Πέντε πρωινές συνήθειες που θα σου χαρίσουν ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα!

Πέντε πρωινές συνήθειες που θα σου χαρίσουν ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα!

Πέντε πρωινές συνήθειες που θα σουχαρίσουν ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί; Υποθέτω να πατήσεις το «σωτήριο» snooze στο ξυπνητήρι που χτυπάει μανιασμένο και μετά να φέρεις τη συσκευή μπροστά σου για να συνδεθείς πάλι με τον «έξω» κόσμο. Αν αυτό που λένε, πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» ισχύει, τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Ο τρόπος που ξυπνάς το πρωί, αυτά τα πρώτα λεπτά, μπορεί να είναι εξαιρετικά κομβικά για την πορεία όλης της υπόλοιπης ημέρας. Για παράδειγμα, ξεκινώντας το πρόγραμμά σου σε «ξέφρενους» ρυθμούς, είναι άδικο να απορείς που στα μισά της ημέρας νιώθεις ήδη εξαντλημένη. Επιπλέον, έχεις παρατηρήσει πως τις μέρες εκείνες, που θα σηκωθείς από το κρεβάτι αργοπορημένη, θα παραβλέψεις το πρωινό σου, θα εγκαταλείψεις φουριόζα, κακήν κακώς το σπίτι για να πας στο γραφείο, τείνουν να διατηρούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας την ίδια αγχωτική και δυσάρεστη αίσθηση; Αυτό από μόνο του, επιβεβαιώνει πως μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στις συνήθειες που περιλαμβάνει η πρωινή σου «ιεροτελεστία», ρυθμίζοντας έτσι και όλη την υπόλοιπη ημέρα προς το καλύτερο. Ένας είναι άλλωστε ο «χρυσός» κανόνας του wellbeing που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείς: Όσο σε φροντίζεις, κερδίζεις! Πώς θα το κάνεις αυτό; Αποκτώντας νέες, υγιείς συνήθειες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερη ενέργεια, να είσαι πολύ πιο λειτουργική και ευδιάθετη.

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου

Ανοίγοντας τα βλέφαρά σου έπειτα από έναν «χορταστικό» 8ωρο ύπνο, το χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι να τα «βυθίσεις» κατευθείαν στην οθόνη του κινητού σου. Το ξέρεις καλά πως οι αρχικές σελίδες των social media, είναι γεμάτες… τοξικότητα, η οποία δεν βοηθάει τα θετικά συναισθήματα να «ανθίσουν» μέσα μας. Αντ’ αυτού, μείνε για λίγα λεπτά ξαπλωμένη και απόλαυσε την αναζωογονητική πρωινή σιωπή. Αν θες, μπορείς να απαριθμήσεις από μέσα σου, μερικούς από τους ημερήσιους στόχους σου, πχ. «Σήμερα θα είναι μία δημιουργική ημέρα», «σήμερα δεν θα αφήσω τίποτα να μου χαλάσει τη διάθεση στο γραφείο», για να δώσεις ένα βαθύτερο κίνητρο στον εαυτό σου, να εγκαταλείψει το μαλακό στρώμα.

Μην ξεχνάς το πρωινό σου

Όχι μόνο εμείς, αλλά ειδικοί και διατροφολόγοι επιμένουν για το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας. Το πρωινό είναι το αναγκαίο «καύσιμο» του οργανισμού μας, το οποίο μας γεμίζει ενέργεια, αυξάνοντας τη διάθεση και την παραγωγικότητά μας, αφού είναι ο απόλυτος «σύμμαχος» για τις λειτουργίες του εγκεφάλου και του μεταβολισμού μας. Ναι, ένα ποτήρι ζεστός καφές μπορεί να είναι «δυνατός», αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετός για να φύγεις από το σπίτι. Όσο βιαστική και αν είσαι, πάντα υπάρχει χρόνος και… χώρος για ένα σνακ υψηλής θρεπτική αξίας από μαρμελάδα και βούτυρο ή ένα δροσιστικό smoothie φρούτων.

Ενυδατώσου!

Ο οργανισμός μας ακόμη και όταν εμείς κοιμόμαστε, συνεχίζει να λειτουργεί καταναλώνοντας υγρά, τα οποία έχει αποθηκεύσει τη μέρα που προηγήθηκε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνάμε αφυδατωμένες, άσχετα με το αν αισθανόμαστε το αίσθημα της δίψας. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται απαραίτητα για να πάρεις «μπρος», είναι μισό λίτρο νερό ή ακόμη καλύτερα, λίγες σταγόνες λεμόνι σε ένα μπουκάλι νερό ΑΥΡΑ 1.5 lt. Το ΑΥΡΑ, όχι μόνο θα γίνει η «προέκταση» του εαυτού σου, η οποία θα φροντίζει τον μεταβολισμό και τον εγκέφαλο σου, αλλά συγχρόνως καταναλώνοντας το «Νερό του Μήνα» ή αλλιώς 42 καπάκια , μαζεύοντας κωδικούς από τα λευκά καπάκια στις συσκευασίες, θα αποκτήσεις αμέσως «πλούσια» δώρα Adidas και θα μπεις στην κλήρωση για ένα 5ήμερο ταξίδι στο στο Euphoria Retreat Spa hotel. Όσους περισσοτέρους κωδικούς καταχωρήσεις περισσότερες συμμετοχές άρα και πιθανότητες να είσαι εσύ η μεγάλη νικήτρια!

Plus: Το λεμόνι είναι ένα αντιοξειδωτικό εσπεριδοειδές, «πλούσια» πηγή βιταμίνης C, άρα και ενέργειας!

Γύμνασε σώμα και πνεύμα!

Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις όλο το πρωινό σου παριστάνοντας το… fit freak. Πέντε με εφτά λεπτά ημερησίως, είναι ο χρόνος που χρειάζεται το σώμα σου για να «ξυπνήσει». Αν πάλι… ζορίζεσαι να είσαι τόσο «αυστηρή» με τον εαυτό σου, μπορείς να δοκιμάσεις μία λίγο πιο χρονοβόρα πρακτική διαλογισμού με βαθιές αναπνοές των 10 με 15 λεπτών, η οποία θα «καθαρίσει» το μυαλό και τις σκέψεις σου. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο ελάχιστος χρόνος που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου, να είσαι σίγουρη πως θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υπόλοιπη ημέρα σου. Σε κάθε περίπτωση, αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε καλύπτει, μπορείς πάντα να χορέψεις την αγαπημένη σου… ξεσηκωτική playlist.

Ακόμη και όταν τελειώσεις με όλα τα παραπάνω, περίμενε πρώτα να φτάσεις στο γραφείο για να επανασυνδεθείς στους λογαριασμούς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου. Μπορεί το απαντητικό email που βιάζεσαι να στείλεις, το… αχόρταγο σκρολλάρισμα και το ατελείωτο texting να είναι για σένα ένας τρόπος να επικοινωνήσεις ή να περάσεις διασκεδαστικά την ώρα σου, στην πραγματικότητα όμως η «πνευματική» ενέργεια που σου «τρώει» είναι πολύτιμη για την απαιτητική ημέρα που σε περιμένει. Προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση του smartphone και δη των social media και θα δεις πως όχι μόνο θα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή για να… αποτοξινώσεις και να φροντίσεις την αύρα σου, αλλά όλη η καθημερινότητά σου θα κινείτε σε πολύ πιο «ζωντανούς» και δημιουργικούς ρυθμούς.

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό ΑΥΡΑ στο www.frontisetinavrasou.gr