‘Am free: Το «κίνημα» που θέλει να απολαμβάνεις περισσότερο, χωρίς καμία ενοχή!

‘Am free: Το «κίνημα» που θέλει να απολαμβάνεις περισσότερο, χωρίς καμία ενοχή!

Πόσες φορές έχεις αισθανθεί την ανάγκη να αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα και να απολαύσεις κάτι που πραγματικά σε ευχαριστεί, μόνο και μόνο για να αισθανθείς ενοχές λίγα λεπτά αργότερα;

Η αλήθεια είναι πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας κρατούν συχνά προσκολλημένες σε μια ρουτίνα που ενδεχομένως δεν μας ωφελεί. Κυρίως όμως, μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές στη σκέψη και μόνο της απόλαυσης. Το να κάνουμε κάτι όμορφο για τον εαυτό μας, το να πάρουμε τον χρόνο μας για να απολαύσουμε ένα δροσιστικό χυμό ή το να τεμπελιάσουμε λίγο παραπάνω, θεωρούνται συχνά «πολυτέλειες».

Τα καλά νέα είναι όμως ότι, όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα αλλάζουν. Διότι τώρα ήρθε το «κίνημα» ‘Am free που σε καλεί να αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο κάθε στιγμή, χωρίς καμία ενοχή!

Γιατί να πεις και εσύ ‘Am free!

Τι είναι το κίνημα ‘Am free και γιατί αξίζει την προσοχή σου; Πρόκειται ουσιαστικά για μια «φρέσκια» φιλοσοφία ζωής που σκοπό έχει να σε βοηθήσει να απελευθερωθείς από όλα όσα σε κρατούν μακριά από το να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου, όπως τη θέλεις.

Το βασικό concept πίσω από το κίνημα του ‘Am free βασικά, σχετίζεται με το να υιοθετήσεις μια περισσότερο healthy νέα στάση ζωής η οποία θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Και για να συμβούν όλα αυτά, πρέπει να βάλεις τον παράγοντα «απόλαυση» στην κάθε σου μέρα.

Εν έτει 2020, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνεις και εσύ μέλος του και το γιατί θα το ανακαλύψεις στη λίστα που ακολουθεί. Πίστεψέ μας, τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις να απολαμβάνεις δίχως δεύτερες σκέψεις τις επιλογές που σου ταιριάζουν περισσότερο και σε εκφράζουν!

Πάρε τον χρόνο σου για να φροντίσεις τον εαυτό σου

Πώς θα καταφέρεις να γίνεις και εσύ μέλος του κινήματος ‘Am free; Φροντίζοντας να κάνεις την ιδανική προσθήκη στην κάθε σου μέρα, είτε πρόκειται για τη διατροφή σου είτε για την άθληση, την περιποίηση ή τον προσωπικό σου χρόνο.

Διότι είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να κατανοήσεις από τώρα τη σημασία του να μην αισθάνεσαι ενοχές όταν παίρνεις τον χρόνο που θέλεις για να κάνεις κάτι καλό για εσένα. Βήμα βήμα και μέρα με τη μέρα θα καταφέρεις να αποκτήσεις ένα νέο και περισσότερο healthy lifestyle που θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα βελτιώσει τη διάθεσή σου.

Το τι θα επιλέξεις να κάνεις για να αισθανθείς περισσότερο free σχετίζεται με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Ωστόσο, τα παραδείγματα που ακολουθούν ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν να απενοχοποιήσεις ορισμένες καταστάσεις.

#1 Προσπάθησε να βρίσκεις πάντα χρόνο για να αθλείσαι

Η εργασία σου είναι σίγουρα η προτεραιότητά σου. Όμως αν δεν κάνεις από τώρα την άσκηση μέρος της ζωής σου, σε μερικά χρόνια από σήμερα θα μετανιώνεις για την απόφασή σου. Μην νιώθεις ενοχές που αντί να στείλεις ένα ακόμη email ή να διαβάσεις, προτίμησε να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο σπίτι για να φροντίσεις το σώμα και την υγεία σου. Ακόμη και 30 λεπτά άσκησης στο σαλόνι σου είναι αρκετά, για να προσφέρουν στο σώμα και τον οργανισμό σου πολλαπλά οφέλη.

Άρχισε να χρησιμοποιείς apps ή ένα «έξυπνο» ρολόι που θα σε ενημερώνουν για τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα. Έτσι, ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού, το σφουγγάρισμα, το σκούπισμα, θα γίνουν πολύ πιο διασκεδαστικές! Επιπλέον, στο YouTube θα βρεις χιλιάδες προγράμματα γυμναστικής τα οποία θα μπορείς να κάνεις από την άνεση του σαλονιού σου. Μπορείς ακόμη να κάνεις και 50 squats κάθε πρωί, την ώρα που πλένεις τα δόντια σου! Οι επιλογές για άθληση είναι πολλές και το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ενοχές που προτίμησες να αφιερώσεις λίγο χρόνο από το ομολογουμένως επιβαρυμένο καθημερινό σου πρόγραμμα για να ασκηθείς.

#2 Φρόντισε να απολαμβάνεις κάθε γεύμα και κάθε ρόφημα

Αλήθεια, εν έτει 2020 ποιος προλαβαίνει να τρώει υγιεινά και μάλιστα, να απολαμβάνει ό,τι περιλαμβάνει το μενού του; Μα φυσικά εσύ που είσαι μέλος του κινήματος ‘Am free. Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλά σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Το «μυστικό» σε ό,τι αφορά στη φιλοσοφία ‘Am free είναι να πεις «όχι» στις στερητικές δίαιτες, να σταματήσεις να μετράς τις θερμίδες σε κάθε γουλιά ή κάθε μπουκιά και να βάλεις τον παράγοντα απόλαυση στη διατροφή σου. Όλα αυτά φροντίζοντας να παίρνεις τον χρόνο σου για να απολαμβάνεις τις γεύσεις που αγαπάς.

Για παράδειγμα, άρχισε να προετοιμάζεις η ίδια το φαγητό σου, σταμάτα να τρως κάθε φορά με άγχος πάνω από τον υπολογιστή το μεσημεριανό σου και τα healthy σνακ σου και φρόντισε να απολαμβάνεις κάθε γουλιά από το αγαπημένο σου χυμό δηλαδή, την Amita Free. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, η Amita Free συνιστά αναμφίβολα μια ιδανική καθημερινή προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή. Πορτοκάλι, βερίκοκο και μήλο; Ροδάκινο; Βύσσινο; ή μήπως πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι; Όποιο χυμό και αν επιλέξεις, τώρα θα το απολαύσεις χωρίς ενοχές. Διότι το ‘Am free θέλει να αποκτήσεις ένα πιο healthy lifestyle δίχως να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις. Κάνε, λοιπόν, ένα διάλλειμα. Κλείσε για λίγο το PC και βγες στο μπαλκόνι σου, όση ώρα τρως ή απολαμβάνεις μία Amita Free «πορτοκαλι, καρότο, λεμόνι».

#3 Μάθε να τεμπελιάζεις χωρίς ενοχές

Τέλος, αν θέλεις να γίνεις μέλος του κινήματος ‘Am free, καλό είναι να μάθεις να παίρνεις τον χρόνο σου για να… τεμπελιάζεις χωρίς τύψεις! Είναι γεγονός πως οι σύγχρονες γυναίκες δεν μπορούν να χαλαρώσουν εύκολα και αισθάνονται ενοχές κάθε φορά που κάθονται στον καναπέ. Πράγματι, οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε ότι η τεμπελιά έχει μία αρνητική χροιά. Ανάμεσα σε τόσα «πρέπει», άλλωστε, πώς μπορούμε να έχουμε την «πολυτέλεια» να χαλαρώνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα; Κι όμως, όχι μόνο μπορούμε αλλά μάλιστα, αξίζει να παίρνουμε τον χρόνο μας χωρίς να έχουμε ενοχές για όλα όσα βγάζουμε εκτός προγράμματος.

Ακόμη και αν αισθανόμαστε πως υπάρχει πάντα κάτι που «πρέπει» να κάνουμε στην to-do list μας, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια άλλη, περισσότερο free στάση ζωής σε ό,τι αφορά στον ελεύθερό μας χρόνο. Μην ξεχνάς πως η τεμπελιά μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις τη δημιουργικότητά σου. «Καθαρίζοντας» το μυαλό σου και δίνοντάς του τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο να «ρίξει» τους ρυθμούς του, του προσφέρεις την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Δοκίμασε να χαλαρώνεις κάθε μέρα για λίγη ώρα χωρίς ενοχές και θα δεις τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα να απογειώνονται!

Ναι, οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι συνήθειες μας. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απαλλαγείς από μια ρουτίνα λιγότερο υγιεινή και να δώσεις νέες προοπτικές στις συνήθειές σου. Όλα αυτά χωρίς ενοχές και φροντίζοντας να βάζεις πάντα την απόλαυση σε πρώτο πλάνο, είτε πρόκειται για το αγαπημένο σου σνακ ή φρουτοποτό είτε για τον τρόπο που αθλείσαι ή χαλαρώνεις. «’Am free να επιλέξω έναν νέο τρόπο ζωής». Αυτό αξίζει να είναι το motto σου για από σήμερα και για πάντα!