Pallas στον Ταύρο: Πώς λειτουργεί και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Pallas στον Ταύρο: Πώς λειτουργεί και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Η Αθηνά σ’ ένα χάρτη δηλώνει την αντίληψη. Αν αυτή γίνεται κυρίως με τη λογική, με την αίσθηση, με τη διαίσθηση ή με συνδυασμό όλων αυτών

Η Αθήνα (Pallas) είναι από τους πρώτους αστεροειδείς που ανακαλύφθηκαν. Την ανακάλυψε το Olbers της Γερμανίας το 1802 και η μέση διάμετρός της είναι 533km.

Υπάρχει επίσης και μια «οικογένεια αστεροειδών, η «οικογένεια της Παλλάδας», στην οποία οικογένεια η Αθηνά αποτελεί το βασικότερο μέλος.

Αν η αντίληψη του ατόμου είναι σφαιρική ή αποσπασματική, λεπτομερειακή ή επιφανειακή, ορθή ή εσφαλμένη μας δείχνει η Αθηνά σε έναν αστρολογικό χάρτη και είναι, μαζί με τον Ερμή, ο βασικότερος αστρολογικός δείκτης της αντίληψης.

Γι’ αυτό θα εξετάσουμε όσο γίνεται πιο διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας της στο κάθε ζώδιο.

Ας δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί η Αθηνά στον Ταύρο:

Στον Ταύρο, ζώδιο γήινο και σταθερό, η αντίληψη λειτουργεί κυίως αισθητηριακά, κατανοεί κάτι μόνο αν έχει πρώτα εμπειρία απ’ αυτό, μόνο αν το αγγίξει, το γευθεί, το μυρίσει κ.ο.κ. Μέσα από θεωρητικές - λογικές - αφηρημένες διαδικασίες δεν κατανοεί κάτι, αντίθετα μπορεί αυτές οι διαδικασίες να του είναι ακόμα και απωθητικές. Και μόνο όταν έχει άμεση εμπειρία κάποιου πράγματος θα το αντιληφθεί πραγματικά, διαφορετικά δεν πρόκειται να το κατανοήσει. «Ουδέν στη νόηση, αν πριν δεν υπάρξει στην αίσθηση», έλεγε ένα παλιό ρητό και, βέβαια, αυτό ισχύει κατ’ εξοχήν για την Αθηνά στον Ταύρο. Η Αθηνά στη θέση αυτή θα δώσει το άτομο που θέλει κάτι πρώτα να το νιώσει με όλες τις αισθήσεις του για να μπορέσει μετά να το φέρει στη νόησή του, να το αντιληφθεί. Άρα η Αθηνά στο Ταύρο δίνει άτομο που αντιλαμβάνεται αισθητηριακά, με τις 5 δηλαδή αισθήσεις, που δεν μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει θεωρητικούς ακροβατισμούς, που απεχθάνεται γνώσεις αυστηρά «θεωρητικές», αν μάλιστα δεν έχουν άμεσο πρακτικό αντίκρισμα και που, βέβαια, υποτιμά γνώσεις που προέρχονται από εξωαισθητηριακές διαδικασίες, όπως π.χ. η διαίσθηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr