5 στόχοι που πρέπει να πετύχεις αυτό το καλοκαίρι

Ερμιόνη Σαρρή
5 στόχοι που πρέπει να πετύχεις αυτό το καλοκαίρι

Είσαι έτοιμη να υποδεχτείς την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου; Το Καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η διάθεσή μας κάθε μέρα γίνεται και καλύτερη. Συγκεντρώσαμε μερικά βήματα για να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου και να ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο τις ηλιόλουστες μέρες που όλες μας περιμένουμε με ανυπομονησία. Ξεκίνα από σήμερα!

Βγες έξω επιτέλους!

eksw

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ευνοεί για βόλτες σε ταράτσες, αυλές και άλλα όμορφα σημεία της πόλης. Ντύσου χαλαρά και άνετα, βγες με τις φίλες σου και κοινωνικοποιήσου. Πήγαινε το πρώτο θερινό σινεμά, κάνε μία βόλτα στα πάρκα της Αθήνας ή επισκέψου μία από τις παραλίες της Αττικής, που είναι πιο όμορφες τώρα που δεν έχουν αρχίσει ακόμα να μαζεύουν κόσμο. Αυτό που έχει σημασία είναι να κινητοποιηθείς και να βρεις λίγο χρόνο για να κάνεις όσα σε ευχαριστούν. Πες «ναι» στις προτάσεις των φίλων σου και εκμεταλλεύσου στο έπακρο τη μέρα σου.

Αποσυνδέσου

aposundesou

Κλείσε επιτέλους τον υπολογιστή, την τηλεόραση και προσπάθησε να απομακρυνθείς από τις οθόνες. Αποσυνδέσου για λίγο και να χαλάρωσε μακριά από επαγγελματικά mail και ειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σε γεμίζουν άγχος. Θα δεις αμέσως πως θα νιώσεις πολύ πιο ήρεμη. Άλλωστε, το λένε και οι ειδικοί: Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το facebook, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι είμαστε από τη ζωή μας.

Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

gumnasou kefir

Η βροχή, το κρύο και οι υπόλοιπες δικαιολογίες που χρησιμοποιούσες τον Χειμώνα δεν «πιάνουν» πια. Ο καλός καιρός μας φτιάχνει τη διάθεση και ευνοεί για να γυμναστούμε σε εξωτερικούς χώρους, κοντά στη Φύση. Επίλεξε ένα είδος άσκησης που σε ευχαριστεί και ξεκίνα από σήμερα κιόλας. Μπορείς να δοκιμάσεις από ποδήλατο και τρέξιμο μέχρι αναρρίχηση και yoga. Ποια δεν θέλει άλλωστε να χάσει εκείνα τα δύο περιττά κιλάκια πριν ξεκινήσει τις βουτιές στην παραλία;

Ένα… κεφίρ την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

kefir diakopes

Όπως γνωρίζεις τα φρούτα, τα λαχανικά και το νερό είναι (σχεδόν) όλα όσα πρέπει να περιέχει ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα. Κάτι που μπορεί όμως να μην ξέρεις είναι οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το κεφίρ στο σώμα σου. Ενισχύει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και σου χαρίζει ενέργεια για να ανταποκριθείς στο βεβαρυμμένο σου πρόγραμμα. Παράλληλα, συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου και θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας. Το καλύτερο είναι ότι τώρα εκτός από το πινόμενο κεφίρ, υπάρχει και το Κεφίρ γιαούρτι της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ, με γεύση κλασική ή με βρώμη και φρούτα (ακτινίδιο, δαμάσκηνο και σύκο, με τραγανές νιφάδες βρώμης.) , για να έχεις ποικιλία και να το μετατρέψεις στο καθημερινό γευστικό σου σνακ!

Ακολούθησε το παράδειγμα της Άννας Κορακάκη

korakaki

Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό της Άννας Κορακάκη που φέτος έγινε το παράδειγμά μας, γιατί μας έδειξε τρόπους να συνδυάσουμε υγιεινή διατροφή και απόλαυση και να διατηρηθούμε σε φόρμα. Το βίντεο με την αθλήτρια που έκλεψε την παράσταση, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, είναι ο λόγος που μάθαμε για το απόλυτο δυναμωτικό και το ψάξαμε λίγο περισσότερο.

Άντλησε και εσύ έμπνευση από το παράδειγμά της και κατέκτησε κάθε σου στόχο με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Ακολούθησε το δρόμο της, όσο δύσκολος και αν είναι και δες τον εαυτό σου να αλλάζει. Πίστεψε σε σένα και κάνε πραγματικότητα κάθε μικρό και μεγάλο σου όνειρο. Η έναρξη του Καλοκαιριού είναι μόνο μία μικρή αφορμή για να πετύχεις όλα όσα θέλεις!