‘Am Free: Αυτές είναι οι συμβουλές που θα σε… απελευθερώσουν!

Ερμιόνη Σαρρή
‘Am Free: Αυτές είναι οι συμβουλές που θα σε… απελευθερώσουν!

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που έχεις νιώσει παγιδευμένη σε μία κατάσταση; Που αισθάνεσαι πως έχεις ξεμείνει από εναλλακτικές, αφού ακόμη και οι επιλογές που σου δίνονται, δεν σε ικανοποιούν; Πριν βιαστείς να βγάλεις το συμπέρασμα πως όλα τα παραπάνω οφείλονται σε κάποιο δικό σου λάθος ή κακό χειρισμό, να ξέρεις πως όλες έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε κάποια στιγμή σε μία παρόμοια θέση. Η αίσθηση πως είμαστε κατά κάποιον τρόπο «παγιδευμένες» μέσα στην ίδια μας τη ρουτίνα, είναι ένα πολύ πιο συνηθισμένο φαινόμενο από όσο πιστεύεις. Άλλωστε, εμπόδια και νοητά αδιέξοδα θα προκύπτουν σχεδόν καθημερινά στη ζωή, σημασία έχει τι μηχανισμούς έχουμε εφεύρει για να τα υπερπηδάμε και να μπορούμε να πηγαίνουμε παρακάτω.

Με άλλα λόγια, αν νιώθεις όντως υπεύθυνη που χάθηκες σε αυτόν τον… λαβύρινθο, τότε εσύ είσαι η μόνη που μπορεί να «σε απελευθερώσει» από αυτόν. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με μερικές συμβουλές, που υπόσχονται να «ξεκλειδώσουν» την πιο free εκδοχή του εαυτού σου!

Απελευθερώσου από τις απαιτήσεις σου

Υπάρχει μία κλισέ ατάκα που λέει πως «ο πιο σκληρός κριτής είναι ο ίδιος μας ο εαυτός» και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απύθμενη αλήθεια που κρύβει. Ναι, είναι πολύ σημαντικό να στοχεύεις στο φεγγάρι για να βρεθείς κάπου ανάμεσα στα αστέρια, όμως πρέπει να επιτρέπεις στον εαυτό σου το περιθώριο του λάθους ή της αποτυχίας. Τις περισσότερες φορές, ο λόγος που μας απογοητεύουμε ή απογοητευόμαστε από τους άλλους, δεν οφείλεται στη δική μας ή τη δική τους ανικανότητα, αλλά στο γεγονός πως έχουμε θέσει εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια, τα οποία καμία από τις δύο πλευρές δεν πληροί. Το ίδιο συμβαίνει και με καταστάσεις που είχαμε οραματιστεί και τελικά εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Όχι, δεν χρειάζεται να ρίξεις τα στάνταρ και τις φιλοδοξίες σου, απλά να γίνεις λίγο πιο δεκτική και προσαρμοστική με αυτά που προκύπτουν στον δρόμο σου. Όσο πιο ευέλικτη είσαι, τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να ελίσσεσαι στις δυσκολίες. Όχι μόνο θα γλιτώσεις από το άγχος και την ανησυχία, αλλά θα είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις και τη θετική πλευρά στο κάθε απρόβλεπτο plot twist που σου φέρνει η ζωή!

Άρχισε να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές

Ένας από τους πιο στρεσογόνους παράγοντες, είναι η επίμονη άρνησή μας να ενδώσουμε σε μία απόλαυση, είτε αυτή είναι ένα δελεαστικό κομμάτι σοκολάτας, λίγα παραπάνω λεπτά κάτω από τα σκεπάσματα, ένα ακόμη επεισόδιο από την αγαπημένη μας σειρά. Η ανησυχία μας για τις επιπτώσεις της επιλογής μας ή τις ενοχές που θα ακολουθήσουν, είναι αυτή που τελικά κυριαρχεί και δεν μας αφήνει να ευχαριστηθούμε όσα ιδανικά θα θέλαμε. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες είναι εξίσου απολαυστικές με την αρχική αλλά πολύ πιο ωφέλιμες. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να παραγγείλεις pizza όταν μπορείς να φτιάξεις μία σπιτική με τα χεράκια σου και μπορείς να αντικαταστήσεις τον τρίτο (τέταρτο ή πέμπτο) καφέ της ημέρας, με τον νέο χυμό Amita Free με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη και με προσθήκη γλυκαντικού από το φυτό στέβια! Κυκλοφορεί σε τέσσερις μοναδικές γεύσεις «πορτοκάλι, βερίκοκο, μήλο», «βύσσινο», «ροδάκινο» και «πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι», για να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σου!

«Αγκάλιασε» το control freak μέσα σου

Ειλικρινά, δεν είσαι η μόνη που θέλει να έχει τα πάντα υπό μόνιμο έλεγχο, ξοδεύοντας όλη της την ενέργεια στήνοντας περίπλοκα σχέδια και στρατηγικές, για να συνειδητοποιήσει στο τέλος πως ο «έλεγχος», είναι ένα τεράστιο ψέμα που απλά λέμε στον εαυτό μας. Ναι, κάποια στιγμή πρέπει ακόμη και εμείς, τα μεγαλύτερα control freaks, να συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως «life happens» και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό, μόνο να σταυρώσουμε τα δάχτυλά μας και να ζητήσουμε από το σύμπαν… ενισχύσεις. Όσο πιο γρήγορα «αγκαλιάσεις» τον φόβο και την ανασφάλεια που σε κάνουν να θες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, τόσο πιο εύκολα θα απελευθερωθείς από αυτόν. Έτσι, θα μάθεις να αποδέχεσαι τις καταστάσεις που δεν μπορείς να αλλάξεις, να τις ξεπερνάς και να αποβλέπεις στο μέλλον για κάτι ακόμη καλύτερο!

Last but not least

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως η ελευθερία είναι καθαρά θέμα επιλογής. Που πάει να πει πως, το κόλπο για να βγεις από αυτή την «παγίδα» που νιώθεις ό,τι βρίσκεσαι, το γνωρίζεις μόνο εσύ. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, να μην χάνεις ούτε μία μικρή ευκαιρία που μπορεί να σου χαρίσει χαρά, και σύντομα θα βρεις από μόνη σου το μονοπάτι που οδηγεί στον πιο άνετο και free εαυτό σου.

Tags