Οι πέντε free επιλογές που αξίζει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

Ερμιόνη Σαρρή
Οι πέντε free επιλογές που αξίζει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή, εάν η ζωή είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς μοιραίων και αναπόφευκτων γεγονότων ή μία αλυσίδα δικών μας επιλογών, η οποία μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Νομίζω πως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Καλώς ή κακώς, δεν έχουμε υπερδυνάμεις που ελέγχουν την πρωινή κίνηση όταν πηγαίνουμε στο γραφείο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τη φθινοπωρινή μπόρα που μας έκανε… μούσκεμα, ούτε να είμαστε πάντα στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Παρόλα αυτά, πάντα θα έχουμε τη δικαιοδοσία να γίνουμε οι σκηνοθέτες στην ταινία της ζωής μας και να την οδηγήσουμε στο happy end που εμείς ονειρευόμαστε! Κι όμως, είναι πολύ πιο εύκολο και απλό από όσο φαντάζεσαι. Ακόμη και αν δεν περνάνε όλα από το χέρι μας, υπάρχουν κάποιες free επιλογές οι οποίες υπόσχονται να μας… απελευθερώσουν, κάνοντας ακόμη πιο απολαυστική την κάθε στιγμή και συνεπώς, την ίδια μας τη ζωή!

Απολαμβάνουμε χωρίς καμία ενοχή

Ο Αμερικάνος κριτικός Alexander Humphreys Woollcott είχε πει κάποτε πως «τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν» και μετά μας πλημμυρίζουν ενοχές, έρχομαι να συμπληρώσω. Για να καταλάβεις τι εννοώ, θυμήσου απλά πως αισθανόσουν κάθε πρωί, έπειτα από έναν ολονύχτιο μαραθώνιο τηλεοπτικών σειρών και φαγητού. Tι νόημα έχει να απολαμβάνεις κάτι, το οποίο αργότερα σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα; Μήπως τελικά δεν το απολαμβάνεις όσο νομίζεις; Η αλήθεια είναι ότι αρκετές από εμάς συνηθίζουμε να μετανιώνουμε ένα ανθυγιεινό γεύμα, όχι τόσο εξαιτίας της ποσότητα, αλλά για την ποιότητα του φαγητού. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να επιλέξουμε για τη διατροφή μας ωφέλιμες τροφές και προϊόντα, όπως o νέος χυμός Amita Free σε τέσσερις ανεπανάληπτες γεύσεις («πορτοκάλι, βερίκοκο, μήλο», «ροδάκινο», «πορτοκάλι, καρότο, λεμόνι» και «βύσσινο»), χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη, ο οποίος είναι απολαυστικότατος και ενδείκνυται για μία ισορροπημένη διατροφή!

Καθιερώνουμε μία «No makeup day»

Η επιδερμίδα του προσώπου σου έχει γεμίσει ενοχλητικά σπυράκια, κοκκινίλες και σημάδια τα οποία κάθε πρωί καλύπτεις επιμελώς με προϊόντα ομορφιάς; Έχεις σκεφτείς πως το καθημερινό μακιγιάζ, είναι ίσως ένας από τους παράγοντες που επιβαρύνουν το δέρμα σου και δεν μπορεί να «ανασάνει» όσο χρειάζεται; Καλό θα ήταν, λοιπόν, να εμπνευστείς από το movement που ξεκίνησε η αγαπημένη μας τραγουδίστρια Alicia Keys και να καθιερώσεις μία «no makeup day» την εβδομάδα. Έτσι, σε βάθος χρόνου θα έχεις την ευκαιρία να συμφιλιωθείς με τις ατέλειες του προσώπου σου, οι οποίες σύντομα θα αρχίσουν να σε ενοχλούν όλο και λιγότερο, ενώ θα κερδίσεις και λίγα επιπλέον λεπτά χουζουρέματος κάθε πρωί πριν πας στο γραφείο.

Αξιοποιούμε τον προσωπικό μας χρόνο

Περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τρέχοντας πίσω από επαγγελματικές και όχι μόνο υποχρεώσεις, ο χρόνος που απομένει για την προσωπική μας ευχαρίστηση είναι εξαιρετικά δυσανάλογος. Γιατί, λοιπόν, να τον σπαταλάμε σε λάθος πράγματα, όταν μπορούμε να τον επενδύσουμε στα πρόσωπα και τις δραστηριότητες που μας κάνουν χαρούμενες; Αν το καλοσκεφτείς, ο «πολύτιμος» ελεύθερος χρόνος που διαθέτουμε, είναι μία απελευθερωτική «ανάσα» από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να βάλουμε το smartphone μας στο αθόρυβο ή -καλύτερα- σε «λειτουργία πτήσης» και να απολαύσουμε ένα χόμπι, όπως το πλέξιμο, τις DIY κατασκευές, το κολάζ, τη ζωγραφική και άλλες χειρωνακτικές ασχολίες, οι οποίες «καθαρίζουν» το μυαλό, χαρίζοντάς μας μία δημιουργική και mindful εμπειρία.

Βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο φέρουμε απόλυτη ευθύνη, αυτό είναι η οπτική με την οποία βλέπουμε τις καταστάσεις που προκύπτουν, ο τρόπος με τον οποίο αντιδράμε σε αυτές και συνεπώς, το πώς μας κάνουν να αισθανόμαστε. Ακόμη και τις φορές που νομίζουμε ότι το σύμπαν… συνωμοτεί εναντίον μας, αν κοιτάξουμε γύρω θα δούμε πως υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία αξίζει να είμαστε ευγνώμονες. Όσο περισσότερο εστιάζουμε σε αυτά, παρά στα άσχημα, τόσο πιο χαρούμενες θα είμαστε.

Προσθέτουμε το «όχι» στο λεξιλόγιό μας

Μπορεί οι φίλες σου να χαίρονται όταν δέχεσαι τις προσκλήσεις τους με προθυμία, όμως κακά τα ψέματα, αρκετές από αυτές τις φορές θα ήθελες ιδανικά να βρίσκεσαι με πιτζάμες κάτω από το πάπλωμα. Ένας από τους λόγους που επιλέγουμε να λέμε «ναι» αντί για «όχι», ακόμη και αν δεν το εννοούμε, είναι από τον φόβο μας ότι θα γίνουμε δυσάρεστες ή επειδή δεν μπορούμε να βρούμε μία καλή δικαιολογία να το αποφύγουμε. Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι πως οι σχέσεις που αξίζουν πραγματικά μία θέση στη ζωή μας, είναι εκείνες που μας επιτρέπουν να εκφράζουμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες του. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να πει «όχι» σε μικρά πράγματα και σύντομα θα μπορέσεις να σηκώσεις ανάστημα και σε πολύ πιο σημαντικές περιπτώσεις.

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι την επόμενη φορά που θα αισθανθείς την παραμικρή ενοχή για κάτι που προηγουμένως απόλαυσες, να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να σε γνωρίσεις και να σε αποδεχτείς ευκολότερα. Και ειλικρινά, δεν υπάρχει τίποτα πιο free από το να είσαι ο εαυτός σου χωρίς καμία ενοχή!

Tags