Αυτά είναι τα tips για να αποκτήσεις μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωή

Αυτά είναι τα tips για να αποκτήσεις μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωή

Αυτά είναι τα tips για να αποκτήσειςμια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το εργασιακό πενθήμερο Δευτέρα με Παρασκευή, γίνεται μερικές φορές εξαιρετικά απαιτητικό. Ταυτόχρονα, όσο εμείς προσπαθούμε να «κουρδιστούμε» και να βρούμε τους ρυθμούς μας μέσα σε αυτό, άλλα πράγματα με ουσιαστικότερη σημασία για εμάς, όπως η οικογένεια, οι φίλοι, οι δραστηριότητες, στερούνται το χρόνο μας και εμείς την απόλαυσή τους.

Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, υπάρχει ένα πολύ λεπτό και πολλές φορές ασαφές σύνορο, το οποίο είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσουμε, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Μόνο παραμένοντας μέσα σε αυτό, θα καταφέρουμε να βρούμε την ισορροπία, τη «χρυσή» τομή που θα μας επιτρέπει να κάνουμε όλα τα πράγματα που θέλουμε, χωρίς το ένα να έρχεται σε «σύγκρουση» ή να καπελώνει το άλλο.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις όλα τα παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να «ακούσεις» τον εαυτό σου. «Ακούγοντάς» τον, θα είσαι σε θέση να ανακατατάξεις καλύτερα τις προτεραιότητές σου και να συγκεντρώσεις την προσοχή σου σε ό,τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως όσο φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο κερδίζεις! Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικά απλά tips, τα οποία υπόσχονται να ισορροπήσουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο την εργασία, με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.

Ξεκίνα να λες «όχι»

Για μερικούς ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να πουν «όχι». Αν είσαι ένας από αυτούς που δυσκολεύονται να αρνηθούν κάτι στον υπεύθυνο ή τους συναδέλφους τους, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έρθεις αντιμέτωπος με τα όρια του εαυτού σου. Πριν προθυμοποιηθείς να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε, πάρε το χρόνο που χρειάζεται για να τσεκάρεις πόσο ελαστικό είναι το πρόγραμμα των δικών σου υποχρεώσεων και αν σου επιτρέπει να «φορτωθείς» κάτι επιπλέον, μόνο τότε ανέλαβέ το. Κανείς δεν πρόκειται να προσβληθεί αν του εκφράσεις με ευγενικό πάντα τρόπο ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου. Να θυμάσαι πως είναι προτιμότερο να κάνεις λίγα πράγματα και καλά, παρά πολλά και… άχαρα.

Ποιοτικός χρόνος για σένα

Όσο πολυάσχολος και αν είσαι, σίγουρα υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα που σου επιτρέπουν να είσαι πιο άνετος και χαλαρός. Αντί λοιπόν να σπαταλάς αυτόν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σε πράγματα που δεν σε ευχαριστούν πραγματικά ή σε ασχολίες που σε βάθος χρόνου δεν επιφέρουν κάποια βελτίωση, όπως παράδειγμα το ανελέητο… λιώσιμο με games και κουτιά πίτσας, τον ίδιο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις σε κάτι πολύ πιο σημαντικό όπως η φυσική σου κατάσταση. «Επενδύοντας» στη σωματική άσκηση, όχι μόνο θα δεις το σώμα σου να… μεταμορφώνεται, αλλά συγχρόνως θα αποσυμπιέζεσαι από τις σκοτούρες του γραφείου με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο.

Extra tip: Η τακτική άσκηση, σταδιακά θα φέρει επιπλέον αλλαγές, όπως πιθανότατα στη διατροφή σου. Προς το παρόν, αν θες όντως να κάνεις ένα μικρό αλλά δραστικό βήμα, «εμπλούτισε» την καθημερινότητά σου με… μπόλικο νερό. Καταναλώνοντας το «Νερό του Μήνα» το οποίο αντιστοιχεί σε 42 μπουκάλια νερό ΑΥΡΑ 1.5 lt, όχι μόνο κερδίζεις αυτόματα πλούσια δώρα από την Adidas, αλλά μπαίνεις και στο μεγάλο διαγωνισμό για το πιο chill 5ήμερο wellness trip στο Euphoria Retreat Spa hotel! Όσες περισσότερες συμμετοχές, δηλαδή κωδικούς, κατοχυρώσεις, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να είσαι εσύ ο μεγάλος τυχερός! Για να μάθεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, μπες στο www.frontisetinavrasou.gr.

Άφησε το γραφείο στο… γραφείο

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως τα smartphones καταφέρνουν να μας κάνουν λιγότερο αλλά και περισσότερο παραγωγικούς την ίδια στιγμή. Μπορεί να είναι ο… number one λόγος αποσυγκέντρωσης μέσα στο 8ωρο, αλλά είναι και εκείνος ο οποίος μας επιτρέπει να μπορούμε να εργαζόμαστε παντού, 24/7! Κάτι το οποίο προφανώς δεν είναι και τόσο καλό. Αρκεί να σκεφτούμε όλες εκείνες τις φορές που μας ήρθε ειδοποίηση για κάποιο εισερχόμενο email λίγο μετά τα μεσάνυχτα και καταλήξαμε να χάσουμε τον ύπνο μας. Ένας καλός τρόπος λοιπόν να κρατήσεις το γραφείο στο… γραφείο, είναι κάθε απόγευμα πριν φύγεις, να ετοιμάζεις μία λίστα που θα περιλαμβάνει οργανωμένες όλες τις αυριανές σου υποχρεώσεις και να μην μπαίνεις στον πειρασμό να τσεκάρεις μισοκοιμισμένος, μεταμεσονύχτια email.

Έχει σημασία να αναφέρουμε πως όλοι περνάμε κάποιες λίγο πιο… ζόρικες έως ανυπόφορες περιόδους στο γραφείο. Σημασία έχει οι ρυθμοί και η ένταση που υπάρχουν και δημιουργούνται σε έναν χώρο εργασίας, να μη «μολύνουν» την ατμόσφαιρα στην υπόλοιπη ζωή μας. Για παράδειγμα, το γεγονός πως χρειάστηκε να εργαστείς κάποιες επιπλέον ώρες δεν είναι καθόλου καλή δικαιολογία για να μιλήσεις άσχημα στη φίλη σου ή για να κλείνεσαι κάθε βράδυ στο σπίτι. Φεύγοντας κάθε απόγευμα από το γραφείο, μην ξεχνάς να παίρνεις τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζεσαι και μερικές βαθιές ανάσες που θα σε αποφορτίσουν και θα… φροντίσουν την αύρα σου!

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό ΑΥΡΑ στο www.frontisetinavrasou.gr