Λιποαναρρόφηση: Το λίπος επιστρέφει με άγριες διαθέσεις!

Λιποαναρρόφηση: Το λίπος επιστρέφει με άγριες διαθέσεις!

Μήπως τελικά δεν είναι η πιο δραστική λύση;

Νομίζατε πως με την λιποαναρρόφηση μπορείτε να απαλλαγείτε μία και καλή από το λίπος και το τοπικό πάχος; Μάλλον κι εσείς κάνατε λάθος όπως όλοι μας. Τελικά το νυστέρι δεν είναι λύση όπως αποκαλύπτεται από τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η συγκεκριμένη επέμβαση είναι λιγότερο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα, καθώς μέσα σε ένα έτος, κατά μέσο όρο, το λίπος επιστρέφει, αλλά σε άλλο μέρος από εκεί από όπου αφαιρέθηκε μεταφερόμενο λίγο πιο ψηλά στο σώμα.

Οι ερευνητές εξέτασαν ένα τυχαίο δείγμα δεκάδων γυναικών, ηλικίας 30-40 ετών, που είχαν κάνει στο παρελθόν λιποαναρρόφηση, όσο και άλλων που δεν είχαν καταφύγει σε αυτήν. Κατά μέσο όρο, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες, έξι εβδομάδες μετά την λιποαναρρόφηση, είχαν χάσει το 2,1% του συνολικού λίπους τους, όμως μετά το πέρασμα ενός έτους αυτό το κέρδος είχε ουσιαστικά εξαφανιστεί. Αν και οι μηροί των γυναικών παρέμεναν πιο λεπτοί ένα έτος μετά την λιποαναρρόφηση, το λίπος είχε αυξηθεί κυρίως στο στομάχι, τα μπράτσα και τους ώμους τους. Παρόλα αυτά, η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες συνέχιζαν να αισθάνονται ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης, κυρίως επειδή είχαν καταφέρει να ξεφορτωθούν το λίπος από συγκεκριμένες μισητές περιοχές, ιδίως στους γοφούς και τους μηρούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, το σώμα έχει τη δική του άμυνα και ελέγχει συνεχώς τον αριθμό των διαθέσιμων κυττάρων λίπους. Ο οργανισμός έχει μνήμη και προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που θεωρεί φυσιολογικό. Αν ένα τέτοιο λιπώδες κύτταρο εξαφανιστεί, ένα άλλο δημιουργείται σε αντικατάστασή του κάπου αλλού στο σώμα. Συμπέρασμα; Η διατροφή σε συνδυσμό με την άσκηση επιφέρουν πιο δραστικά και μόνιμα αποτελέσματα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα το σώμα να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη:

Goji berries: μείνετε για πάντα νέες

10 tips για να χάσετε βάρος χωρίς κόπο

Καφές: Το καλύτερο αντηλιακό!