‘Am Free: Τα δέκα «βήματα» που με οδήγησαν σε μία πολύ πιο απολαυστική ζωή!

‘Am Free: Τα δέκα «βήματα» που με οδήγησαν σε μία πολύ πιο απολαυστική ζωή!

Συνήθως λίγο πριν διαβείς το κατώφλι των 30, ενώ έχεις ξεμπερδέψει με σχολές και πτυχία, έχεις σταθεροποιηθεί σε ένα δικό σου σπίτι, σε μία απασχόληση που πάντα ονειρευόσουν, σε μία απαιτητική αλλά δημιουργική ρουτίνα, μία αμφιβολία τρυπώνει στο μυαλό σου: «Άραγε ζω τη ζωή μου στο έπακρο»; Ομολογώ πως η παραπάνω ερώτηση με ταλαιπώρησε πολύ καιρό, αφού δεν μπορούσα να πιστέψω πως παρότι είχα καταφέρει να εκπληρώσω τα περισσότερα από τα όνειρά μου, να αποκτήσω την ανεξάρτητη ζωή που από μικρή επιθυμούσα, δεν μπορούσα να τα απολαύσω ή να τα χαρώ όσο θα ήθελα. Οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις της καθημερινότητας με έκαναν να αισθάνομαι διαρκώς κουρασμένη και ο προσωπικός χρόνος που είχα στο σπίτι ήταν ελάχιστος.

Ευτυχώς, δεν άργησα να καταλάβω πως η ονειρεμένη ρουτίνα για την οποία είχα κοπιάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από έναν ασταμάτητο μαραθώνιο με τον… χρόνο, ο οποίος, στο τέλος της ημέρας, είχε εξαντλήσει όλη μου την ενέργεια και τη διάθεση για οτιδήποτε άλλο. Σκέφτηκα πως, εφόσον εγώ είμαι εκείνη που με εγκλώβισα σε αυτό το μοτίβο, εγώ είμαι εκείνη που μπορώ να με απελευθερώσω, επιλέγοντας έναν πιο free και απολαυστικό τρόπο ζωής.

Αν αναρωτιέσαι πώς τα κατάφερα, παρακάτω θα βρεις τα δέκα «βήματα» που με βοηθήσουν να κάνεις πράξη τον διάσημο στίχο των Queen, «I want to break free»!

1.Ξεκίνα δημιουργώντας μία λίστα με τα απλά πράγματα, τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τα χρώματα, τις δραστηριότητες που αγαπάς πολύ και προσπάθησε η κάθε μέρα σου να συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον ένα από αυτά. Δεν χρειάζεται να κάνεις καθημερινά κάτι σπουδαίο, αρκεί μία από αυτές τις ημέρες να ανοίξεις τα μάτια σου, ακούγοντας το αγαπημένο σου ανεβαστικό τραγούδι, να χτυπάει στο ξυπνητήρι σου.

2.Διαμόρφωσε μία ωφέλιμη και ελαφριά διατροφή, η οποία θα υποστηρίζει τον οργανισμό και το μυαλό σου. Να ξέρεις πως οι τροφές που επιλέγεις, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση, την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσή σου. Εμπλούτισε τα δεκατιανά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μήλο, το καρότο, «πλούσιες» πηγές θρεπτικών συστατικών που μας χαρίζουν ενέργεια και ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου μας.

3.Είτε είσαι από εκείνες που απολαμβάνουν την ηρεμία και την ισορροπία της yoga, είτε την εκτόνωση έπειτα από ένα «σπιτικό» αερόβιο workout, το μόνο σίγουρο είναι πως η τακτική φυσική άσκηση είναι ένας ευεργετικός τρόπος να έρθεις σε ουσιαστική επαφή με το σώμα σου και να καταλάβεις τις ανάγκες του.

4.Άρχισε να κάνεις επιλογές που μπορείς να απολαύσεις χωρίς καμία ενοχή, που δεν σαμποτάρουν τις παραπάνω προσπάθειες αλλά αντίθετα, ενισχύουν τον αγώνα σου για… απελευθέρωση. Ένα από αυτά βέβαια, είναι και ο νέος χυμός Amita Free σε τέσσερις μοναδικές γεύσεις, «πορτοκάλι, βερίκοκο, μήλο», «ροδάκινο», «πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι» και «βύσσινο» με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη. Ναι, με άλλα λόγια είναι ο απόλυτος «σύμμαχος» για μία άκρως απολαυστική διατροφή χωρίς δεύτερες σκέψεις.

5.Φαντάζομαι πως γνωρίζεις ότι η βιταμίνη D θεωρείται η «βιταμίνη της ευτυχίας». Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, η έκθεσή μας στον ήλιο, η οποία ενεργοποιεί και την παραγωγή της συγκεκριμένη βιταμίνης, είναι ένας από τους φυσικούς τρόπους να χαρίσουμε ένα… φωτεινό boost στην ψυχολογία μας! Αρκεί μισή ώρα ενασχόλησης με τον κήπο και τα φυτά σου, για να λάβεις όση βιταμίνη D χρειάζεσαι!

6.Πάτα ένα «pause» στο binge watching, κλείσε την οθόνη του υπολογιστή ή το smartphone σου και απόλαυσε ένα από τα αδιάβαστα βιβλία που υπάρχουν αμέτρητα στη βιβλιοθήκη σου. Έτσι, όχι μόνο θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουράσεις τα μάτια σου από την οθόνη, αλλά να αποφορτιστείς και από τη συσσωρευμένη ένταση που συγκέντρωσες μέσα στην ημέρα, «ταξιδεύοντας» μέσα από μερικές καλογραμμένες σελίδες.

7.Ακόμη και αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου καλλιτέχνη, σίγουρα υπάρχει μία ανενεργή δημιουργικότητα μέσα σου, η οποία ψάχνει τον τρόπο να εκφραστεί και να ελευθερωθεί. Μην το σκέφτεσαι πολύ! Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει στη διαπασών και χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς, φτιάξε μια DIY κορνίζα για τη μαμά σου, τραγούδα δυνατά στο αυτοκίνητο, μαγείρεψε το αγαπημένο σου γλυκό. Να είσαι σίγουρη πως αργά η γρήγορα θα ανακαλύψεις κάποιο κρυφό ταλέντο που ούτε εσύ γνώριζες πως έχεις!

8.Μπορεί να σου φανεί κάπως περιοριστικό αλλά, προσπάθησε να ακούς πιο προσεκτικά τους άλλους, χωρίς να σκέφτεσαι ανυπόμονα τι θα τους απαντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνεσαι πολύ πιο «παρούσα» στις συναντήσεις σας, θα απελευθερωθείς από το small talk και ακόμη και οι συζητήσεις σας στο τηλέφωνο, θα γίνουν πολύ πιο ουσιαστικές.

9.Κάνε τακτικά μικρά δώρα στον εαυτό σου! Είτε πρόκειται για ένα χορταστικό γεύμα, ένα σπιτικό smoothie με χυμό Amita Free πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι, ένα «σπιτικό» pedi και mani... επαγγελματικών προδιαγραφών, μην ξεχνάς να σου κάνεις εκπλήξεις που σε κάνουν να νιώθεις ακόμη πιο όμορφα!

10.Κλείνοντας, να ξέρεις πως αν μου δίδαξαν κάτι τα παραπάνω βήματα, αυτό είναι πως για να απολαμβάνω όσα περισσότερα μπορώ, θα πρέπει πρώτα να μου δώσω το ελεύθερο να είμαι ο εαυτός μου.

Tags