Καθημερινές «ιεροτελεστίες» που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μία ισορροπημένη ζωή

Καθημερινές «ιεροτελεστίες» που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μία ισορροπημένη ζωή

Καθημερινές «ιεροτελεστίες» που θα σεβοηθήσουν να δημιουργήσεις μία ισορροπημένη ζωή

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ένα σύγχρονο κόσμο, ο οποίος «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, είναι κάπως δύσκολο να καταφέρεις να παραμείνεις σε ισορροπία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες από εμάς ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωπες με ένα… απρόβλεπτο ρόλερ κόστερ από αναπάντεχες εναλλαγές διαθέσεων. Όταν δεν έχεις «βολευτεί» σε μία σταθερή βάση, όταν δεν έχεις βρει το «κέντρο» του εαυτού σου, είναι πολύ δύσκολο να μην παρασυρθείς από εξωτερικούς παράγοντες. Ένα «άκακο» λάθος στο γραφείο, δύο κιλά που «ανέβηκες» την τελευταία εβδομάδα στη ζυγαριά, μία διφορούμενη κουβέντα της κολλητής σου και ο φίλος σου που σε έχει αφήσει εδώ και ένα δίωρο στο «Διαβάστηκε», μπορούν να γίνουν η ανόητη αφορμή που η μέρα σου θα… στραβώσει.

Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις είναι πως αν εσύ είχες βρει την ισορροπία σου, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν ιδιαίτερο νόημα τελικά. Επειδή λοιπόν, όσο σε φροντίζεις τόσο κερδίζεις, παρακάτω έχω καταγράψει μερικές από τις καθημερινές «ιεροτελεστίες» που ακολουθώ εγώ και οι φίλες μου, οι οποίες μας βοηθούν ακόμη και στη μεγαλύτερη… φουρτούνα, να κρατάμε σαν γνήσιες «καπετάνισσες», τη ζωή μας σε ισορροπία.

«Καλημέρισε» μία νέα αρχή

Μπορεί να το ξεχνάμε όλο και συχνότερα, ωστόσο, κάθε μέρα που ξεκινάει είναι μία νέα λευκή σελίδα στο μεγάλο βιβλίο της ζωής. Αυτό σημαίνει πως μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας, αντί να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πόσο λάθος πήγαν όλα την προηγούμενη ημέρα ή ακόμη χειρότερα τι μας περιμένει και σήμερα, καλύτερα να σηματοδοτήσουμε μία νέα αρχή. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Παραμένοντες για λίγα λεπτά σιωπηλές και πλημμυρίζοντας ευγνωμοσύνη για το «δώρο» της ζωής. Έπειτα, πηγαίνοντας μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου, μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα μεγάλο χαμόγελο, μία χαρμόσυνη πρόθεση που θα υπογραμμίζει ότι, όποια αναποδιά και αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε σήμερα, είμαστε πανέτοιμες να την υπερπηδήσουμε!

Κάνε ένα «δώρο» στον εαυτόσου

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και είχαν δίκιο! Πώς θα βρεις την ισορροπία σου, όταν ο ίδιος ο οργανισμός σου δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα ενισχύσουν τη βέλτιστη λειτουργία του. Αν η διατροφή σου είναι ένα «μελανό» κομμάτι της καθημερινότητας, καιρός για ανασυγκρότηση! Εμπλούτισε τη μέρα σου με αρκετά «σπιτικά» γεύματα, τουλάχιστον πέντε και φρόντισε να σου χαρίζειςτην αναγκαία ενυδάτωσηπου θα κάνει και τον εγκέφαλο να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και το δέρμα σου να αναζωογονείται. «Χρωματίζοντας» με χυμό λεμόνι, δυόσμο ή τζίντζερ ένα μπουκάλι νερό ΑΥΡΑ, θα έχεις αποκτήσεις τον πιο γευστικό και detox «σύμμαχο» της καθημερινότητας!

Extra tip: Επιπλέον, καταναλώνοντας το «Νερό του Μήνα», μαζεύεις κωδικούς από λευκά καπάκια των ΑΥΡΑ 1,5l και κερδίζεις αμέσως μοναδικά δώρα Adidas αρκεί να τα καταχωρήσεις στο www.frontisetinavrasou.gr, ενώ εξασφαλίζεις και τη συμμετοχή σου στη μεγάλη κλήρωση με δώρο ένα χαλαρωτικό 5ήμερο στο Euphoria Retreat Spa hotel!

Αντίστρεψε τη σκέψη σου

Όπως ανέφερα ήδη παραπάνω, ένας από τους παράγοντες που μας κάνουν να… παραπατάμε από ανισορροπία, είναι πως όσο εμείς επιμένουμε να είμαστε cool και αισιόδοξες, όταν ο περίγυρός μας επιμένει για το αντίθετο, κινδυνεύουμε να γίνουμε και εμείς ένας από αυτούς. Μία «αντιστροφή» της σκέψης όμως, είναι εκείνη που μπορεί πραγματικά να σε σώσει. Παράδειγμα, πηγαίνοντας το πρωί στο γραφείο και έχοντας καθυστερήσει κολλημένη στην κίνηση, αντί να αναρωτηθείς «γιατί πρέπει να έχει τόση κίνηση σήμερα», μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου: «Ποιο είναι το τραγούδι εκείνο που θα “μεταμορφώσει” σε πάρτι τη διαδρομή μου μέχρι να φτάσω στο γραφείο;».

Sweet dreams are made of these

Ένας «χορταστικός» και ξεκούραστος ύπνος, είναι η καλύτερη θεραπεία για το υπερκινητικό μυαλό μας που εργάζεται σκληρά μέσα στην ημέρα. Το πώς θα πέσεις το βράδυ για ύπνο, μπορεί να επηρεάσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την επόμενη μέρα, για αυτό πρέπει να είσαι προσεκτική. Προσπάθησε να δημιουργήσεις μία «ρουτίνα» ύπνου, στην οποία θα είσαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής. Μία ώρα πριν βρεθείς κάτω από το πάπλωμα, απόλαυσε ένα ζεστό ντους με τα αγαπημένα σου αρώματα και κατά τη διάρκεια αυτού, απομάκρυνε το άγχος, αρνητικές σκέψεις και vibes, τα οποία μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο ή τα όνειρά σου. Πριν κλείσεις τα μάτια, απαρίθμησε τουλάχιστον τρία (ή και παραπάνω) πράγματα που σου έφτιαξαν τη διάθεση τη μέρα που πέρασε.

Ακολουθώντας δικά σου προσωπικά «rituals», θα δεις πως μέρα με τη μέρα θα αισθάνεσαι πολύ πιο σίγουρη. Μόνο όταν δίνουμε σημασία και επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας, είμαστε σε θέση να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Και δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος από το να του εκφράσουμε την αγάπη μας μέσα από την ίδια του τη φροντίδα.