά όχι μόνο θα καταλάβουν τη σημασία της στοματικής υγείας, αλλά συγχρόνως θα είναι συνεπή στο βούρτσισμά τους.

Το χαμόγελό μας είναι όλη μας η εικόνα και η AIM μας κάνει να χαμογελάμε όσο πιο δυνατά μπορούμε. Την επόμενη φορά που θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, ας θυμηθούμε πως το χαμόγελο μας είναι το πιο δυνατό μας σημείο και η υγεία των δοντιών μας το πιο βασικό κομμάτι στο παζλ της αυτοφροντίδας.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της AIM και αντλείστε υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε υγιείς συνήθειες μαζί με τα παιδιά σας: https://www.aim.gr/range/kids.html